Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rižota z rukolo

Rižota z rukolo

Pozdravljeni!

Redno prebiram vaše poste, tokrat pa potrebujem konkreten nasvet in bom vesela vsakega nasveta.
Rada bi pripravila rižoto z rukolo. Kako jo pripravite vi oz. kaj drugega še pripravljate iz rukole (poleg solat)?

Hvala in lep dan vsem…

Pika

mogoce jo tudi jaz naredim danes, povejte, prosm:)

zelo enostavno:
Na olivnem olju prepraži riž…ko se dobro segreje in začne dišati-dodaj narezano rukulo in mešaj in praži toliko časa, da se začne skoraj malo smoditi..potem dodaj malo česna-toliko da zadiši in zalij z malo vode (toliko da je pokrito z vodo).Dodaj sol in poper
vodo dodajaj in mešaj toliko časa, da je riž za tebe kuhan (jaz imam rad al dente-na zob kuhanega). Serviraj na krožnik-potresi s parmezanom PARMIGIANO REGGIANO

Hej. Zelo redko imam možnost, da se vključim na internet. Tale rižota pa me je spodbudila. Kuhani rižoti,
(na panceti prepražena čebula in šparglji), kjer imaš neomejeno možnosti dodatkov,
(razne vrste zelenjave, posebej ali več vrst skupaj, mesa itd … naj dela domošljija),
sem vmešala veliko pest sveže rukole, ki je bila toplotno obdelana samo s temperaturo kuhane rižote. Bila je zelo okusna in tudi okus rukole je bil čudovit. Pa dober tek. Mica

Debeljak M.

Mici, te rizote ( sicer izpustim meso) so pri nas zakon; posebno dobra je tudi z rdecim radicem. Lp

Babi pozdravljena. Zelo malokrat morem na internet, zato preberem le tisto, ki me zanima, najbolj zanimivo pa je tvoje pisanje, žal ne morem vedno odgovarjati. Komaj čakam, da bom lahko doma vklopila povezavo. Imej se lepo, pa tudi vsi ostali. Mica

Debeljak M.

Jože, rižota je super uspela in bo redno na jedilniku. Hvala za recept!

Mica, hvala za še ostale različice, ki bodo kmalu na menuju.

LP, Pika

tut meni na recept od Jožeta:) – fina, res…
In tudi jaz bom poskusila še Micinega.
Dober tek!

me veseli da vam je recept všeč, je pa tudi sila preprost.Že večkrat se je izkazalo, da so preprosti recepti najboljši.Vsaki jedi moramo dati možnost, da se v njej izkaže ENA ZADEVA, zato čim manj začimb-v tej je pomembna RUKULA.

Jaz rukolo dodam šele na koncu kuhanja riža. Saj se mi zdi škoda nežno rukolo pacat na vročini toliko časa. S tem uničiš vse vitamine in tudi okus. Skuhaš riž (na olju, čebuli in česnu), zaliješ, kuhaš do mehkega in pred koncem vmešaš rukulo! po želji lahko dodaš panceto ali meso. Rukula se v tem primeru uporablja kot začimba in na koncu parmezan in kocko masla, če se ti lušta!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close