Ricinusovo olje
Na obrazu ga uporabljam čez kremo. Po celem obrazu. In ne ne poženejo potem dlake po frisu tepci. So pa trepalnice in obrvi močnejše ja. Za telo ga pa mešam z drugimi olji, ker je drugače ga zelo težko razmazati. Je pregosto. Včasih ga dam tudi na lasišče, je pa težko izprati potem. Super je tudi za nohte. Ne rečejo mu naravni botox za brezveze. Jaz sem stara 47 let, shujšala v zadnjih 3 letih čez 50kg in nimam gub, kožo na telesu pa res samo minimalno povešeno (najbolj prsi in spodnji del trebuha).
Moraš pa imeti kakovostno olje, v temni stekleni embalaži, hladno stiskano brez heksana. Vse kar je v plastiki je za stran vrčt. Ker potegne vso svinarijo iz plastike nase.
Ricinusovo olje je težko, mastno, lepljivo, zelo viskozno, težko mazljivo. Kot samostojno na koži ga redko kdo dobro prenaša, na trepalnicah pa zelo hitro lahko draži in solzi oči. Učinkovitost pospešene rasti trepalnic ni dokazana.
Čeprav je manj zastopano in uporabljeno olje, ga vseeno določene emulzije oz. kreme lahko vsebujejo, največkrat v manjših procentih (skoraj nikoli ni prevladujoče olje). Najbolj je v uporabi v kakih čistilnih oljnih gelih, balzamih za ustnice in nasploh v dekorativni kozmetiki.
Uporaba, 14.09.2025 ob 17:33
Uporablja kdo ricinusovo olje? Kako ga uporabljate? Zanima me za obraz – si ga nanesete po celem obrazu? Z rokami ali z vato? Pustite čez noč? Krema potem ne pride v poštev?
Kaj pa uporaba na stegnih? Namažeš kot kremo oz losijon?
pa kaj ste tok obsedeni s tem oljem, zadeva ni niti najmanj prijetna, še manj pa čudežna. še eno olje, ki se reklamira kot posebno in zelo učinkovito, v bistvu je pa to le marketing. vi pa kr mažite obraz in telo, na suho samo z njim, zamašite si vse pore in bodite mastni in lepljivi cel čas. eh.
kozmetičarka, 15.09.2025 ob 10:10
pa kaj ste tok obsedeni s tem oljem, zadeva ni niti najmanj prijetna, še manj pa čudežna. še eno olje, ki se reklamira kot posebno in zelo učinkovito, v bistvu je pa to le marketing. vi pa kr mažite obraz in telo, na suho samo z njim, zamašite si vse pore in bodite mastni in lepljivi cel čas. eh.
Jaz zadnje čase raziskujem ricinusovo olje in sem ugotovila, da je kar zanimiva stvar. Uporablja se za marsikaj za lase, trepalnice, kožo, pa tudi v obliki obkladkov. Olje je gosto, malo lepljivo, ampak če ga zmešaš s kremo, se ful lepše maže.
Za trepalnice in obrvi si naneseš z vatirano palčko ali čisto krtačko od maskare, najbolje zvečer. Zjutraj pa lepo umiješ. Pravijo, da naredi gostejše in močnejše.
nekatere pece, mene nic..
Za lase se vmasira v lasišče, pusti pol ure ali dlje, potem pa dobro opereš. Fajn je tudi za suhe konice, samo kapljico namažeš in ne izpiraš
Za obraz je dober za suho kožo, gubice in celo za akne, ker malo razkužuje. Ampak res v majhnih količinah, ker je zelo gosto in zna mašiti pore. Najbolje zvečer in lahko malo zmešano s kremo ali kakim drugim oljem, da ni tako težko.
Potem pa še obkladki ,to je ful zanimivo. Namočiš bombažno krpo v olje, daš na trebuh ali jetra, čez folijo, nato brisačo in termofor, pa pustiš pol ure do uro. Obkladke ljudje polagajo na jetra za razstrupljanje, na trebuh za prebavo, na sklepe, pa tudi pri cistah in zatrdlinah jih omenjajo. Ampak tukaj je pomembno, da delaš to dalj časa in redno. Če boš samo dvakrat poskusla boš hitro rekel ,eh, to ni nič, v resnici pa se učinki pokažejo šele s časom, ko vztrajaš
Meni je zanimivo, ker se to olje uporablja že dolgo, pa ima res široko uporabo – od lepote (trepalnice, obraz, lase) do teh obkladkov, ki jih ljudje hvalijo, da pomagajo pri sprostitvi, limfi in počutju. Ni pa čudežno zdravilo, bolj kot neka naravna podpora, kjer je potrpežljivost ključna.
p.s. ce ga boste kupile naj bo v rjavi stekleni flaski
ne plastiki.
