Roditeljski pogoj PCT
Nezaslišano, 02.09.2021 ob 09:00
Smo bili po toplicah, hotelih na Slo. Ko prideš moraš imeti test star do 48 ur in potem si tam 14 dni brez da se spet testiraš. V hotelih vsi brez mask, v jedilnici tudi, enga nisem videla z masko. Na Hrvaškem za v hotel ne potrebuješ nobenega testa, vsi smo bili brez mask, v hotelu, restavraciji, prav tako smo si hrano sami dajali, v Slo.in Hr., si lansko leto v hotelu nisi mogel sam vzeti hrane.
In pol nas nekaj jeb….s to korono, testi itd, že debili počasi dojemajo, da nas že 1,5 leta nategujejo s tem sranjem in da se gre samo za zaslužek al s cepivi al pa s testi.
Res je, letos ni bil problem pri hrani, ruski bife, vse si sam vzel, redko kdo je imel rokavice ali maske, itak smo pa vsi bili testirani. Lani smo imeli maske, rokavice, vse posebej pakiran pribor itd..V glavnem kar nekaj, kot jim paše, totalno neresno in brezveze je že vse skupaj, tudi jaz sem tako letos poleti kjer se je le dalo, bila brez maske, ker VSI vemo, da maske koristijo glih en dr.ek. Pa smo vsi ostali neokuženi do zdaj! Da ne govorim o šolarjih in nehigienskih in smrdljivih maskah na obrazih cel pouk, katastrofa. Mojega so že lani stalno oči pekle zaradi zraka, ki si ga piha gor iz maske, letos pa ista pesem.
3×12 ni potrebno, saj test velja 48 ur, torej sta dovolj dva testa.
Ne razumem anslednje:
– zakaj takožaljenje ljudi, ki so se cepili? Zakaj so ovce? Zakaj taka retorika? Ne pade mi na pamet, da nekomu, ki se ne želi cepiti rečem, da je kreten ali idiot. Vsak ima svoje razloga za ali proti.
– učitelji ne določajo PCT temveč država.
– mi smo včeraj imeli RS in sedelo nas je 32 staršev v predavalnici – dijakov je 36. Potrdila so preverjali s skenerjem. Vsak se sam odloči, ali pride ali ne. Nekaterim je 12 e preveč za otroka, nekaterim ne.
Imamo različna mišljenja, pričakovanja, poglede in vrednostne ter prioritetne lestvice.
Ne dovolim, da mi nekdo, ki kadi, pije je bel kruh i poli salamo in nasploh živi zelo “zdravo” govori o tem, da je cepivo škodljivo. Oziroma nekdo, ki ni prestopil praga medicinske fakultete ali fakultete za farmacijo ipd.
Vse kar želim je, da se me ne zmerja zaradi svojih pogledov. Ko začnejo, rečem dovolj. Ker, ponavljam, tudi jaz njim ne zmerjam.
hojladrijalumparija, 02.09.2021 ob 09:34
3×12 ni potrebno, saj test velja 48 ur, torej sta dovolj dva testa.
Ne razumem anslednje:
– zakaj takožaljenje ljudi, ki so se cepili? Zakaj so ovce? Zakaj taka retorika? Ne pade mi na pamet, da nekomu, ki se ne želi cepiti rečem, da je kreten ali idiot. Vsak ima svoje razloga za ali proti.
– učitelji ne določajo PCT temveč država.
– mi smo včeraj imeli RS in sedelo nas je 32 staršev v predavalnici – dijakov je 36. Potrdila so preverjali s skenerjem. Vsak se sam odloči, ali pride ali ne. Nekaterim je 12 e preveč za otroka, nekaterim ne.
Imamo različna mišljenja, pričakovanja, poglede in vrednostne ter prioritetne lestvice.
Ne dovolim, da mi nekdo, ki kadi, pije je bel kruh i poli salamo in nasploh živi zelo “zdravo” govori o tem, da je cepivo škodljivo. Oziroma nekdo, ki ni prestopil praga medicinske fakultete ali fakultete za farmacijo ipd.
Vse kar želim je, da se me ne zmerja zaradi svojih pogledov. Ko začnejo, rečem dovolj. Ker, ponavljam, tudi jaz njim ne zmerjam.
Bravo!
Podpišem.
Brihtni pa ste res. 3 otroci, RS razporejeni v 2 tednih, če grem sama bo 36 eur, ponavadi greva na vse sestanke skupaj z možem, torej je to 72 eur.
Tako izsiljevanje s cepljenjem in testi me ne zanima. Enkrat se je treba upret, saj kmalu tud iz bajte ne bono mogli it brez testa.
Ja imam veliko proti cepivom in ljudem, ki si brez znanstvene razlage, brez dokazil o varnosti cepiva pustijo vbrizgati strup v telo in niti ne vedo kakšne bodo posledice, ne zdaj, ne čez par let.
huh, 02.09.2021 ob 09:04
edino pametno, 02.09.2021 ob 08:48
polo905, 02.09.2021 ob 08:32
Nam so javili, da bodo vsi roditeljski, govorilne in pogovorne ure preko zooma.
Pametno- da ne bodo pošiljali potem celih razredov spet v kaanteno, tako kot so že včeraj enega na prvi šolski dan.
Kako pa jim je to uspelo?
Nezaslišano, 02.09.2021 ob 10:09
Brihtni pa ste res. 3 otroci, RS razporejeni v 2 tednih, če grem sama bo 36 eur, ponavadi greva na vse sestanke skupaj z možem, torej je to 72 eur.
Tako izsiljevanje s cepljenjem in testi me ne zanima. Enkrat se je treba upret, saj kmalu tud iz bajte ne bono mogli it brez testa.
