Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rižev narastek s sadjem – ideje

Rižev narastek s sadjem – ideje

Delate kaj rižev narastek s sadjem?
Meni najbolj odgovarjajo marelice pa tudi višnje niso slabe.
Imate še kako idejo katero sadje se obnese? Mogoče jabolka?
Date sadje na vrh gor ali ga vmešate v mlečni riž in date peči?

Poleg jajc vmešam v riž včasih tudi skuto.

Delam ga z okroglozrnatim belim rižem. Se mogoče obnese tudi s kakim polnozrnatim rižem?

V glavnem bi rižev narastek pa, da je okusen pa, da ima kaj hranil. Da ni čista sladica.

od sadja sem vedno delala rižev narastek z jabolkami
mogoče grejo super tudi suhe slive.

narezala na krhlje in dala v pekač, riž pa preko, da se bolj zduši, kot speče.

rjavi riž?
probaj, ampak malo dvomim, da se obnese
ali pa naredi narastek iz prosene kaše

Sama ga s sadjem še nisem delala, ker gre najbolj v promet ta s skuto, samo da dam jaz skuto, zmešano z jajci, kislo smetano in rozinami, na riž, je ne vmešam vanj.
Sem pa zadnjič naletela na stran, kjer je bilo ful idej za rižev narastek… Bom poskusila najti, vem, da je bilo tudi kombinacij s sadjem ene par…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Za moj okus so res jabolka najboljš, lahko pa kombiniraš zelo različno, tudi hruške, višnje 😄 kar je aktualno. Namesto riža lahko uporabiš proseno kašo, zraven suhe slive.. Mmm

Jaz ga delam tako, da v pekač najprej razporedim polovico riža in jo posujem z nastrganimi ter s cimetom odišavljenimi jabolki (lahko jim primešaš tudi rozine), nato pa jabolka prekrijem še z drugo polovico riža.

Dober tek!

Uf, nekaj dobrih idej, bom z veseljem sprobala. Hvala.
Jabolka in rozine imam zmeraj pri rokah oz. skoraj zmeraj. Kakih marelic pa ne. Tako, da bo to z jabolki kar ok ideja.

Pozdravljena,

Meni je pa noro dober z borovnicami! Sama pripravim rizev narastek in potem po vrhu posujem zamrznjene borovnice. Nazadnje sem pa v rizev narastek ze prej vmesala se majhne koscke cokolade, ga dala v pekac in po vrhu spet posula borovnice. Res njam! Samo sem malo premalo ohladila rizev narastek in se je cokolada prehitro stopila in je bil cel cokoladen. Sem zelela, da bi bili samo ponekod koscki cokolade. 🙂

Zelela sem napisati, da sem premalo ohladila kuhan riz, ko sem ga zelela dokoncati se z jajcem in vmesanjem cokolade. 😉

Vedno z naribanimi jabolki, ker pride super sočen. Jaz dodam še jedilno čokolado (vmešam) in obvezno limonino lupino.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close