Najdi forum

Rogljički

Ali se da zmrznjene francoske rogljičke pripraviti – speči v mikrovalovni pečici? Jih je potrebno prej odtajati?

v mikrovalovni pečici po moje bi šlo, vendar samo, če imaš žar, sicer ne bo nič.
Zamrznjene francoske rogličke (pečjak npr) je potrebno pred peko malo odtajati (koliko časa točno piše na embalaži).
Smo jih pa tudi dali že v mrzlo pečico in so se sproti odtajevali, ko se je pečica grela.

Če imaš čas in priložnost, jih zvečer vzameš iz zamrzovalnika, daš na pladenj in v mrzlo pečico. Zjutraj vstaneš, napol miže priklopiš na 180 stopinj in čez 20 minut (vključno z ogrevanjem pečice) so rogljički hrustljavo pečeni.
Če se zvečer ne spomniš ali ni priložnosti, res gre tako, kot pravi Sonce. Zmrznjene daš v pečico in priklopiš, so v redu, samo malo manjši, verjetno zato, ker niso imeli priložnosti malo vzhajati.
V mikrovalovni jih lahko malo odtališ, spečeš pa res samo z grilom ali drugimi načini pečenja.
LP Mimi

Jaz jih pred spanjem dam na pekač, pekač pa v hladilnik, potem ko vstanem takoj ven in čez 1/2 urce, ko se malo prebudiš in urediš v pogreto pečico, na dno pečice dam drug pladen, v njega pa 2 deci vrele vode naredi paro, rogljički narastejo, so zunaj hrustljavi notraj pa mehki……

Samo ne peci jih v navadni MV. Sem to poizkusila. Barve nobene, notri pa oglje. Ne vem, kako je to uspelo, a sem vztrajala parkrat. Rezultat vedno isti. Zdaj jih tudi jaz vzamem zvečer iz skrinje, zložim na pladenj, zjutraj pa direkt v pečico.

Jaz jih vedno delam v MV in to dam kar nezmrznjene. Ima pa MV funkcijo crisp, namenjena ravno za tako uporabo.

Kaj bi bila ta funkcija Crisp? Imam: keep warm, defrost, grill, micro, te pa ne.

Sicer MV nimam; upam, da pravilno mislim: CRISP pomeni , da hrustljavo zapece. Vnuk vsemu hrustljavemu rece CRISPY:)

Je tako

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close