Najdi forum

Ribji namaz

Ima kdo kak dober recept za ribji namaz?

Jaz sem si ga sama namislila in je iz tune in sicer ga naredim tako: konzervo ali dve tune, začimbe kot za tatarski biftek (jih imam vedno v skrinji), nekaj majoneze in to je to.
Zelo hitro in zelo dobro; vsaj pri nas ga imamo radi.

Če imam povabljene goste in naredim narezek oz pripravim nekaj za v usta, izdolbem večji paradižnik, ki mu robove malo narezljam (da pač lepše izgleda) in ta paradižnik napolnim s tem namazom, okrasim z vejico peteršilja in rožico majoneze; in še vedno je požel uspeh.

Dober je tudi z vlozenimi sardelcami, se boljsi pa s slanimi fileti. Dodatki po okusu. Lp

Jaz zmešam konzervo tune, zdenka sir (lahko tudi tisti, ki ima noter feferone), sesekjlan česen, majonezo, gorčico in kečap. Seveda vsega po malo oziroma po okusu.

Sproti probavam in dodajam, dokler nima pravega okusa

tunina (2 mali konzervici) , 1 smetanov sir (Tamar itd…), petršilj, česen, malce kisle smetane, koruza… pa še kaj… po okusu…
zmečkaš z vilicami in je…
pravkar sem si jo naredila za kosilo…

Zadnjič je prijateljica naredila okusno makaronovo solato:

rio mare insalatissime (tista s koruzo)
majoneza
je fajn zmešala in pretlačila, potem pa vmešala v kuhane in ohlajene testenine…
mljassssk!

Poznam podobni recept, le da je noter še pašteta, namesto tune pa fino paše skušin file. Kečap mi ni všeč, zato izpustim, fino pa pride kakšen sesekljan feferon.

Konzerva tune, par kapar, majoneza. Zmiksam in je. Lahko pa tudi rumenjak trdo kuhanega jajca – to uporabim, ko naredim polnjena jajca.

Kako jaz naredim malo “lažji tunin namaz”
Vzameš 70 gramov puste skute dodaš česen, malo popra, drobnjak in malo kislih kumaric ter seveda dobro odcejeno tunino ( malo konzervo ). Vse skupaj dobro spasiram s paličnim mešalnikom in zelo okusen namaz je tu. ;)) primeren je tudi za srčne bolnike in za ljudi s povišanim holesterolom.

Jaz pa takole: 4 konzerve sardin, olje odlijem, 1 konzervo filetov, 1 žlica margarine Rame ali Petre, 1 žlico kaper sesekljanih, veliko peteršilja, česna in popra. Vse skupaj zmiksam in v hladilnik za cca 1 uro. Zraven se prileže
kozarček.

Pri meni namaz iz tune ni niti 2x enak. Ponavadi zmiksam tuno, kapre, sesekljan peteršilj, različne začimbe, malo gorčice.. Včasih dodam še malo masla, kakšen posušen paradižnik, pa drobnjak..

Lp, Maja

TUNIN NAMAZ (odlično)

Sestavine:
2 tuni v konzervi v oljčnem olju (jaz imam to najraje, vi pa kakor želite)
1 solatna majoneza v vrečki
1 maslo
½ kisle smetane
malo gorčice
1 čebula
1 trdo kuhano jajce
kisle kumarice
limonin sok
sol, poper
kapre, oljke,slani inčuni

Priprava:
Tuno in maslo dobro premešaš ( jaz uporabljam striktno samo vilico – nikakor mikser), dodaš ostale sestavine. Vse kar se reže (kumarice, kapre, oljke, inčuni, čebula, jajce) mora biti čisto na drobno zrezano. Zmešaš vse skupaj in daš v hladilnik za nekaj ur ali še več.

Priporočilo:
Ni se potrebno držati točnih količin, enkrat poskusiš potem pa dodajaš ali odvzemaš po svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close