Roditeljski pogoj PCT
izvoli, 02.09.2021 ob 10:12
huh, 02.09.2021 ob 09:04
edino pametno, 02.09.2021 ob 08:48
polo905, 02.09.2021 ob 08:32
Nam so javili, da bodo vsi roditeljski, govorilne in pogovorne ure preko zooma.
Pametno- da ne bodo pošiljali potem celih razredov spet v kaanteno, tako kot so že včeraj enega na prvi šolski dan.
Kako pa jim je to uspelo?
To pa je prava neumnost. Na rezultat se počaka doma. Vidiš, to so najbolj neumni ljudje. Ne cepilci, ne anticepilci, ampak taki starši.
hojladrijalumparija, 02.09.2021 ob 10:26
Zakaj imaš proti tem ljudem? In zakaj meniš, da zadravniki in epidemiologi in imunologi npr. dr. Ihan et co niso dovolj znanstveni?
Zakaj je težko sprejeti dejstvo, da nekateri tem ljudem zaupamo? Ker ko jaz zbolim, se poškodujem ali ko sem se zdravila za neplodnostjo, mi je pomagala ta stroka.
In še: zakaj je potrebno žaliti ljudi, ki so drugačnega mnenja? Predstavljaj si, da tvojemu otroku nekdo reče, da je ovca ali cepec zato, ker ima neke svoje poglede? Moja zelo dobra prijateljica je proti cepivu a nikoli ni zmerjala ne mene ne moje družine, ker smo cepljeni. Enako obratno. Še več, skušam razumeti njene dvome in poglede. Včasih mi bolj uspeva, včasih manj, a zato je nimam nič manj rada ali je ne spoštujem. Druga drugo bodriva in si v teh, zelo zoprnih časih pomagava.
A zakaj sem proti cepivom? Sorodnica je dobila pljučno embolijo, stara 40 let, sodelavec je umrl, še ne star 50 let, kolegica ni mogla roke premikat en mesec, od bolečin ni mogla spati, dobila pomirjevala, da je 1 teden po prvem odmerku sploh zaspala, na drugi odmerek nikoli ne bo šla. A hočete še zgodb?
Za mene se tisti, ki se cepijo igrajo rusko roleto. Ja, lahko, da ti nič ne bo, lahko pa že naslednji dan umreš, al pa po 1 letu, 2,3, 4 kdo ve???
Nezaslišano, 02.09.2021 ob 11:13
A zakaj sem proti cepivom? Sorodnica je dobila pljučno embolijo, stara 40 let, sodelavec je umrl, še ne star 50 let, kolegica ni mogla roke premikat en mesec, od bolečin ni mogla spati, dobila pomirjevala, da je 1 teden po prvem odmerku sploh zaspala, na drugi odmerek nikoli ne bo šla. A hočete še zgodb?
Za mene se tisti, ki se cepijo igrajo rusko roleto. Ja, lahko, da ti nič ne bo, lahko pa že naslednji dan umreš, al pa po 1 letu, 2,3, 4 kdo ve???
Zanimivo, jaz pa poznam na prste dveh rok umrle za covidom, cepljeni pa so imeli stranske učinke – boleča roka, povišana temperatura in glavobol, do dveh dni. Ob tem, da imaš pri prebolelih covid zelo veliko posledic, postcovidno stanje ipd…
Res je, 02.09.2021 ob 10:41
o biku in štriku, 02.09.2021 ob 10:24
Res je, 02.09.2021 ob 10:19
Nezaslišano, 02.09.2021 ob 10:09
hojladrijalumparija, 02.09.2021 ob 09:34
3×12 ni potrebno, saj test velja 48 ur, torej sta dovolj dva testa.
Ne razumem anslednje:
– zakaj takožaljenje ljudi, ki so se cepili? Zakaj so ovce? Zakaj taka retorika? Ne pade mi na pamet, da nekomu, ki se ne želi cepiti rečem, da je kreten ali idiot. Vsak ima svoje razloga za ali proti.
– učitelji ne določajo PCT temveč država.
– mi smo včeraj imeli RS in sedelo nas je 32 staršev v predavalnici – dijakov je 36. Potrdila so preverjali s skenerjem. Vsak se sam odloči, ali pride ali ne. Nekaterim je 12 e preveč za otroka, nekaterim ne.
Imamo različna mišljenja, pričakovanja, poglede in vrednostne ter prioritetne lestvice.
Ne dovolim, da mi nekdo, ki kadi, pije je bel kruh i poli salamo in nasploh živi zelo “zdravo” govori o tem, da je cepivo škodljivo. Oziroma nekdo, ki ni prestopil praga medicinske fakultete ali fakultete za farmacijo ipd.
