rodos
Seveda bo preživela.
Grki imajo zelo radi otroke in naredili bodo vse da ji bo lepo.
Kje na Rodosu pa boste locirani? Upam, da imate hotel, nekje kjer je mir in ni hord pijanih Angleških turistov.
Hrana v Grčiji je zelo raznolika, saj imajo poleg svoje zaradi turistov tudi ostale jedi. Poskusite čimveč njihovih jedi, ter morske hrane, gotovo ne boste razočarani. Pa pod grško hrano nisem mislil samo souvlaki (ražnjiče) in Gyros (podobno kot kebab), kar dobiš na vsakem vogalu.
Najboljše se je v tavernah kjer so večinski gostje Grki.
Upoštevaj zgoraj navedene nasvete in še mojo malenkost – privošči družini dopust in pusti šoping pri miru.
Če ti kaj pade v uč in si to želiš – to pač kupiš. Iščeš pa ne. Ker je škoda časa za trgovine.
In še nasvet. Oljčno olje imamo tudi doma, pravtako med in začimbe.
Privošči si pa olive na tržnici in ne tiste v kozarcih (take dobiš tudi v lokalnem merkatoju) Z kosom kruha in zagozdo feta sira je to krasno kosilo.
Najemite avto z klimo in se odpeljite v notranjost. Dopust ne pomeni samo plaža in morje ampak malo raziskovanja.
To pa zopet ne pomeni da iščeš kako staro mamo ki dela na njivi in misliš kako si “doživel” pravo neskomercijalizirano Grčijo.
Uživajte
Bila sem na rodosu 2 leti nazaj, v Falirakiju; cca 5 km stran imajo velik vodni zabaviščni park, mislim, da se bo tudi za tvojo pikico kaj našlo… ne odidi z rodosa, preden vidiš mesto lindos-očarljivo, z zgodovino, na njihovih ulicah si boš zaželela in kupila marsikaj, brez da bi posebej iskala in izgubljala dragoceni čas; dolina metuljev je en tak sprehod, kot bi bil npr. v bistriškem vintgarju, le da vidiš tu in tam malo več metuljev – no, mene ni impresioniralo nič razen blaženega hladu sredi razbeljenega dne; vse to lahko opraviš z rentacarjem in zemljevidom; na poti do lindosa imaš nekaj meni leph plaž, se ustaviš, osvežiš in greš dalje…vse so označene s smerokazi ob cesti, nem oreš zgrešiti…hrana – jajčevci, paprike, paradižnik na tisoč in en način… in prisrčni, preprosti, dostopni, prijazni grki….
imeli se boste lepo…definitivno…
Odsvetujem ogled kvazi metuljev oz. “dolino metuljev”; košta te 5 eur na osebo + prevoz do tja; tako kot je ena napisala prej, vse kar je dobro je senca in malček hladu, vse ostalo brezveze. Totalen n.a.t.e.g.!! Metulji sploh niso metulji, ampak navadne vešče. Groza, prav srhljivo jih je vidt, ko sedijo.
Vse ostalo super, razen angleških turistov. Bili smo tam prejšnji teden.
men so bili metulji všeč. tam smo bili zgodaj zjutraj, ko so bili vsi metulji še parkirani na listih in skalah. je bilo ful zanimivo plašit te jate metuljev – res so podobni veščam, ampak ko razprejo krila so lepi. zjutraj je treba biti tam, ko je še hladno in ni veliko ljudi. lahko pa kaj več prebereš TUKAJ
Forum je zaprt za komentiranje.