Najdi forum

Z ženo greva zdaj septembra na Rodos v lastni režiji (samo letalska karta) za 14 dni, pa me zanima, kam se splača iti? Tisti ki ste bili na Hersonisusu (Kreta), tam nama ni bilo všeč, preveč Portoroško je bilo. Malo bolj Grško brez velikih hotelov. Santorini nama je bil všeč…

Tako da verjetno Faliraki na za naju. Morda mesto Rodos, po prospektu sodeč tudi Lindos? Ima kdo kakšne izkušnje kje dobiti dobro a poceni sobo. Vsi naju strašijo, da je Rodos zelo $$$$…

Šla bi rada še na Kos, Karpatos, morda Limnos. Ima kdo izkušnje od tam?

Hvala in pozdrav

Jernej

Midva z možem sva bila junija na Rodosu in sicer v hotelu.
Bila sva v mestu Ixia, to je v smeri od letališča prosti mestu Rodos, 5 km pred mestom Rodos.
Meni se na Rodosu ne zdijo tako visoke cene, nekaj takega kot kot pri nas recimo.
Vsekakor ti priporočam. Tukaj je bilo res luštno. V samem mestu Rodos ne bi letovala, ker so tam hoteli čisto ob glavni cesti in je nekaj takega kot v Portorožu.

V Falirakiju smo bili na izletu, ko smo šli en dan v aquapark, ogled le-tega ti vsekakor priporočam. Sicer pa je Faliraki mogoče res malo bolj Portorožu podoben.

Lindos smo si šli tudi ogledati, tam je zelo lepa akropola, na katero lahko prideš za 5 EUR/osebo (mislim, da je cena taka) z osli. Vsekakor se splača iti pogledati.
Tudi drugače mi je bil Lindos všeč in mogoče ne bi bilo slabo tam najeti kakšno sobo.

Bili smo na izletu tudi čisto na jugu (špica) Rodosa – mesto Prasonissi.
Tam je 1 km od otoka Rodosa oddaljen majhen otok, na katerega se da priti peš. Po morju je narejena 1 km dolga potka (pas kakšnih 20 metrov nizke vode do kolen ali največ do pasu, takrat ko je oseka) po kateri se sprehodiš na otok. Potleh je mivka in je kar lep izlet.

Vsekakor priporočam, da si prve dni, ko bosta prišla na Rodos, kupita turistični vodiš po Rodosu, kjer bosta imela napisano kam se splača iti in kaj se splača ogledati.

Midva sva bila na Rodosu 1 teden in sva neznansko uživala. Čas je seveda prehitro minil in z veseljem bi stvar ponovila.
Vseeno pa mislim, da ne bova ponavljala, ampak da si bova naslednjič šla ogledati kak drug otok.

Katerega priporočaš?
Je Santorini zanimivejši od Krete?

Odpiši mi kaj.

Lp Urša

Tudi jaz midva z ženo in 10 mesečno hčerko sva bila predlani na Rodosu, prav tako v mestu Ixia.Zaradi otroka smo tudi bivali v hotelu tako, da ti glede sob ne morem dati kakšnega zanesljivega podatka.Lahko ti povem le, da je severovzhodni del otoka okoli Rodosa,Ixie,Falirakija mnogo bolj poseljen in verjetno tudi dražji kar se sob tiče,vendar sam otok ne izstopa od ostalih kar se cen tiče.Meni se je zdela prednost, ker smo bili tako blizu mesta Rodos,ker smo ga lahko obiskali peš vsak dan,ker tam se kar dogaja,pa še mestno obzidje je tako veliko in zanimivo,da kar rabiš čas za ogled.Jug otoka je redko poseljen.Mi smo si ogledali še starodavno mesto Kamiros, Lindos ter dolino metuljev.Avtobusne povezave med mesti so kar dobre tja do Lindosa,proti jugu otoka pa slabe,tako da boš verjetno rental avto ali skuter.
LP

Jaz sem bil samo v Hersonisusu na Kreti. To pa ni vsa Kreta. Mislim, da so deli Krete zelo lepi. Glavno mesto me ni fascinirlo, pač veliko mesto je… Hersonisus pa Portorož, pa še komarjev je toliko… sem bil čisto rdeč!

Santorini mi je res lep, ampak lansko leto se mi je septembra zameril. Bilo je toliko ljudi, da smo na Busu stali na eni nogi. Ženi se je že drugič zapored strgal sandal v busu od vsega pritiska!

Preveč ljudi! Preveč! Glavno mesto je enkratno, a drago. Midva sva vedno bila v Perissi, ki je na drugi strani eno fino mestece. Bolj romantično, tam ni TOLIKo ljudi kot v glavnem mestu. Itak nič ni prav zelo daleč, otok ni tako velik…

Pozdrav in hvala vam za nasvete

Jernej

Z možem sva bila predlani na Kos-u. Bilo je enkratno.Šla sva preko
Intelekte in moram reč, da so prav prijetni vodiči. Sam otok je sicer
majhen, da ga lahko prevoziš z kolesom, vendar je zelo zanimiv. Ljudje
so super, kar so Grki nasploh. Hrana odlična, pa tudi drago ni bilo. V hotelu
sva imela samo zajtrk, da sva lahko sama izbirala restavracije in jedla
vsak dan nekaj novega. Vmes sva skočila na enodnevni izlet v Turčijo –
v Bodrum. To sva naredila v lastni režiji, saj je z agencijo 1x dražje.
Letos sva morala tak dopust nekako opustiti (dobili smo vnučko), drugo
leto pa že planiram dopust zopet na enem izmed grških otokov, najverjetneje Kreta. Upam, da se bo izšlo. Sicer takrat ni bilo drago, vse je bilo ceneje kot pri nas, vsaj kar se hrane tiče.
Sicer pa, če je lepo, ti ni žal zapraviti še kakšnega dinarčka več.

Želim Vama kar najlepši dopust in veliko uživanja v grški gostoljubnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close