Vse kar želim je, da se me ne zmerja zaradi svojih pogledov. Ko začnejo, rečem dovolj. Ker, ponavljam, tudi jaz njim ne zmerjam.
Brihtni pa ste res. 3 otroci, RS razporejeni v 2 tednih, če grem sama bo 36 eur, ponavadi greva na vse sestanke skupaj z možem, torej je to 72 eur.
Tako izsiljevanje s cepljenjem in testi me ne zanima. Enkrat se je treba upret, saj kmalu tud iz bajte ne bono mogli it brez testa.
Ja imam veliko proti cepivom in ljudem, ki si brez znanstvene razlage, brez dokazil o varnosti cepiva pustijo vbrizgati strup v telo in niti ne vedo kakšne bodo posledice, ne zdaj, ne čez par let.
To ni izsiljevanje. To je pravilo, ki ga je potrebno upoštevati, ne samo v SLO ampak v mnogih državah. Malo se ozri naokoli, samo po sosednjih ( ITA, AUT), kjer imajo še bolj striktna in stroga pravila, brez izjem.
In to je popolnoma pravilno.
Če si se odločila za izpolnjevanje T od PCT je to TVOJA samostojna odločitev, ki te bo stala v denarcih. Če hočeta biti na vseh RS oba z možem, potem pač je to VAJINA odločitev, ki vaju bo finančno obremenila. Ampak, tako si se odločila TI in tvoj mož in sprejemajta posledice svojih odločitev. Za to pač niso drugi krivi…
Karikirano ampak realno: z ker drugi skačejo v globino z mostu v vodo za katero ne vedo če je sploh dovolj globoka, boš ti tudi? Ti veš, da je zate pa dovolj globoka ali grš tudi ti za njimi na blef, pa če rata, rata?
Glup primer si dala, prav zares.
Bom jaz dala še bolj enostavnega in glupega, ker samo to mogoče razumeš:
Če je uzakonjeno, da v cestnem prometu ustaviš pri rdeči luči, se tega pravila držiš. Vsaj upam.
Najbrž ne rečeš, da luč rdeče barve tako vpliva nate, da boš ti raje vozila naprej, pa pri zeleni stala, ker te pomirja…
Drugo vprašanje pa je, zakaj točno morata biti oba starša pri vseh treh RS?
Bogi otroci, sami kontrol friki ste taki starši.
Nič ni glup primer – popolnoma ustrezen in realen je, ker si ga dojela 🙂
Pandemija je bila pa junija 2021 preklicana. Nič ni torej “uzakonjenega” trenutno.
Se pa držim že več kot leto in pol pridno ukrpov, ki so zapovdani, se ne bunim, mi ni težko, nosim masko, kjer je potrebno ( da najprej zaščitim sbe pred kapljično širitvijo z drugih), umivam roke, vedno razkužim pred vstopom ko grem po življe v trgovino – predvsm ročaj vozička/košare, č nimam svoje, delam lahko od doma, ne minglam in s ne družim z nepoznanimi in takimi, ki skačejo vsepovsod naokrog in tam kjer ni treba, držim varnostno razdaljajo.
Npr. na UE za urejanje stvari se naročim po telefonu , dobim točno uro in pridem v 5ih minutah sedaj na vrsto in vse opravim, kar ne morem preko spleta, včasih pa samo pol ure stanja v vrsti pred oknci in rinjenjem ljudi v mojo zadnjico in dihanjm mni za vrat, zatohlo, zabuhlo od vonjav v tistih prostorih.
Zadnjih 5 let sicer tudi nobenih viroz, prehladov in obolenj.
Zakaj se pa še ne cepim? Z vso pravico po svoji presoji, ker poznam svoje telo najbolj, vem tudi kako ragira moj imunski sistem v določnih stanjih – je ragiral, ko so bila določna stanja. Pa nisem anticepilec, niti ne obsojam in s prstom ne kažem na cepljene, jih ne zmerjam in jih ne stigmatiziram, kot to počnejo nekateri cepljni še necepljnim. In seveda se najdejo tudi obratno.
Po moji presoji glede tudi na prebrano kaj drugega, tujega, so ta cepiva še premalo stestirana, trenutno so v fazi testiranja na človeški populaciji, premalo jasnih in znanih še stranskih učinkov i posledic, in kar j najbolj pommbno so tstni fazi do 2023 in kot taka niti n morjo postati obvzna cepiva. Meni se pa za dopust tudi ni treba cepiti – nobnih potovanj zadnji dve leti, nimam namena, niti ni bilo potrebe – prepotovano preteklih skoraj 20 let celine po dolgem in počez in tudi ne potrbujem poleti dopusta. Trnutno v takih situacijah ne. Meni je čisto OK tako, znam krmariti brez tžav skozi življnj tudi v taki situaciji in n ogrožam s tem nikogar.
