rojstni dan
Včasih narezek,pa kakšna hladna pečenka,pohani zrezki (narežem meso na trakove in ocvrem),razne solate (s testeninami,rižem),namaze,pitulice so krasna zadeva,rogljički-slani polnjeni s sirom,šunko,ali posuti s sezamom,makom,pizze,tudi “kruh malo drugače”-recept je prispevalo sonce rumeno pred kakšnim tednom,je krasno za kakšne zabave,obloženi kruhki (za otroke izrežem sir z modelčki za kekse,okrasim s kakšno zastavico).
Za v službo pripravim kakšne slane rogljičke,kaj sladkega,včasih tudi torto
Ker so bili obiski od daleč, je bilo kar kompletno kosilo z juho, zrezki (takšni in drugačni), krompir (ali riž ali mlinci), solata in torta.
Ko so bolj bližnji obiski (in ni celodnevno praznovanje), pa postrežem z narezkom in sladico.
Lahko pa je tudi kaj z žara (v poletnem času). Za zimsko praznovanje bom naredila mesno štruco. Sem nazadnje sprobala en recept in je iz 1 kg mletega mesa (z dodatki) prišlo 10 porcij!!
Lp, Ela
Če je to otroška zabava, mora biti torta!
Drugače pa imam rada stvari, ki jih pripravim prej, da sem čimveč z gosti. Kakšni namazi, polnjena francoska štruca, hitre pizze, gobov zavitek, pitulice, piščančji žur, kanapeji…
Pa seveda piškoti, kremšnite, če pa se mudi, pa kakšen dober biskvit.
Uživajte in lepo praznovanje!
Za domace – sestrina in moja druzina- vedno kosilo ali vecerja – od predjedi do sladice; bolj tematska. Torta ali rulada.
Za prijatelje pitulice, razni namazi,topli kruhki, zelenjavne plosce z zara, rizeva solata, skorj vedno kak poseben doma pecen kruh… majhne sladice( iz zamrzovalnika, ze prej narejene).
Sicer je precej odvisno od letnega casa. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.