Rim – koliko za vstopnine
Kolosej 9€
Vatikanski muzej s sikstinsko kapelo mislim, da je 11€, je pa vsako zadnjo nedeljo v mesecu baje brezplačno.
Panteon 0€
ArcheoBus 8€ (če je lep dan, kar simpatična izbira)
Veliko se da pa videti brezplačno.
Drugače je pa Rim precej drag.
Kapučina pod 2€ skoraj ne najdeš, če se pa še vsedeš pa hitro znese celo 6€ ali več.
Majhen obrok (primo piato – pašta) je od 5€ dalje, secondo piato pa praviloma od 10 do 20€ v povprečnih restavracijah. Če si težko privoščite da bi jedli vsak dan zunaj predlagam kak cenejši hotel (bed&breakfast) ki ima možnost uporabe kuhinje. Prav tako preveri, če bed&breakfast res vključuje v ceno tudi zajtrk, ki pa je v italiji dostikrat samo kava in rogljiček.
Končno je Vito nekaj pametnega povedal , jaz pa bom še naslednje: zaradi verskega turizma iz Vatikana in okolice celo domačini bežijo , d aje Rim ena najdražjih prestolnic Evrope pa ni treba posebej razlagati. kolikor poznam Italijo bi raje začel v Furlaniji in potem počasi proti jugu. A tudi v Furlaniji kosila v restavraciji ne boste dobili pod 20 €vri. Italija je draga , kar je tam poceni so hipermarketi , in zastonj so tudi sprehajalne poti. Riniti tja kamor grejo milijoni je zame nesmisel, vi pa kakor hočete, zmorete , a ne jamrat potem ko ste doma da ste ustrujeni. Jaz od mojih dopustov nisem!
Forum je zaprt za komentiranje.