Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rezervacija sobe

Rezervacija sobe

Sem čisto neizkušena z rezervacijami sob preko interneta. Potrebujem sobo v sredini maja na Italijanski obali. Gledam Booking in je milijon hotelov. Končno izberem enega in ravno v mojem terminu nimajo prosto. Ali imate izkušnje z rezervacijami preko kakšne druge strani kot je booking ? Na kaj naj bom pozorna oz. kako naj se lotim iskanja ? Sem že dve uri za računalnikom in sem vedno bolj zmedena. Hvala za pomoč.

Če je hotelov veliko, izberi sobo v drugem hotelu. Zgoraj imaš zavihek “filter” in si izberi tisto, kar želiš da tvoja soba vsebuje. Potem nastavi cenovni okvir in število oseb. Nato termin, v katerem potuješ, in razvrsti ali glede na ceno ali oceno gostov, ipd.
Preberi si obvezno ocene gostov, tiste negativne še posebej. Vrzi jih v prevajalnik, če jih ne razumeš, ker so ponavadi pravi pokazatelj. Postavi si najnižjo oceno gostov, ki je zate še sprejemljiva. Jaz recimo pod 8 ne grem, razen izjemoma, če gre za eno nočitev, ko pozno pridem in zgodaj grem. Z nastanitvijo preko bookinga sem imela težave samo 1x na Hrvaškem, tako da so zanesljivi in kar koristim njihove usluge.
Ponavadi si izberem več hotelov, kjer je možnost brezplačne odpovedi, grem čez nekaj dni spet preverit ponudbo in iščem najboljšo varianto. Ko jo najdem, ostale odpovem. Tako, da ti ni treba takoj plačati ali se takoj odločiti za določen hotel. Pazi na to, da je na možna brezplačna odpoved in recimo da ni potrebno predplačilo. To je fajn, ker si lahko vzameš več časa za iskanje in primerjavo ali če zadnji trenutek ne moreš iti in lahko (do določenega datuma) brez stroškov odpoveš.
Če potuješ z avtom je fajn, če je parking blizu (v ogromno mestih imajo tudi hoteli plačljiv parking, ki ni nujno takoj zraven), da imaš svojo kopalnico, morda še brezplačen wifi, brezplačna klima, da so jasno napisani tudi drugi morebitni stroški. Recimo taksa, zajtrk, nadomestilo za parking,…
Če nisi vešča filtrov, enostavno nastavi razvrščanje od najcenejše ponudbe po vrsti in si dobro preberi, kaj dejansko ponujajo.

Hvala za obilo nasvetov. Filtre sem že sprobavala in mi kar gre. Rezerviraš samo preko bookinga ali še kje drugje ? Če recimo določen hotel nima proste sobe, probaš mogoče direkt v hotelu ?

Jaz sem se razvadila na booking, so pa tudi drugi portali. Sigurno se ti oglasi jutri se kdo, z drugimi izkušnjami.
Ponudbe direktno v hotelu so po mojih izkušnjah dražje. Res pa ponavadi z direktnim povpraševanjem v hotelu najdeš še kako prosto sobo, ko jih na bookingu ni več.

Meni osebno se zdi pomembna referenca ocena uporabnikov. V Sloveniji, Avstriji in Nemčiji najmanj 8, ostale bližnje države 8,5, jug 9 in navzgor.
Ponudnikov, ki ne omogočajo ocenjevanja, sploh ne gledam, pa čeprav so slike super truper lepe.

Jaz kombiniram bookng in hotels.com.

Kateri je cenejši, ni pravila, enkrat eden drugič drug (seveda za isti hotel), največkrat pa je cena enaka.

Meni je Booking zelo fajn, na Airbn so apartmaji, pa mi nekako niti ne potegne, zoprn mi je, Booking se mi zdi bolj pregleden ali pa sem ga bolj navajena.
Ko najdem hotele na Bookingu, grem na Tripadviser pogledat ocene in slike gostov, ki so realne.
Potem pa, če želiš nek hotel, ga vneseš v Google in ti ven vrže, kdo vse ga ponuja, pa izbereš najbolj ugodnega. Meni je to še vedno Booking, ker ni treba nič v naprej plačat.

