Najdi forum

RIBA PANGA

Riba panga v času svojega življ, poje toliko svinjarije ker živi v najbol umazani vodi. Tako da ni zdrava, zelo podobna po okusu in brez kosti je vitki som… dosti boljši.
lp

Kolikor pa jaz vem je to ena in ista riba, samo pod drugim imenom. V tujini je panga, pri nas pa vitki som, poglej enkrat, kjer pišeta oba imena.

Panga je riba, ki je bila “umetno nacrtovana” ne se spotikat pod besede ampak naredili so jo, da bi jo priblizali tistim, ki rib ne marajo. Tako tudi nima okusa po ribah, kot pisete stanovanje ne smrdi, ko ribo pripravljate in tudi nima koscic. Pac pripravljena za sodobnega potrosnika. Zato tudi ne zivi nekje zunaj v naravnem okolju ampak je gojena, kot ste ze ugotovili v Avziji.

Osebno sem jo ze jedla, je ne kupim vec, ker mi je brez okusa.

V tujini je zelo poznana, nekako jo tudi priporocajo za otroke, da se navadijo na ribo.

Sem pa tudi jaz videla en dokumentarec na to temo.

Oh pa samo nehajte no ,vporablja se jo za razne diete ,ker je najbolj primirna tudi temu ,naprimer znani body bilderji jih jedo po 5 filejev na dan ,pa jim nič ni!
Ko sem pa povprašal v največji ribarnici v KP. pa se mi prodajalec samo nasmeje in razloži da je to za sedaj najbolj prodajana riba v našiš koncih sploh pa Italiji in Avstriji ,pa samo zaradi tega ker ne vsebuje kosti!
Sam je dejal naj pustimo propagando pri miru kako in kje gojijo ,ker če bi se poglobili v ostale ribe na trgu ,ti naredi slabo že ob prvem prispevku !
Ribe so 100% kontrolirane pri uvozu in nimajo niti srednjega procenta škodljivosti za dovoljen uvoz ,zato brez strahu …….. lahko se jo je kolikor nas je volja, pa sem jo kupil 😉

Panga se po okusu in aromi lahko skrije pred vsako jadransko girico.
Jaz sem zrasla ob sardelah, molih, škarpenah, tudi postrvih, kar pač je lokalni ulov ponujal in panga ni niti senca ribe. Ne vidim razloga, da bi jo ponujala otroku, raje mu dam kos “konkretne” ribe, še vsaka koščica se počisti.
O tem, da so vode, v katerih danes lovimo ribe, svinjsko onesnažene, smo pa krivi sami. Dejansko potem takole dobimo na krožnik tisto, s čimer mažemo našo Zemljo.
Standardi uvoza so farsa, stvari se analizirajo šele, ko so že v prodaji, potem se pa “umika ta in oni artikel iz prodaje”. Lari fari.
In ravno danes je Kanada izstopila iz Kyotskega sporazuma.
Pa dober tek, Slovenija.

Še malo antipropagande:

http://www.youtube.com/watch?v=N6N2SX51d7w&feature=related

Nisem še je nikoli poskusil,sem pa iskal kaj je to za ena riba(panga) vraga,če 60 let nisem slišal zanjo in če je vse res kar se opisuje(?), potem pa se kar zgroziš, so God help us,…

Sem jo vseeno poskusil, zame nič posebnega, kot da to sploh ni riba, ne vem kaj nekateri vidijo v njej, pač ceni primerna, raje dodam 10, pa imam čisto ta pravo dobro ribo. Panga, ne hvala!

Prebral sem si Mobsterjev link na Pogoje za uvoz morske hrane v EU in se mi le ti zdijo preohlapni za zagotavljanje kvalitete kakršne smo vajeni oz. si je želimo. Inšpekcijski nadzor je prepuščen lokalnim (vietnamskim) komisijam. Inšpekcijski nadzori še pri nas ne delujejo, kako bodo tam. Zagotovljeno mora biti zdravje. Lepa floskula, kot da je kdo preverjal, kako šopanje rib s hormoni vpliva na njihovo zdravje. Obvezno je tudi testiranje rib za težke kovine, strupe… Žal ne obstaja univerzalen tester, ki bi pokazal vse strupe; dvesto testov na eni ribi pa nihče ni pripravljen plačati. Podobno situacijo smo imeli pred časom pri nas, ko je država prenehala testirati (sedaj se bori preventivno) s čim kmetje škropijo, ker je teh strupov preprosto preveč, da bi bilo možno delati analize. Kljub vsem standardom smo si evropejci zakuhali bolezen norih krav na lastnem ozemlju. Panga ima še boljše pogoje, da ponovi zgodbo. Jaz jo črtam z menija.

ja in kar je najbolj[e na lj ribarnici tudi v kamniku in verjetno v vseh ostalih, so prodajali to poceni pango kot FILE SKARPENE in norci smo drago placevali leta, mislec, da jemo dobro ribo, mamice smo jo pripravljale dojenckom in malckom. Sedaj pa je nekdo dobil inspekcijo in skarpene nima vec nihce. Sama sem leta ymetala na mes skoraj eur, sedaj pa mi gre na bruhanje. Toliko o postenosti in predpisih in tem kaj se pojavlja na na[em trgu. Katastrofa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close