Tvoja odločitev je tvoja, moja pa moja – obe pa imava res to zakonsko določeno pravico z Ustavo RS.
kje se, 01.09.2021 ob 21:10
Nezaslišano, 01.09.2021 ob 20:59
Za roditeljske sestanke in govorilne ure je pogoj PCT. Ne bom dala 36 eur za teste, da bom šla na r.s. Vtaknejo naj si potrdila nekam. Tako so nas že začeli omejevati in še huje bo, če se bomo pustili. Starši zbudite se.
Kje se hitri test plača 36 ?!!
Nezaslišano, 02.09.2021 ob 00:03
budale, 01.09.2021 ob 22:05
kot otroci, 01.09.2021 ob 21:51
Zakaj se pa ne cepiš? Bo bolj varno zate in za druge. Ene omejitve vendar morajo biti, saj vidiš, kako hitro se širi covid.
Eni ste kot otroci, samo omejitve vidite, kot da ne bi vedeli, zakaj so potrebne.
Tudi jaz imam 3 otroke in če se grem 3 testirat je to 3 po 12 e. Zakaj zato da bom sedela v istem prostoru z 90 ljudmi katerih je verjetno nekaj prebolevnikov z vprašujočimi protitelesi (če res baje loh zboliš 2 so lahko kužni že 2), in nekaj ovčkami ki delajo poskuse same na sebi in so šli cept, ki lahko virus širijo naokoli saj je bilo jasno rečeno da lahko zbolijo! Ne ne bom sla tlačt palčke nikamor!
Naš ravnatelj je tako pameten, da je organiziral sestanke za celo generacijo skupaj, da bo lahko imel nagovor staršem v živo! KRETEN
Sem pa izvedela od 3 učiteljic, da naj pct nebi preverjali bodo pa baje porinl izjavo staršem v roke na sestanku, kjer naj bi podpisal, da si pct (popoln cepec torej) in s tem podpisom jamčili za resnične podatke.
JA, PCTja ne bodo preverjali, starši bodo morali podpisati izjavo, da jamčijo, Pct imajo in s tem je šola krita, če slučajno pride inšpektor. So pa javno objavljeni RS, tako da je možno, da bodo takrat res okol hodili inšpektorji. Ni šans, da dam lažno izjavo da PCT imam.
Se vam zdi z vidika varstva osebnih podatkov ok, da v tej izjavi oznacis, katerega izmed treh pogojev PCT izpolnjujes? Meni se ne!
In potem te okuzi netestirani cepljeni, ki je okuzen, a brez vidnih simptomov.
Jaz pac, ce roditeljski ne bodo organizirani v zivo in hkrati preko Zoom-a, bom podala pisno izjavo, da odstopam s funkcije predsednice sveta starsev, ker ne bom prisotna, da bi sprejela funkcijo predstavnice starsev.
Popolnona sprejmem tvoj vidik; s tem nimam tezav; jaz samo prosim, da se ne obsoja in sodi mojega.
mnogi ljudje jemljejo zdravila pa se preberejo ne, kaksna so. Mnogi ljudje zivijo zelo nezdravo in zdaj sem jaz ovca ker sem vzela strup; tako kot ti verjames da je to strup, jaz verjamem da to ni. Popolnoma zaupam znanosti in ce bo kdaj kaj narobe, grem
k pravemu zdravniku in ne k tistemu, ki mi posilja clanke, kako postajam robot in imam vgrajen čip.
Neverjetno neumno, 02.09.2021 ob 09:25
bučka615, 02.09.2021 ob 09:04
Seveda rabiš PCT za v šolo. Ob vseh ukrepih ki jih imajo v šoli bi pa ti kup ljudi, brez PCT spustila v šolo? Nekateri ste res višek inteligence.
Vsak dan bo v šolah kup ljudi brez PCTja, vsi učenci na šolah. A otroci niso ljudje?
oni se testirajo
vročina819, 02.09.2021 ob 12:51
Bomo nadgradili tvoj primer. Imaš kje v cestnih predpisih napisano, da samo na državnih cestah ustaviš pri rdeči luči? Nimaš.
Pri PCT imaš pa točno to.
Huda nadgradnja primera, res. Pokaš od pameti, ki misliš, da jo premoreš.
Najprej se vpije, kakšna prisila, degradacija, manipulacija…
Ko pa se vam takim predoči, da ima vsak posameznik možnost izbire glede na tri črke PCT, pa druga varianta – sprenevedanje, da je izbire preveč…
Skratka, zmeraj se zapelje na tisto teorijo, ki vam je najljubša.
Seveda ne daj bože, da vam pa kdo reče, da to ni tako oz. da obstaja tudi drugo razmišljanje. Ne, to pa ne – vsi, ki drugače razmišljajo so butci, ovce, kreteni, cepci….
