Rim pozimi-gneča?
Pozdravljene!
Je bila katera v zimskih mesecih v Rimu? Jaz grem čez en teden in si med drugim mislim ogledati tudi kolosej ter rimski forum, kjer je ponavadi največ gneče. Enkrat sem že bila, ampak avgusta in je bila strašanska gneča za nakup vstopnic za ogled koloseja.
Zato sem letos pomislila, da bi vstopnice kupila kar online, ampak me je minilo do tega, ko sem videla, da ti zaračunajo še skoraj 6 € poleg cene vstopnice za neke stroške rezervacije in ne vem kaj še. Če pa jo kupiš na blagajni pred kolosejem pa seveda plačaš samo vstopnico.
V glavnem imam malo pomislekov kako in kaj. Po eni strani se mi zdi, da v januarju ni nekega hudega navala turistov (definitivno ne toliko kot v poletnih mesecih, ko sem bila nazadnje tam), po drugi strani pa bi mi bilo res brez veze, če bi zabila pol dneva v vrsti za nakup vstopnic.
Kaj naj? Če je že bila katera v Rimu v tem času, kakšne so izkušnje??
Po moje v januarju ne bo gneče.
Jaz sem bila pred par leti konec aprila, pa je blo tud kar znosno.
Julij in avgust sta najbrž kar se gneče tiče najslabša možna varianta.
Ko bom jaz šla naslednjič, bom šla enkrat spomladi, zaradi vremena, pa vsekakor bom prečekirala on-line vstopnice za Vatikan, ker tam so pa verjetno zmeraj kolone in če vstopnice že imaš, prideš morebiti prej noter.
Bila v začetku decembra. Normalno, če upoštevaš, da je Rim mesto, kjer so zmeraj turisti. Za vstopnico za Vatikanske muzeje je bilo treba morda počakati 10 minut. Tam okoli je bilo precej šolskih skupin iz preostale Italije najbrž (niso pa čakali seveda v vrsti za vstopnice), ampak to se je vse porazgubilo po obsežnih Vatikanskih muzejih. Okrog Koloseja je bilo precej turistov, ampak vse znosno, malo stran pa skoraj nič. Po moje ti ni treba rezervirati vstopnic, če bo šla januarja, in še nekaj dodatno plačevati, te vstopnine se kar naberejo.
V Rimu je vrhunec turistične sezone od konca marca do konca oktobra, pa okrog božično-novoletnih praznikov – ogromno japonskih turistov. To pomeni, da boš izven teh mesecev za nakup vstopnice kot individualni, “padalski”, nenajavljeni turist za ogled npr. Koloseja čakala morda samo pol ure, v redni sezoni pa tudi po dve uri in več (ker imajo prednost invalidi in vnaprej dogovorjene skupine in skupine z vodiči, ki vedno znajo zelo hitro priti do kart za svoje skupine 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.