rjave pege na rokah
Mah, starost … Jaz sem dobila prve že pri 30 letih in jih je zdaj pri 54 še veliko več. Eni pravijo, da so ‘jetrne pege’, ampak z jetri nisem nikoli imela težav. Tudi pegic po obrazu nimam, ki so mi bile zmeraj všeč. Mogoče je dedno, ker je imel moj oče enake roke, posebno dele izpostavljene soncu.
Če kdo pozna recept za se jih znebit, se tudi jaz toplo priporočam.
Moje pa postajajo očetove – je pa zanimivo, da oče skoraj nima gub, ima pa te starostne pege, mama pa ravno obratno – cela zgubana in nič peg.
Meni se počasi pojavljajo po rokah, sem pa tudi drugače pegasta (in to vedno bolj). Če ima res kaj zveze z jetri – sem dala neke preiskave skozi in je vse b.p., imam pa Gilbertov sindrom. Samo oče ga pa nima.
Jaz imam pa neko genetsko napako in imam zelo problematično kožo, sploh na rokah. Zelo se mi poznajo te špure na dlaneh in tudi na splošno moje roke zgledajo zelo zgarane in starikave. Tudi koža mi poka, da kri kar kaplja ven, ravno zadnjič sem likala, pa opazim na prevleki od dile, packe od krvi in pogledam, pa vidim, da mi teče iz počene kože na prstih. Komentar dermatologa – nimamo vam kaj za pomagati, sprijaznite se … Ampak občutek je zelo zoprn, ko te vse zateguje in zelo bolijo te rane po rokah. Ko je najhuje imam tudi do 20 ranic, podobnih urezninam na eni roki (zgorjna stran dlani in prstov). Sploh pozimi je katastrofa. Prve pegice (samo ene par) sem opazila že pri 25. letu, zdaj sem stara 30, pa imam mogoče kaki dve ali tri pegice več. In zanimivo, samo na levi roki. Tudi na pogled so moje roke grde, zato ne nosim prstanov in vpadljivih lakov, da ne usmerjam pogledov nanje po nepotrebnem. Tudi komentarje v stilu, joj ti pa veliko pomivaš in delaš, ko imaš take roke, dobivam že od ranega otroštva. Resnica je pa ta, da dokler sem živela pri starših (kar dolgo), se mi gospodinjskih opravil ni bilo potrebno niti pipniti, bi mogla imeti roke kot princeska. Pa me je žal narava zajebala.
Tako da, ne pritožuj se, za tistih par pegic, jaz bi svoje roke takoj zamenjala s tvojimi.
Forum je zaprt za komentiranje.