Najdi forum

Letos bi radi šli s prijateljico sami nekam kjer je velikooo nočnega življenja, diskotek, barov,….
pa so nama priporočali Rodos.
Zanima me če je to dobra izbira, kako je na Rodosu, je veliko nočnega življenja, zabave,….Kaj pa plaže, gneča,…
Vesela bom vsake informacije!!!

Pa se splača last minute? Kaj pa ultra last minute? Šli bi nekje konec julija!

Na Rodosu pa res full nočnega življenja, je ampak ga je npr. na Malti ali pa da ne govorimo na Ibizi več. Za žur ti svetujem Ibizo ampak je pa drago.

Lani sem dopust preživela na Rodosu in sicer Last minute s Kompasom (itak imajo Last minute vse večje agencije isti).

Bivali smo v t.i. Kompas as hotelu z dvema *. Plačala sva NZ. Hotel je bil zelo blizu glavne mestne plaže (200m) in skoraj na “bar streetu”. kot ti že ime samo pove je to ulica polna lokalčkov, kjer je žur do jutra. Blizu je tudi ena diskoteka, ki je baje zelo ok, vendar je sama nisem obiskala. Čez dan se ti splača najeti skuter (se lahko vozita 2 na njem) oz avto (če ste 4je se splača) in raziskujete otok. Z avtom pridete v enem dnevu okoli otoka in je res ful lepo. Z skuterjem pa smo šli p eni strani otoka in smo se ustavljali na vsaki plaži. Ko vidiš ostale plaže se ti zdi tista v mestu kar nekaj (je pa vseeno lepa).

Priporočam ti, da si o otoku prebereš v Lonley Planetu, vsaj meni je bil to zelo koristen vodnik. Računaj pa tudi na to, da nobena plaža nima sence in je potrebno plačati za dežnik in 2 ležalnika 7 EUR (lani).

Na Rodos se bom sigurno še vračala, vendar ne tako kmalu, saj me čaka še veeeliko neodkritih grških otokov.

na rodosu dogaja – ZELOOOOOOOOOOOOOOO… tam sem bila že 2x. priporočam za žurke! ampak moraš bit nastanjena v mestu rodos, ker ostala mesta faliraki ipd. sploh ni takega lajfa. tu v glavnem mestu pa – bog pomagaj… je pa mladine ful polno – večina švedi, norvežani, angleži… imajo kar svoje kafiče in zastave spredaj obešene… ti skandinavci so priklopleni na alkohol 24 ur dnevno…. če to v živo ne vidiš, ne moreš verjeti. folk pa ful prijazen – že skoraj preveč.

edino od hotelov z 2* ne moreš kaj dosti pričakovat- skromen zajtrk (kruh, mogoče 2 vrsti klobase, 1 vrsta sira, margarina, marmelada, ena jajca, in kofi, tea ali milk). to je vse od zajtrka. se mi pa cene niso zdele pretirane – v primerjavi z našimi – mogoče 200-300 sit več kot pri nas. sicer pa če greš tukaj v portorož- verjetno pride enako. za ostalo hrano – na vsakem vogalu so restavracije in izbira je ogromna.

plaža je res sam pesek in moraš met ležalnike, ker sence NI!!!!!!!!!!!!!!! ampak žgejo muziko ob plaži fulllll…. no vsaj tam ko sem bila jaz…

se pa res splača vzet skuterja za 5 dni in se voziš od plaže do plaže, vidiš ogromno… ne priporočam pa obiska doline metuljev – ker jaz osebno sem bila ful razočarana. sliši se dobro, ampak ko prideš tja, vidiš na milijone metuljev – ampak samo ene vrste, in še ti so rjavi, tako kot debla dreves in so kao prlepljeni gor na njih… škoda dnarja za to.

če še imaš kako vprašanje – kar pogumno.

šla pa sem 2x last minute za 69.900 – letos sem videla, da je malo dražje. letiš 2uri 20 iz lj.

Rodos je OK. V mestu je Orfanidu street kot ji rečejo in je polna lokalov, v katerih je žur do jutra. V falirakiju so se takrat, ko sem bil jaz tam zunanji lokali zapirali ob 24.00 in se je vsa raja preselila v diskoteke, čez dan pa je žur na plaži. Moram pa reči, da sem bil na Rodosu eno leto za tem, ko sem bil na Kreti v Chersonisosu in me Rodos ni tako prevzel. Na Kreti, točneje v Chersonisosu, Maliji in Stalisu, kjer smo mi hodili vem se mi je zdelo precej boljše nočno življenje.

Meni se je zdelo tudi več žura v Maliji na Kreti.

Živjo!
Rodos se mi zdi, da je taka ziher varianta. Če si razpoložena, greš žurat, če se ti ne da pa na sprehod in en giros. Če si želiš ta prav žur, se mi zdijo boljši Ios (higiena bolj švoh in je zato priporočljiv malo boljši hotel s klima napravo, t.j. vsaj 3*), Santorini-glavno mesto Thira (glede higiene in ščurkov veliko boljše, je pa malo dražje kot Ios) in sigurno Ayia Napa na Cipru. V Ayii Napi je blo meni res dobro. Je blo mal dražje kot na grških otokih (na Cipru so cene na splošno relativno višje zaradi dragega ciprskega funta), ampak se ti skoraj mora dogajat, še posebej če imaš sobo kje bliže staremu mestu.
Glede last minuta je pa tako: če gre za hotel z 2*, se moraš res prisilit žurat, da ti ni treba spati v sobi in da zjutraj preskoćiš zajtrk. Glede na mojo izkušnjo in izkušnjami kolegic in znank v takih hotelih ne smeš pričakovat normalne postelje z normalno vzmetnico, solidnega tuša, apetitlich zajtrka. Se mi zdi, da se ti vseeno splača dodati za nekaj s 3*.
LP, E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close