RIM- hotel
Zivjo,
konec septembra se s fantom odpravljava na nekajdnevni obisk Rima. Sla bova kar z avtom. Po netu sem malo gledala cene hotelov in so nesramno drage. Vem, da imam velike zelje – cimbolj v centru, z moznostjo bliznjega parkirisca ali parkirne hise (dol kradejo avtomobile kot srake), a 100 evrov na sobo se mi zdi vseeno pretirano.
Ali ima kdo kaksne izkusnje s hoteli v vecnem mestu in bi mi lahko kaj priporocil?
http://www.mejplacehostel.com/
Evo enega za 18 eurov. Pač si deliš sobo z 10 – je pa zato poceni!
V Rim biu šla rada med jesenskimi počitnicami, ker pa bi rada uživala tam s svojimi 3 otroki, seveda to pomeni malo ogledov, malo pa tudi časa zanje.Ima kdo kakšno idejo oblikovati potovalni načrt tako,d a bomo v 5 dneh videli kaj pomembnega, obenem pa ne za preveč stroškov (koliko?) razveselili tudi otroke, tako da ne bodo samo gledali dolgočasnih razstav in cerkva, temveč si bodo zapmnili tudi kakšne zabavne stvari!Otroci so stari 8,10 in 17 let. Prenočišče-zdi se da dokaj ugodno- morebiti že imamo.Seveda pa moramo pri načrtovanju tudi malo paziti na stroške…
Dobrodošle ideje poznavalcev Rima
Lep pozdrav
Hm, jaz sem bila med prvomajskimi v Rimu, pa Firence, Pompeji….No in edino, kar se je neprijetnega zgodilo, se je zgodilo v Rimu. Ko smo bili v tramvaju, sta bili med gruco tudi dve deklici, ki sta fantu skoraj izmaknile denarnico. Jo je ze drzala v roki, ko je fant nekaj zacutil in refleksno zgrabil deklico (imela je okoli 7, 8 let) in tako na sreco dobil denarnico nazaj (imel pa jo je v torbici pred seboj, okoli pasu). Tako da kradejo zelo radi, predvsem morate paziti na to! Midva sva ze to dozivela, na sreco pa se je dobro izteklo.
Moja izkušnja te vrste iz rimskega mestnega avtobusa je podobna, samo da je denarnico iskal starejši moški s kovčkom v roki, na videz urejen poslovnež. Kljub temu, da sem ga takoj, ko sem njegove namene opazil, začel gledati v oči, je bil tako predrzen da je nadaljeval. Šele, ko sem ga zagrabil za roko, je odnehal in začel vpiti, kot bi jaz njega hotel oropati.
Moj nasvet za take primere: imejte v hlačnem žepu papirnate robčke, ki bodo zavedli žeparja, denar in dokumenti pa naj bodo varno spravljeni bolj spodaj pod obleko.
midva s fantom sva bila pred enim tednom v rimu, neaplju… pa lahko povem, da nisva imela nobene slabe izkušnje. nekaj denarja je imel fant spravljenega v mali torbici pod pasom za hlačami, nekaj pa jaz v torbi zraven fotoaparata, ki sem jo vseskozi držala spredaj in jo nisem nikoli izpustila iz rok.
lp
Obstaja eno apartmajsko naselje v predmestju rima, baje super (sestrična je šla tja), z garažo, igriščem itd. Od tam pa se z metrojem zapelješ v središče mesta. Metro je skorej najboljša varianta za pohajkovanje po Rimu na večjih razdaljah, saj se pripelješ do tam, kamor hočeš, z avtom pa se gužvaš celo večnost po centru pa še plačat morš, odkar so italijani uvedl v vseh večjih mestih davek na vstop bodisi z avtom bodisi z busom.
teja
Forum je zaprt za komentiranje.