Rimske terme
Bazeni so čisti in urejeni. Ker niso najbolj primerni za majhne otroke jih posledično tam ni veliko (verjetno gredo raje v Laško) in zato ni gneče na bezenih. Če greš med tednom pa je sploh malo ljudi.
Hrana je meni dobra, veliko izbire.
Sobe so povsod OK, vse je praktično novo, nekoliko se le razlikujejo po velikosti.
Savne tudi super, čez vikend pa je malo več gneče.
Bila sem že v večini toplic v Sloveniji in so mi Rinske od vseh najbolj všeč, ko si privoščiva oddih v dvoje 🙂
Znano je, da so to terme, ki naj bi bile bolj namenjene hedonistom, uživačem, ljudem, ki se občasno želiljo odpočiti od svojih, ali pa tujih otrok in zganjati malo romantike in ohranjati svojo zvezo živo.
Tak je tudi Orhidelia Spa v Podčetrtku, kamor mlajši otroci in pleničarji nimajo vstopa. In prav je tako -ni vse za otroke, sloh pa pleničarji ne sodijo v hedonistične resorje slovenskih term. Bi morali po slovenskh termah resno razmisliti, da bi omejili oziroma določili., kateri bazeni in savne so za družine z otroci in katere ne, oziroma določiti ure, do katerih lahko not čoflajo otroci, potem pa ne več.
Pa sem mama z otroci, ampak včasih imam rada malo miru in romantike z možem, pa magari v savni, termah.
Tja grem ta vikend, od petka do nedelje, prav zaradi počitka, da ob stresnem delu vse izklopim..
Nisem še bila in dobro je bilo za prebrat, da je kljub stečaju vse ok. Hvala za informacije 🙂
V toplicah mi je nasploh všeč. Čeprav, čez morje ga ni 🙂
Upam le, da ne bodo Rimskim termam sedaj kot domine v stečaj sledile še ostale terme. Kot se žal običajno zgodi…
Te popolnoma razumem. Vendar pri nas bi se kar vse terme šle to, da so fensi in niso za otroke – kar poglejmo, koliko jih ima bazen za otroke ali pa kake so vstopnine za otroke. Zato družinam z otroci preostane bore malo. Tudi jaz imam rada mir, imam pa tudi dojenčka, zato si niti slučajno ne želim v otroški trušč nekih poscanih term. Zato žal to ne gre čisto tako, da bi se vsi šli nek hedonizem, ker je družin z otroki pač preveč. Kam sodijo pleničarji pač odločijo njihovi starši, ki se pa morajo zavedati, da se na bazenu na sploh ne sme kričati, tuliti ipd… Pridni otroci te tako ne morejo motiti. Zagotovo so savne prostori, kamor otroci ne vstopajo in zatorej je tu mir za pare. Prav tako pa med tednom pari najdejo mir v skoraj vseh termah, saj takrat otrok ni, pravzaprav ni niti njihovih staršev, terme pa komaj preživljajo skozi krizo. Hedonizem se tako postavlja na drugo mesto. Z možem pa mir iščeva v spa-jih, savnah, zasebnih kopelih ipd….
Forum je zaprt za komentiranje.