Z zmerjanjem in dokazovanjem, kako imate samo VI prav, poveste vse o sebi in svoji čustveni inteligenci.
Benz396, 02.09.2021 ob 13:42
Se vam zdi z vidika varstva osebnih podatkov ok, da v tej izjavi oznacis, katerega izmed treh pogojev PCT izpolnjujes? Meni se ne!
In potem te okuzi netestirani cepljeni, ki je okuzen, a brez vidnih simptomov.
Jaz pac, ce roditeljski ne bodo organizirani v zivo in hkrati preko Zoom-a, bom podala pisno izjavo, da odstopam s funkcije predsednice sveta starsev, ker ne bom prisotna, da bi sprejela funkcijo predstavnice starsev.
Take predsednice sveta staršev nihče ne potrebuje.
ooooooooooo, 02.09.2021 ob 14:43
Ja pa ja, koliko se jih dejansko testira? Pa s tem, da je samotestiranje za 12+, torej sta cela prva in druga triada netestirani.
Potem bi pa še ti reskirala da vneseš v šolo virus? Lani se je lepo pokazalo, da so šole v bistvu precej varne in ni veliko prenosov.
Zakaj se odrasli obnašate kot trmasti otroci in terate svoje naprej in naprej? Je res težko za dobro naših šolarjev narediti pravo stvar? Ste res tako sebični in egoistični?
Tudi naš vrtec je danes dal vabila in imamo sestanek zunaj razen če bo vreme ress slabo.
Zanimivo mi je pa, da imamo za šolo sestanek notri z celotnim letnikom (2 podružnici plus centralna šola (cca 80 staršev če pride po en plus ravnatelj razredničarke in vprašanje kdo še vse…) Tle sm pa tud jst vn padla! Zahtevajo pct in maske obenem pa jedilnica ni dovolj velika za kakršnokoli razdaljo! Računajo, da nas bo polovica doma ker 2 leti nazaj ko so nas tja notri tlačili smo se tisti, ki smo pršli med zadnjimi tlačili na klopeh iz telovadnice nekaj jih je pa stalo! Lansko leto so 1 razred stlačili v telovadnico k je za 2/3 večja pa bla kao neka razdalja ampak samo med sedeži ne pa tudi spredaj in zadaj….
ne morem vrjet, 02.09.2021 ob 17:29
Tudi naš vrtec je danes dal vabila in imamo sestanek zunaj razen če bo vreme ress slabo.
Zanimivo mi je pa, da imamo za šolo sestanek notri z celotnim letnikom (2 podružnici plus centralna šola (cca 80 staršev če pride po en plus ravnatelj razredničarke in vprašanje kdo še vse…) Tle sm pa tud jst vn padla! Zahtevajo pct in maske obenem pa jedilnica ni dovolj velika za kakršnokoli razdaljo! Računajo, da nas bo polovica doma ker 2 leti nazaj ko so nas tja notri tlačili smo se tisti, ki smo pršli med zadnjimi tlačili na klopeh iz telovadnice nekaj jih je pa stalo! Lansko leto so 1 razred stlačili v telovadnico k je za 2/3 večja pa bla kao neka razdalja ampak samo med sedeži ne pa tudi spredaj in zadaj….
Aja pa ne bom plačala 12 e na sestanek zato, da se bom gužvala z cepljenimi, ki virus širijo vsepovsod!
čimprej odstopi, 02.09.2021 ob 14:58
Take predsednice sveta staršev nihče ne potrebuje.
mandat ti je potekel 31.8.
že kar vnaprej računaš da boš ti? račun brez krčmarja pa to?
če bi ti bila kaka predsednica vredna te besede bi preverila mnenja vseh članov nato pa po glasovanju sprejela sklep, ne da jokcaš kot mala punčka s polno pleničko
Mamica in ati v solati, 02.09.2021 ob 06:33
možgančki, 01.09.2021 ob 23:03
malo napni možgančke no…
če ima 3 otroke, bo morala na tri roditeljske v različnih dneh in jo to stane 36 e.
Se strinjam popolnoma nedopustno odiranje staršev.
Nisem ne pro ne anticepilec. Vam pa dajem zgolj in samo v razmislek situacijo:
– delaš v šolstvu/zdravstvu/storitvah, kjer je pct pogoj. Od te plače živiš oz. si odvisen.
Kako razmišljaš od tu dalje?
V vsesplošni debati pogrešam malenkost širši zorni kot. Da vidiš in pomisliš tudi na ostale okrog sebe in se v skladu s tem odločaš.
Srečno.
Od tu dalje razmišljaš, da se nehaš obnašati kot ničvreden hlapec in se upreš fašističnemu režimu.
Forum je zaprt za komentiranje.