Najdi forum

ribji namaz

Že od otroštva obožujem ribji namaz, vendar mi nikakor ne uspe narediti takega, kot smo ga včasih (pred 10 leti) jedli na okrevališču debeli rtič. Tam je bil skoraj bel, tam pa tam kak kos ribe in bil je tako božanskega okusa.
Doma ga sama pripravim tako, da pretlačim sardine iz konzerve, margarino in malo posolim.
Zanima me, kako pa vi delate ribji namaz al pa če mogoče katera ve “recept” iz debelga rtiča!
Hvala

Jaz naredim tuninega:

1 konzerva tune (mala), 1 Tamar sir, poper, sol….vse skupaj zmesam, tune seveda prej dobro pretlacim. Nato dodam se kisle kumarice ter sladko koruzo.
Je zelo okusno. Lahko kumarice in koruzo tudi izpustis! Stvar okusa!

Konzerva tunine, konzerva sardelic, 2-3 kuhani jajčki, malo majoneze, peteršilja, sol, poper, lahko kapre (po okusu)… Zmiksaj in po okusu dodaj še kakšno začimbico, ki ti je všeč.

Da ni bilo tisto z Debelega rtiča beli bakalar?

konzervo sardin, konzervo skuš v olivnem olju, 1/2 limone, maslo , 2 žlici majoneze, malo kisle smetane, dobro pretlačim z vilico- nikoli mešalnik ker riba izgubi okus, in vse skupaj 1 h v hladilnik.

da ne bi slučajno kera kuhala konzervo v olivnem olju……konzervo morte prej odpret….hihiiihihhihihihihiiii………….

Možno, da je bil bakalar, samo nam so rekli, da je ribji namaz.Sej veš, za otroke je tko vseen, samo da je dobro.
Kako se pa ta bakalar naredi?
Hvala za odgovor

Bakalar zelo rad jem, nikol pa se ga ne bi spravil delat, ker je priprava silno zamudna, čeprav sicer kuham.
Recept je npr. tule: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=40, ampak kar se mene tiče, ga grem rajši kupit. Dobi se v ribarnicah, samopostrežnah – recimo pri Mercatorju, pa tudi v restavracijah, vsaj na obali.

Jaz pa delam tako: konzervo sardin ( odlijem olje ), polovico škatle topljenega sira, malo majoneze ali kisle smetane, poper, sol, limona in po želji sesekljan česen. Njami, pravi otrok!

Jaz delam: obvezno tuna v olivnem olju- olje pustim zraven, 3 zdenka sire, 2 mala masla ( tista hotelska), trdo kuhano jajce, majoneza ( približno 6-8 dag), žlica senfa, poper, malo soli… Pride precej “bela”, če želiš koščke tune- pač ne zmiksaš ampak pretlačiš z vilico……men je zelo dobra ( res pa kalorična…pa kaj?:-))

LP

Če pa nimaš časa, vzameš konzervo rio mare z zelenjavo in zmešaš v mešalniku. Je tudi dobro, pa ne tolikokalorično.

Jaz naredim takole : konzerva – lahko sardele ali tune (olje odlijem), drobno narezana čebula, drobno narezan česen, majoneza,trdo kuhan jajček. Vse skupaj pretlačim z vilico in dobro zmešam. Na koncu vse skupaj pokapljam s sokom iztisnjene limone.

Lp
Senja

To kar si ti jedla je Bakala bjanko. Ta namaz delajo v Istri in je iz suhe tolčene polenovke, olja in začimb, ne pa iz rib iz konzerve.

Bakala bjanko pomeni polenovka bela.

Ker ga ti ne moreš sama pripraviti ga kupi v trgovini. Na Primorskem se dobi v prozornih škatlah in traja samo nekaj dni. To ni v konzervi. Reče se mu ribji namaz na belo.

Je pa res zelo dobro.

Delajo ga v Volčjem gradu na Krasu.

Jaz zmešam konzervo sardin, nasekljano čebulo (po občutku) – še najboljše če je ta mlada čebula, nasekljan drobnjak in nepasirano skuto.

Še posebno je okusno, če se namaže na malo popečen kruh …

Ribji namaz:
– 2 konzervi skuše ( ali tune) zdrobiš z vilico

Dodaš: na drobno narezano rdečo čebulo, na drobno narezano svežo rdečo papriko
(brez olupka), sesekljan peteršilj, naribaš sveže korenje, dodaš malo gorčice in
malo smetanovega namaza) italijanske začimbe, sol, poper in …………………….

DOBER TEK!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close