Moja izkušnja glede “direkt v hotelu”:
Francija, rezerviral preko Bookinga hotel za 2 dni. Po dveh dneh ugotovim, da mi lokacija ustreza in da bi podaljšal še za 2 dni. Stopim do recepcije: “ni mogoče, smo zasedeni”. Grem v sobo, na internet, Booking, najdem sobo v tem istem hotelu :-), rezerviram, grem nazaj na recepcijo in je bilo urejeno :-). Dogovoril sem se le, da ostanem kar v sobi kjer sem že bil (novo rezervirana naj bi bila sicer malce boljša)

Veliko si dobila nasvetov, jaz ti pa povem samo, da dve uri za računalnikom, sploh pri prvem iskanju, ni tako veliko. Žal takšno lastno iskanje, sploh če imaš omejena sredstva in druge pogoje, hitro potegne za sabo veliko časa, potrebnega za izbor najboljših stvari. Pripravi se na to in naj te to ne odvrne.

Bodi pozorna tudi na to, da slučajno ne rezerviraš kakšnega hostla oziroma nastanitve s skupnimi kopalnicami/stranišči. Niso nujno označeni kot hostli, ampak je treba potem tam posebej pogledati. Kot so ti že predlagali, preberi negativne ocene. Nekateri bodo prešinfali zajtrk recimo, kar meni ni ravno bistveno, nekateri pa bodo povedali, da je zraven recimo železniška postaja, ki moti spanec, ipd.

Veselo iskanje!

Tistemu pa, ki je lahko naredil rezervacijo preko Bookinga, ne pa v hotelu: Kolikor vem, imajo hoteli zelo stroge pogodbe z Bookingom in morajo tam v rezervacijo dane nastanitve hraniti, če slučajno kdo pride preko Bookinga. Če torej imajo tri sobe za Booking, jih pač morajo držati za Booking. Zato takšna izkušnja. Se je tudi nam že zgodilo.

Izkušnja prijatelja je bila, da je v hotelu želel podaljšati bivanje, ki ga je imel preko Bookinga.
Recepcija tam mu je ponudila trikrat višjo ceno sobe, preko Bookinga je bil ta isti hotel zaseden, kar je zaradi ugodnega bivanja zelo obžaloval.

kot rečeno si uredi filtre … datume, vrsto namestitve, ceno … pač vse kar potrebuješ.
potem izbiraj glede na ocene uporabnikov … tripadvisor je super pomoč.

preden bukiraš preveri vse pogoje, imaš vse lepo napisano v tabelah, ki ti jih booking vrže ven .. od plačilnih pogojev, do vrste namestitve. Če te karkoli zanima imaš pa itak kontakt in povprašaš.
mi vedno uporabljamo booking … za hotele, apartmaje, stanovanja … smo zadovoljni.
prvič ti pa vzame malo več časa, da pogruntaš sistem, potem je vedno lažje in hitreje.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Poglej še na Trivagu.

Hotelscombined.com ti išče po en kup teh rezervacijskih portalov. Pred časom, ko sem ga odkrila, sem se nekaj časa hecala z njim, ampak na koncu vedno pristala na bookingu kot najugodnejšem. Tako da se s tem zdaj več ne ukvarjam. Večinoma delam rezervacije na bookingu, občasno malo pogledam še na hotels.com.
Se mi je že zgodilo, da sem v hotelu dobila malce nižjo ceno kot na bookingu, vprašaj. Večinoma so pa cene kar enake.
Če v določenem terminu na bookingu ne najdeš proste namestitve v nekem kraju, potem se mora takrat tam kaj izrednega dogajat, da je vse polno.

Če si najprej nastaviš datume, ti zasedenih hotelov niti ne kaže. In obkljukaš, da ti kaže samo razpoložljive kapacitete. Je še zmeraj dovolj ponudbe.
Če pa ti je kaj res všeč in je zasedeno, je pa seveda možno, da je hotel prazen, samo bookingu je oddala samo pet sob. Se je že zgodilo. V tem primeru seveda pogledaš na strani hotela. Ampak potem dve uri res ne bosta dovolj. To so potem ure in ure.

Lepa hvala vsem za res veliko nasvetov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close