riževo mleko
Zanima me kaj menite o riževem mleku?
Ali lahko verjamem kar piše na embalaži – ni homogezirano, brez glutena, brez holesterola, brez dodatnih sladil, brez nevemčesa še.
Meni se zdi zelo dober in bi ga takoj zamenjala z navadnim. Samo ena mnenja so da je riževo mleko dobro za zdravje, druga pa da ni. Kaj je res???
Meni je riževo mleko dobro. Uporabljam ga tako kot kravje, ker pa nisem ljubitelj mleka na splošno, je moja poraba omejena na par požirkov v čaju, sem ter tja kakšen puding, mogoče še mlečna kaša, palačinke, potem se pa že počasi neha.
Prvič slišim, da naj ne bi bilo zdravo. Sicer je pa vprašanje, kaje je danes sploh zdravo. Sama še vedno menim, da je najbolj zdrava zmernost pri vsaki stvari.
Pri nas uporabljamo riževo mleko Isola Bio z dodanim kalcijem kot nadomestek mleka, ker je sin alergik(mleko….). Je na zelo strogi dieti tudi brez barvil, konzervansov, aditivov, E-jev in po priporočilu dietetičarke s Pediatrične uživa omenjeno mleko in ga k sreči dobro prenaša. Ne razumem, zakaj ne bi bilo dobro za zdravje?
Ker je takšno mleko večinoma namenjeno prav raznim bolnikom in alergikom so podatki kar točni. Sama včasih če sem v dvomih za kakšen proizvod kontaktiram uvoznika, redno pa preverjam tudi originalne podatke, saj se včasih razlikujejo.
Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.