Najdi forum

Pozdravljeni!

Za prvi maj se nekam odpravljava. Ena izmed možih destinacij je tudi Rim, zato me zanima, če kdo ve za kakšno poceni prenočišče, čisto osnovno (saj se bo tu samo prespalo). Ali mogoče kdo ve, ali se da prespat pri kakšnih Slovencih (npr. pri kakšnih sestrah), slišala sem namreč, da se da prespat v nekem samostanu, ki je nekako namenjen romarjem. A mogoče kdo ve kaj o tem?

Hvala za morebitne odgovore!

Mala,

kar se tice prenocevanja v Rimu imam izkusnje s campingom. Ce ste za kampiranje je super kamp Camping Roma, ki je ob glavni avtocesti, ob kampu je tudi avtobusna postaja mestnega prometa. Mestni promet toplo priporocam, mocno pa odsvetujem voznjo z lastnim avtom po Rimu ker:
1. na cestah je “italijanski red”
2. tudi na parkiriscih se kaj rado zgodi, da ti vlomijo v avto (lastne izkusnje).

Lp, ce te se kaj zanima se pa oglasi!

v rimu sva bila 10 dni. V nasprotju z Viv sva se odlično znašla z izposojenim avtomatikom (brencelj,…kakor ga že imenuješ, ne Vespa). bILA SVA V HOTELU CCA 10 KM IZ CENTRA, KAR NAMA NI PREDSTAVLJALO PROBLEMA Z MOTORČKOM. Skratka, odlično. Že samo mesto je romantično.

Drugače pa drži glede tatvin. Tudi nama so vlomili v avto, ko je bil 2 uri na javnem parkirišču.

lp

bv

Hvala za namige. Glede campinga. Ali mislita, da je prvi maj že primeren za kampirat. Malo mrzlo je še po mojem, ali pač ne? Pa še to. Kakšna se vam je zdela varnost v kampu glede avta mislim. Ker če bi šla z avtom dol, potem bi itak mela avto skoz v kampu, tako da me zanima, ali ti tudi tu radi kaj vlomijo (v kampu mislim). Koliko pa je bila cena za kamp? KAjpa za hotel (tisti 10 km iz centra)? Hvala za odgovore, ko se pa kaj spomnim, pa se spet oglasim!

glede kampa ne vem, ampak v hotelu (bolj penzion) pa je bil avto v ograjenem dvorišču tako da ni bil problem. Cena je bila maol (recimo 50 %) višja kot v hostlu v benetkah.

lp

bv

Oj,

kar se kampa tice ni blo problemov z varnostjo. Mislim pa, da 1. maj ni vec premrzel… midva sva bila v kampu tudi za novo leto 2000 (takrat pa, priznam, je blo mrzlo).

Bojanov, s skuterjem verjamem, da ni problemov po mestu… z avtom pa je! Ko smo iskal policijo (zarad zapisnika o vlomu) se res ni bilo najbolj prijetno vozit po mestu. Za Italijo je znacilno, da imajo ogromno enosmernih, pa se gneca je kar precejsnja…. ampak se da!

Lp

Živjo

jaz sem v Rimu prespal v hostlo, za katerega potrebuješ samo kartico Hostelling Internationale. Ceno in vse ostale informacije izveš na strani http://WWW.HOSTELBOOKING.COM! Do hostla prideš s podzebno do Vatikana in nato z avtobusom, ki se ustavi pred hostlom. Priporočam ti, da kupiš eno karto, ki velja za vlak in avtobus in je veljavnost 75 minut. Če potrebuješ še kakšne informacije o Rimu in Italiji pa mi lahko pišeš!!!

Ciao pa lepo potovanje!

Peter

pravilna info, ampak, žal, neuporabna. moenim, da je za 1. maja zelo težko dobiti posteljo v hostlu.

lp

bv

viv, ko daš enkrat New delhi (Indija), Istanbul pa še kaj skozi z avto, Teheran pa z motorjem, je en Rim pravi mačji kašelj. Sicer je res gostejši promet kot v LJ, je pa res da so italjani bistveno bolj prisebni vozniki kot slovenci. V Rimu je pač drug stil vožnje.

lp

bv

bojanv – ke pa je receno da kej od tega se nisem dala skozi… Istanbul je bil zelo zabaven 🙂 ampak se da prezivet…

sej sem samo hotla napisat, da so italijanske soferske navade zelo specificne… ker moras pa priznat, da je gneca, pa nihce ne uposteva predpisov, promet se pa odvija kar hitro …

lp …

seveda, vivi, nisem hotel reči, da ni res, da je gneča, seveda je, poanta je bila v tem, da smo slovenci slabi šoferji in da se v gneči ne znajdemo

lp

bv

zdravo,

z’ivim z’e dvajset let v Rimu in imam bajto na via Cassia, dvajset minut s vlakcom do Sv.Petra..
C’e lahko slovencem na obisku v Rimu pomagam s prenoc’is’c’em, dam na razpolago lepo c’isto in mirno sobo s vrtom, in pa nudim seveda vse bistvene informacije.
No, mi lahko mirno pis’ete na tomvisoaffnahotmcom
lepe pozdrave iz Rima,
Tom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close