Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika RIBE V SOLI – NUJNO !!!!!!

RIBE V SOLI – NUJNO !!!!!!

Pozdravljene,

NUJNO rabim vašo pomoč !!!! Za božično večerjo bi rada naredila ribe v soli!!! Takšne ki se pečejo v pečici in so čist pokrite z soljo.
Ali katera ve točno kakšen je postopek da ga ne bom kaj zas…
Kupila sem brancina ter grobo morsko sol. Zdej rabim samo še vaš nasvet !!!

Please pomagajte, če je katera že probala !!!

Hvala
Mamica

ojla!
Jaz vzamem ponavad orado al pa brancina, takšnega, bolj debelega, in ga položim na plast soli, ter zasujem s soljo. Porabim kakšno kilo soli. Pečem ga kar nekaj časa.. 20min do pol ure in potem previdno odstranim sol, ki gre dol skupaj s kožico. Ribe ne začinim prav z ničemer, zato pa jo potem ko je pečena pokapam z olivnim oljem in obložim s pečeno rukolo, limomo in slanim krompirjem. Za tiste, ki nimajo radi nežnega okusa rib, pa naredim še česen in eteršilj v olivnem olju.

Čiso enostavno je. Nč se bat. Riba se skuha v lastnem soku ni zagotovo ne bo preslana.

Dober tek in VESEL BOŽIČ!!!

Jaz sem pripravila postrv, vendar je po moje recept isti, razlikuje se morda v dolžini pečenja.

Najprej nasuješ sol na pladenj, da ga prekrije, nato položiš ribe (osušene!!!) na to sol in prekriješ s preostalo soljo tako, da jih popolnoma pokrije.

Nato pečeš pri cca 220 stopinjah – postrv točno 20 min.

Brancina najbrž približno enako – riba je pečena ko gre sol še lepo z ribe dol – ne sme biti preveč strjena.

Upam, da je moj nasvet kaj v pomoč.

Lepe praznike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close