Rodos – julij
Ojla,
lani sredi junija smo dopustovali na Rodosu, vendar ne v omenjenem hotelu, temveč v Guletovem AI hotelu v Iallysosu. Žal smo imeli malo smole z zdravjem najinih malčic (stari 3 leta in 11 mesecev), saj sta obe zboleli. Morda mi tudi zato ta dopust ni ostal preveč v lepem spominu.
Ko smo se prvo jutro prebudili, sem z grozo ugotovila, da sta najini pikici povsem popikani od komarjev, Groza, ker imamo alergijo na njih! Ti so pa ultra tihi, sploh oddajali nobenega zvoka. V sobi sva potem naštela, reci in piši cca 25 komarjev. Katastrofa, obe sta bili v bulah, iz katerih je kmalu začel iztekati gnoj, kjub Claritinu in obkladkom. Posledica tega je bila prepoved kopanja v morju, ker sta ju rani zaradi morja pekli in boleli. Kljub temu, da smo se mazali z Autanom in smo imeli v sobi neko grško različico električnega izparilnika, nas je vsako noč pičil še kakšen.
Zato ti toplo svetujem, da s seboj vzamete kaj preverjenega proti komarjem.
Naslednje noči smo spali ob zaprtih oknih, pa takoj ko smo prišli s plaže, sva šla z dragim v akcijo, da sva potolkla vse, ki so se medtem pretihotapili noter, ko smo zračili.
Vse dni, ko smo bili na otoku je strašansko pihalo, kar me je zaradi ta malih dveh tudi motilo, saj nam je na plaži, ki je bila sicer peščena in zelo lepo urejena, pesek kar nosilo v oči in usta.
Pač smo izbrali raj za surfarje. Toda to nam v agencij SOnček, preko katerih smo potovali, ni nihče omenil. Pa pustimo to.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagla in boste imeli več sreče z dopustom kot mi. Če imaš kakšno vprašanje, kar vprašaj.
Aja, tavelika je dobila četrti dan visoko vročino, zato smo naslednji dan poklicali lokalnega zdravnika, ki nam je za obisk in petminutni pregled zaračunal 100 EUR, napisal je tudi recept za antibiotik, ki nas je v lekarni stal dodatnih 85 EUR.
Zato je fajn, da se pred potovanjem zavarujete s Corisom, čeprav tudi tukaj mi nismo imeli sreče saj so v agenciji založili papirje, ki bi jih morali predložiti zavarovalnici, tako da do danes še nismo prejeli povrnjenega denarja.
Upam, da nisem preveč zamorila:(
Forum je zaprt za komentiranje.