Najdi forum

Zdravo!
Zanima me vse o Rodosu. Letos nameravamo na ta otok in rada bi ga na vse načine spoznala že prej.

Prosim vas, popotniki, ki ga že poznate, natrosite mi izkušenj, nasvetov, mnenj… 🙂

In še to: ali se bolj splača pol penzion ali all inclusive. Ponavadi naredimo en izlet po okolici, nato pa uživamo na plaži. Se pravi, da neki posebni potepuhi nismo…

Hvala že vnaprej! :)))))))

Jaz sem na Rodosu imela nočitev z zajtrkom. Hrana je bila poceni in tudi dosti izbire, tako da ni bilo problemov. Midve sva vzele rent a car in sva obvozile otok. Imaš veliko zanimivih kotičkov in lepih plaž. Otok lahko obkrožiš v enem dnevu. Ogledaš si lahko npr. plažo Anthonyja Quina, dolino metuljev, prelepo mesto Lindos, pa skrajni rt, ki je za surfarje Prasonissi, tudi notranjost je zanimiva, majhne vasice, prijazni ljudje. Plaža v samem Rodosu mi pa ni bila všeč, zato pa je staro mesto toliko lepše. Želim ti lep dopust.

Zivjo!
Lahko vprasam, ali greste to preko agencije ali na lastno pest?

Pa se nekaj, ce greste preko agencije, lahko okvirno poveste koliko pride cenovno in kaksen je prevoz, koliko casa se vozis….?

Lani avgusta smo bili v Falirakiju, imeli smo samo najem studia, zajtrk smo
sami pripravili, večerjali pa smo zunaj – hrana v lokalih je lahko zelo draga sploh
v starem delu Rodosa ( za obzidjem – za večerjo sva odštela kar 50 EUR),
če pa greš malo na obrobje je precej ceneje ca 20 EUR večerja+pijača

Otok je zgodovinsko zelo zanimiv, vredno ogleda: Lindos z akropolo, dolina metuljev,
Monolites, Afroditin tempelj, Zeusov tempelj, antični stadion in gledališče, Epta piges –
nikakor ne smeš izpustiti pohoda skozi kot noč črn rov, surferski raj Prassionisi, kjer
se srečata 2 morja, ter kopanje na samotnih plažah…

Pa še nekaj, ob polni luni kar precej piha še posebej na zahodni strani otoka.

Lep dan še naprej !

Toplo priporočam vzhodno stran otoka, kjer manj piha in predvsem ni stalnih valov. Tudi plaže so lepše. Midva sva imela all inclusive in meni je bilo všeč. Še posebej zato, ker si vedno lahko jedel – je bilo vse samopostrežno in relativno fleksibilen čas. Npr. zajtrk je bil do 10h, ob 11.30 je bilo že kosilo in to vse tja do 14h ali celo 14.30. Potem je bilo še popoldne neko pecivo in kava, pa ob 18 in tja do 21h večerja. V glavnem, s tem, kdaj in kaj jesti, se nama ni bilo treba ukvarjat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close