Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rim – koliko za vstopnine

Rim – koliko za vstopnine

Živjo!

Tisti, ki ste že bili v Rimu – zanima ne koliko približno stanejo vstopnine v Rimu za ogled njihovih največjih znamenitosti (razmišljamo, da bi šli tja za cca. 5 dni)?
Hvala in lep vikend!!

Kolosej 9€
Vatikanski muzej s sikstinsko kapelo mislim, da je 11€, je pa vsako zadnjo nedeljo v mesecu baje brezplačno.
Panteon 0€
ArcheoBus 8€ (če je lep dan, kar simpatična izbira)

Veliko se da pa videti brezplačno.

Drugače je pa Rim precej drag.
Kapučina pod 2€ skoraj ne najdeš, če se pa še vsedeš pa hitro znese celo 6€ ali več.
Majhen obrok (primo piato – pašta) je od 5€ dalje, secondo piato pa praviloma od 10 do 20€ v povprečnih restavracijah. Če si težko privoščite da bi jedli vsak dan zunaj predlagam kak cenejši hotel (bed&breakfast) ki ima možnost uporabe kuhinje. Prav tako preveri, če bed&breakfast res vključuje v ceno tudi zajtrk, ki pa je v italiji dostikrat samo kava in rogljiček.

V rimu se splača jesti hrano v Vatikanu samo ne neposredno v središču ampak se malo sprehodite po samem Vatikanu po malo oddaljenih ulicah kjer boste naleteli na dobre pizzerije,špagetarije in se za ugodno ceno najedli,ne jejte v središču Rima ker je zelo drago.

Oddaljene ulice v Vatikanu????
Kolikor se spominjam, v Vatikanu sploh ni mogoče najti lokala s hrano. Edino kar lahko spominja na pico je tisti keks, ki ga delijo pri obredu….
Za picerije in špageterije bo treba pa kar ven iz Vatikana pogledat.

Končno je Vito nekaj pametnega povedal , jaz pa bom še naslednje: zaradi verskega turizma iz Vatikana in okolice celo domačini bežijo , d aje Rim ena najdražjih prestolnic Evrope pa ni treba posebej razlagati. kolikor poznam Italijo bi raje začel v Furlaniji in potem počasi proti jugu. A tudi v Furlaniji kosila v restavraciji ne boste dobili pod 20 €vri. Italija je draga , kar je tam poceni so hipermarketi , in zastonj so tudi sprehajalne poti. Riniti tja kamor grejo milijoni je zame nesmisel, vi pa kakor hočete, zmorete , a ne jamrat potem ko ste doma da ste ustrujeni. Jaz od mojih dopustov nisem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close