Ja imam veliko proti cepivom in ljudem, ki si brez znanstvene razlage, brez dokazil o varnosti cepiva pustijo vbrizgati strup v telo in niti ne vedo kakšne bodo posledice, ne zdaj, ne čez par let.
To ni izsiljevanje. To je pravilo, ki ga je potrebno upoštevati, ne samo v SLO ampak v mnogih državah. Malo se ozri naokoli, samo po sosednjih ( ITA, AUT), kjer imajo še bolj striktna in stroga pravila, brez izjem.
In to je popolnoma pravilno.
Če si se odločila za izpolnjevanje T od PCT je to TVOJA samostojna odločitev, ki te bo stala v denarcih. Če hočeta biti na vseh RS oba z možem, potem pač je to VAJINA odločitev, ki vaju bo finančno obremenila. Ampak, tako si se odločila TI in tvoj mož in sprejemajta posledice svojih odločitev. Za to pač niso drugi krivi…
Lej, tvoj zadnji odstavek je popolnoma zgrešen – nimaš ti KAJ imet proti njihovi odločitvi, če so se odločili za cepljenje. Niti ene male trohice ne. Kaj si oni vbrizgajo v svoj telo, je njihova prostovljna in po Ustavi RS dovoljena odločitev.
Sicer nisem anticepilec, vendar tem cepivom zaenkrat še ne zaupam, saj tudi stroka še nima vseh dtajlov, rezultatov na mizah, ker so cepiva še vedno v testnih fazah na ljudeh. Ne obsojam pa nikogar, ki se cepi. Njegova odločitev je njegova pravica, moja odločitev pa moja pravica.
Res je, 02.09.2021 ob 10:19
To ni izsiljevanje. To je pravilo, ki ga je potrebno upoštevati, ne samo v SLO ampak v mnogih državah. Malo se ozri naokoli, samo po sosednjih ( ITA, AUT), kjer imajo še bolj striktna in stroga pravila, brez izjem.
In to je popolnoma pravilno.
Če si se odločila za izpolnjevanje T od PCT je to TVOJA samostojna odločitev, ki te bo stala v denarcih. Če hočeta biti na vseh RS oba z možem, potem pač je to VAJINA odločitev, ki vaju bo finančno obremenila. Ampak, tako si se odločila TI in tvoj mož in sprejemajta posledice svojih odločitev. Za to pač niso drugi krivi…
Karikirano ampak realno: z ker drugi skačejo v globino z mostu v vodo za katero ne vedo če je sploh dovolj globoka, boš ti tudi? Ti veš, da je zate pa dovolj globoka ali grš tudi ti za njimi na blef, pa če rata, rata?
Zakaj imaš proti tem ljudem? In zakaj meniš, da zadravniki in epidemiologi in imunologi npr. dr. Ihan et co niso dovolj znanstveni?
Zakaj je težko sprejeti dejstvo, da nekateri tem ljudem zaupamo? Ker ko jaz zbolim, se poškodujem ali ko sem se zdravila za neplodnostjo, mi je pomagala ta stroka.
In še: zakaj je potrebno žaliti ljudi, ki so drugačnega mnenja? Predstavljaj si, da tvojemu otroku nekdo reče, da je ovca ali cepec zato, ker ima neke svoje poglede? Moja zelo dobra prijateljica je proti cepivu a nikoli ni zmerjala ne mene ne moje družine, ker smo cepljeni. Enako obratno. Še več, skušam razumeti njene dvome in poglede. Včasih mi bolj uspeva, včasih manj, a zato je nimam nič manj rada ali je ne spoštujem. Druga drugo bodriva in si v teh, zelo zoprnih časih pomagava.
nimaš pravice, 02.09.2021 ob 10:21
Lej, tvoj zadnji odstavek je popolnoma zgrešen – nimaš ti KAJ imet proti njihovi odločitvi, če so se odločili za cepljenje. Niti ene male trohice ne. Kaj si oni vbrizgajo v svoj telo, je njihova prostovljna in po Ustavi RS dovoljena odločitev.
Sicer nisem anticepilec, vendar tem cepivom zaenkrat še ne zaupam, saj tudi stroka še nima vseh dtajlov, rezultatov na mizah, ker so cepiva še vedno v testnih fazah na ljudeh. Ne obsojam pa nikogar, ki se cepi. Njegova odločitev je njegova pravica, moja odločitev pa moja pravica.
Namenjeno avtorju/ici “nezaslišano”, ker ni scitiralo
krnekajno, 02.09.2021 ob 09:24
Ja učiteljicam paše – manj staršev, kot bo na sestanek prej bo fraj ure pa si bo pisala.
Ja pa kaj pol – pa pejdi ti za učitlja v teh cajtih te korona psiho vojne, ko ž tako pamtuješ. Ne ustvarjaj problema tam, kjer ga ni.
In ne, nisem učitljica.
o biku in štriku, 02.09.2021 ob 10:24
Karikirano ampak realno: z ker drugi skačejo v globino z mostu v vodo za katero ne vedo če je sploh dovolj globoka, boš ti tudi? Ti veš, da je zate pa dovolj globoka ali grš tudi ti za njimi na blef, pa če rata, rata?
Glup primer si dala, prav zares.
Bom jaz dala še bolj enostavnega in glupega, ker samo to mogoče razumeš:
Če je uzakonjeno, da v cestnem prometu ustaviš pri rdeči luči, se tega pravila držiš. Vsaj upam.
Najbrž ne rečeš, da luč rdeče barve tako vpliva nate, da boš ti raje vozila naprej, pa pri zeleni stala, ker te pomirja…
Drugo vprašanje pa je, zakaj točno morata biti oba starša pri vseh treh RS?
Bogi otroci, sami kontrol friki ste taki starši.
Forum je zaprt za komentiranje.