Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rim, kaj je nujno za pogledat?

Rim, kaj je nujno za pogledat?

Živjo,
V februarju se s prijateljico odpravljava v Rim. Ker sem sama kar “hardcore” glede ogledov, res bi rada videla vse kar se videti da, veliko stvari me zanima, prosim, če kdo ki je že bil v Rimu malo svetuje 😊

Pravzaprav ni nič nujno za videt, ogledaš si stvari, ki te zanimajo, pa toliko kot imaš časa na razpolago in tudi financ, ker vstopnine znajo bit hudo zasoljene.
Predlagam, da malo poguglaš, imaš kup vodnikov na spletu, pa “top10” znamenitosti in podobno. Če bi rada veliko videla, si narediš plan, en dan en del mesta, naslednji dan drug del, da ne begaš sem in tja kot kura. Mogoče se splača “RomepPass”, kartica, ki ti nudi popuste pri ogledih, ponekod je vključen tudi javni prevoz. Preveri. Če imata namen iti tudi v vatikanski muzej, priporočam rezervacijo vstopnice na spletu, ker sicer lahko nekaj ur stojiš v vrsti.
Sicer je pa Rim muzej na prostem, tudi brez vstopnin se da ogromno videt. Pa ne dirkat okoli od ene znamenitosti do druge, ker Rim je tudi mesto za uživanje. Pohajkovanje po ulicah in parkih, vmes kaka dobra kavica ali sladoled, tako bolj “na easy” 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close