Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ROJSTNI DAN – prigrizki

ROJSTNI DAN – prigrizki

Kaj bi vi postregli za zabavo za rojstni dan cca 8 najbližjih ljudi.

Iščem kakšne ideje za hitro pripravljene jedi.

Zamislila sem si bolj fingers food ali kaj podobnega

Finger food in hitra priprava ne gresta ravno skupaj 🙂

Meni so zelo všeč različni obloženi kruhki (pa ne neka klasika – salama, sir in kisla kumarica), ampak to traja, da jih sestaviš.

Če se boš za to odločila, predlagam kombinaciji losos-kremni sir in kozji sir-orehi-suhe brusnice

Pri nas so trenutno popularni venčki. Listnato ali vlečeno testo narežemo v trikotnike in zložimo v “zvezdo” z okroglo odprtino na sredini, gor naložimo poljubne dobrote (mesne, sire, gobe, vse živo) potem trikotnike zvijemo čez vse to in oblikujemo venček.

Lahko čaka pripravljen v hladilniku, tik preden gostje pridejo, daš peči. Za osem oseb so dovolj eni trije po mojem.

Na palčke narezano korenje, paprike, kupiš zavitek listnatega testa, ki ga razvaljaš, nato pa narežeš na trakove, premažeš z jajcem, gor posuješ semena, sol, začimbe, poljubne dodatke in spečeš domače grisine, zraven je pa lahko tudi klasičen narezek in vložnine, mogoče narediš še kakšne pomake (humus, gvakamole, sirni namaz, ki ga sama začiniš)…

Nekaj idej zanimivih prigrizkov:

Prigrizki za obiske – drugačni in izvirni

samo zdrave prigrizke.

Tatarski biftek, razne pastete – divjacinska, gosja….prsut na grisinih, melone, grozdje, sir..

Morsko hrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close