Najdi forum

RGIPT-refošk?

No tako, pa grem res v Egipt.

Refoš v enem tvojim emailov sem brala, da lahko neseš alkohol s seboj ?? Kako je s tem ? rada bi nekaj za želodec, mislim, da bi bil najboljši brinovec ???

Ja dejstvo je da lahko po njihovih zakonih neses seboj 1l zgane pijace na osebo, ceprav mene niso pregledovali tako da bi teoreticno lahko nesel seboj tudi vec, ceprav je bil na brniku eden egipcan ki je nekaj brskal po nahrbtnikih in osebni prtljagi. Drugace pa alkohola dol ne boste dobili tako enostavo v restavracijah sicer je ampak drag ( pivo je okoli 20 EGP in vino okoli 100 EGP )
1 EGP je pa priblizno 33 SIT. Svetujem da vsak dan popijete malo za “razkuzilo” in obvezno pijete samo vodo iz steklenic ali plastenk. Vsa voda ki je v egiptu prihaja iz Nil-a , kjer prebiva neka ameba ki jo nas organizem ne prenese … tako da dejte bit malo pozorni na to pa bo vse v redu !
Ce zelite se kaksno informacijo vam lahko pomagam ce bom seveda vedel. Drugace sem pa jaz bil 4 tedne nazaj v Egiptu in sicer :
Hurghada – Krizarjenje po Nilu ( Luxor-Esna-Edfu-Kom Ombo- Aswan ) – Cairo

Tako turo tudi toplo priporocam saj je sproscujoca in obenem imate dosti tudi za videti ( prakticno vse najboljse in razvpite tocke v Egiptu si lahko ogledate ), ce pa zelite pocitek potem je rdece morje fantasticno , ne pozabite s seboj vzeti Masko in plavutke za snorkljanje ….

Alkohol imajo v vsakem večjem kraju v posebnih

trgovinah, kjer prodajajo le alkoholne pijače.

LP!

Samo

Ola, -refošk
tudi jaz se odpravljam tja dol in imam namen iti na križarjenje po Nilu,
zanima me kolikšna je cena in za koliko dni si ti križaril?

LP
Andrej

Jaz nisem sel samo na krizarjenje. V paketu smo imeli 2 dni v Hurghadi ( snorkljanje fantasticno ).Potem 4 dni krizarjenje po nilu s temi ladjami :

http://www.solaris2-eg.com/Gallery.asp

Potem pa se 2 dni v Cairu. Zal cene samo krizarjenja ne vem … ce pogledas link imas opisan tudi program vec ali manj imajo vsi istega. Cena vsega je bila 159.000 z Vardom … tukaj si lahko vec
o tem ogledas :

http://www.vard.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close