Rezervacije hostlov / hotelov
Helou !
Septembra s punco potujeva po Spaniji in Portogulaski (backpack varianta). Spala bova v hostlih in hotelih. Vendar pa vse strani, preko katerih lahko rezerviras ho(s)tel pa tudi uradne domaci strani hostlov za rezervacijo zahtevajo podatke o kreditini kartici. Potrebno je napisati stevilko kartice in datum poteka veljavnosti kartice.
Zanima me, ali je varno posredovati te informacije? Strah me je namrec morebitnih zlorab, po drugi strani pa ne bi rad ostal brez strehe nad glavo 🙂
Kako pa ostali rezervirate/iscete prenocisca na vasih potovanjih ?
Vesel bom kakrsnekoli informacije 🙂
LP
Novembra potujem v Argentino. Ker je prevoz precej dolg in utrujajoč sem poiskala hostel za prve dni v Buenos Airesu. Iskala sem po straneh, kot je naprimer Hostelbookers.com. Tu plačaš preko agencije, ki ima pod seboj vse te hostle in potrebuješ številko kartice, da plačaš v naprej.
Meni pač to ni, in sem brskala naprej. Mislim da če sem našla za Argentino in Urugvaj hostle, kjer samo rezerviraš vnaprej in plačaš ko prideš, sigurno najdeš take tudi za Evropo. Za Buenos Aires sem imela na koncu sigurno 20 kandidatov, od tega niti eden ni zahteval plačila vnaprej. Poišči na googlu določen hostel in direktno njim piši na mail in se zmeni. Pri nekom ti bo gotovo uspelo.
S plačevanjem s kreditno kartico preko neta nimam izkušenj. Zakaj bi, če pa se lahko malo potrudiš in ti kartice sploh ni treba uporabljati…
hostelworld je safe varjanta. prav tako še ene par velikih providerjev. tko da ne se bat kar se tiče varnosti kartice.
je pa res, da js nikoli v lajfu se nisem rezerviral hostla. ni bilo potrebe.. ceprov je pa tudi res, da ne hodim kaj dosti po evropi, tko da ne vem kako je dobit sobo med poplavo 20 letnih americank…
Forum je zaprt za komentiranje.