Brina5, 15.09.2025 ob 10:33
Jaz zadnje čase raziskujem ricinusovo olje in sem ugotovila, da je kar zanimiva stvar. Uporablja se za marsikaj za lase, trepalnice, kožo, pa tudi v obliki obkladkov. Olje je gosto, malo lepljivo, ampak če ga zmešaš s kremo, se ful lepše maže.
Za trepalnice in obrvi si naneseš z vatirano palčko ali čisto krtačko od maskare, najbolje zvečer. Zjutraj pa lepo umiješ. Pravijo, da naredi gostejše in močnejše.
nekatere pece, mene nic..
Za lase se vmasira v lasišče, pusti pol ure ali dlje, potem pa dobro opereš. Fajn je tudi za suhe konice, samo kapljico namažeš in ne izpiraš
Za obraz je dober za suho kožo, gubice in celo za akne, ker malo razkužuje. Ampak res v majhnih količinah, ker je zelo gosto in zna mašiti pore. Najbolje zvečer in lahko malo zmešano s kremo ali kakim drugim oljem, da ni tako težko.
Potem pa še obkladki ,to je ful zanimivo. Namočiš bombažno krpo v olje, daš na trebuh ali jetra, čez folijo, nato brisačo in termofor, pa pustiš pol ure do uro. Obkladke ljudje polagajo na jetra za razstrupljanje, na trebuh za prebavo, na sklepe, pa tudi pri cistah in zatrdlinah jih omenjajo. Ampak tukaj je pomembno, da delaš to dalj časa in redno. Če boš samo dvakrat poskusla boš hitro rekel ,eh, to ni nič, v resnici pa se učinki pokažejo šele s časom, ko vztrajaš
Meni je zanimivo, ker se to olje uporablja že dolgo, pa ima res široko uporabo – od lepote (trepalnice, obraz, lase) do teh obkladkov, ki jih ljudje hvalijo, da pomagajo pri sprostitvi, limfi in počutju. Ni pa čudežno zdravilo, bolj kot neka naravna podpora, kjer je potrpežljivost ključna.
p.s. ce ga boste kupile naj bo v rjavi stekleni flaski
ne plastiki.
Eh, brina. vemo, kaj dela marketing in vemo, kaj in kako deluje. ricinus je predvsem ok kot odvajalo. v kozmetiki pa v zelo majhnih količinah, ker je samostojno praktično neuporabno. več škode kot koristi. mastna koža ga bo zasovražila, akne se poslabšajo zelo hitro. ok, če je koža suha, čista, potem pogojno (za nekaj časa) gre, ampak ricinus ni primerno olje, no, zelo malo ljudem res odgovarja. za trepalnice je to en velik blef, ker nima nobenih dokazanih učinkov, in lahko bi dal gor katerokoli olje, saj ima marsikatero podoben učinek – pa je kdo poskusil tako vestno mazati trepalnice so kakim drugim oljem in kako so rezultati? vam povem – zelo podobni. da bi ga mešala s kremo, mi na pamet ne pride, zakaj le? kremo imam tako, da mi odgovarja in tu ni ricinusa, z njim bi krema postala čisto preveč mastna, težka. če že, je to lahko za zvečer, ampak toliko opevanja tega olja, pa tooooliko odlične zamenjave na trgu za čisto vse, kar ricinus “obljublja”, pa je mogoče doseči z drugimi, veliko bolj prijetnimi olji za kožo. za akne, za gubice, za lase, karkoli že. ma na pamet mi ne pade, da pacam lasišče se tem oljem, to je tako zelo težko sprati, da rabiš potem toliko šampona, da lasišču še bolj škoduješ. so druga olja veliiiiko bolj primerna in ucinkovita za to.
ampak ja, vsakemu svoje. jaz se z ricinusovim oljem sploh ne ubadam, ker nima nikakršnih učinkov, ki jih ne dobim z drugimi olji, ki pa so na koži zelo prijetna.
Forum je zaprt za komentiranje.