Rezervacija izleta in potem odpoved sprememba lokacije odhoda
Rada grem na te advetne, enodnevne izlete pa tudi preko leta grem večkrat na kak izlet z agencijo.
Moti pa me to, jaz rezerviram, plačam izlet, ker ima navedeno, da je odhod iz MB. Sicer napišejo, da bo odhod le, če bo vsaj 25 potnikov za tisti kraj. Ampak kako to naprej vedet?
Potem pa se vedno znova dogaja, da napišejo, da je odhod iz MB odpovedan, da je odhod iz LJ. Kar mi pa potem ne odgovarja.
Kako drugi to uredite? Včasih prej vprašam pa ne vedo. Drugič čakam, do zadnjega, se pa zgodi, da je pa vse zasedeno.
Meni so super izleti, ampak ne, če se moram potem vozit v LJ. Če bi bil odhod v MB, bi bilo super. Ampak ga pogosto skenslajo par dni pred odhodom.
Težava je v tem, da ti lahko rečeš, da greš na izlet, če bo odhod iz MB. Ampak potem par dni pred odhodom pošljejo, da je odhod iz MB odpovedan in da je odhod iz LJ. Če nočeš it iz LJ, se obrišeš pod nosom za denar in izlet. Ker so oni že prej napisali, da bo odhod iz MB samo v primeru vsaj 25 prijavljenih.
V bistvu te na finto vržejo. Jaz sem mislila, da se to redkokdaj zgodi,ampak se skoraj zmeraj :(.
In ne, ne vračajo denarja, če odpovedo odhod iz MB :(. Tudi, če ti prej rečeš, da greš samo, če bo odhod iz MB.
Težava je v tem, da ti lahko rečeš, da greš na izlet, če bo odhod iz MB. Ampak potem par dni pred odhodom pošljejo, da je odhod iz MB odpovedan in da je odhod iz LJ. Če nočeš it iz LJ, se obrišeš pod nosom za denar in izlet. Ker so oni že prej napisali, da bo odhod iz MB samo v primeru vsaj 25 prijavljenih.
V bistvu te na finto vržejo. Jaz sem mislila, da se to redkokdaj zgodi,ampak se skoraj zmeraj :(.
In ne, ne vračajo denarja, če odpovedo odhod iz MB :(. Tudi, če ti prej rečeš, da greš samo, če bo odhod iz MB.
[/quote]
Potem jih pa prijavi na tržno inšpekcijo. Ker to tako pač ne gre. Če se spremenijo pogoji potovanja (prestavljen čas in mesto odhoda, drug hotel, povišanje cene, čas potovanja …), si namreč upravičen do vračila denarja.
Prilimaj povezavo do splošnih pogojev, pa ti povem, na kaj se lahko sklicuješ.
Pa saj nimamo vsi avtomobilov, da bi s lahko vozili po Sloveniji gor in dol, tja kamor se tik pred zdajci agencija odloči, da bo odhod.
[/quote]
Itak ob rezervaciji podpišeš “pogodbo” oziroma na računu piše, kaj si plačal. Zahtevaj, da se zapiše tudi ta del glede lokacije odhoda. Če niso pripravljeni tega zapisat, ne plačaš nič.
Potem jih pa prijavi na tržno inšpekcijo. Ker to tako pač ne gre. Če se spremenijo pogoji potovanja (prestavljen čas in mesto odhoda, drug hotel, povišanje cene, čas potovanja …), si namreč upravičen do vračila denarja.
Prilimaj povezavo do splošnih pogojev, pa ti povem, na kaj se lahko sklicuješ.
Pa saj nimamo vsi avtomobilov, da bi s lahko vozili po Sloveniji gor in dol, tja kamor se tik pred zdajci agencija odloči, da bo odhod.
[/quote]
Če imajo že pred rezervacijo navedeno, da je odhod iz MB samo v primeru najmanj 25 potnikov, potem se pogoji nič ne spremenijo. Pogoji bi se spremenili, če bi bilo potnikov 25 ali več, pa bi oni vseeno potovanje odpovedali.
Če imajo že pred rezervacijo navedeno, da je odhod iz MB samo v primeru najmanj 25 potnikov, potem se pogoji nič ne spremenijo. Pogoji bi se spremenili, če bi bilo potnikov 25 ali več, pa bi oni vseeno potovanje odpovedali.
[/quote]
Kako da ne? Odhod je iz MB, če je najmanj 25 potnikov. Če potnikov ni 25, je izlet odpovedan in sledi vračilo denarja. Ne pa, da je odhod iz Ljubljane ali pa mogoče iz Kopra oz. iz kjerkoli se pač že agencija zmisli, pa naj se vsak sam znajde, da pride do tja? Spremenili so pogoje, ker so prestavili mesto odhoda in v tem primeru ti morajo vrniti denar, ne pa da te na lastne stroške pošiljajo gor in dol po Sloveniji.
Kako da ne? Odhod je iz MB, če je najmanj 25 potnikov. Če potnikov ni 25, je izlet odpovedan in sledi vračilo denarja. Ne pa, da je odhod iz Ljubljane ali pa mogoče iz Kopra oz. iz kjerkoli se pač že agencija zmisli, pa naj se vsak sam znajde, da pride do tja? Spremenili so pogoje, ker so prestavili mesto odhoda in v tem primeru ti morajo vrniti denar, ne pa da te na lastne stroške pošiljajo gor in dol po Sloveniji.
[/quote]
Čese točno ne razumeš? Agencija je dala pogoje:
– če je vsaj 25 potnikov, potem je za te potnike odhod iz Mb,
– če potnikov ni 25, potem je odhod iz Lj.
Tisti, ki je potovanje rezerviral, je bil s temi pogoji seznanjen.
Ne moreš se ti sklicevati da je šlo v primeru ko je manj kot 25 potnikov, za spremembo pogojev, če je pa jasno piše, da mora biti za odhod iz Mb potnikov 25. Izlet nikakor ni odpovedan! Še več, niti kraj odhoda ni spemenjen, ker je bilo tako ali tako že prej odločeno, da se gre iz Mb samo če bo potnikov 25.
Sprememba pogojev bi bila samo v primeru, če bi bilo potnikov 25 ali več, pa bi bil kljub temu štart samo iz Lj. Takrat bi pa bili Mb-čani upravičeni do vračila denarja. V prvem primeru pač ne…
Se pravi, da mene nategujejo s tem, da me pošiljajo v LJ in se zgovarjajo, da je bilo že na začetku napisano, da je lahko odpovedan odhod iz MB.
Je zanimivo, da so mi poslali pogodbo, kjer je bilo napisano, da je odhod iz LJ (čeprav sem se prijavila za MB). K sreči sem dobro prebrala in opazila napako in so popravili. Mogoče so že takrat planirali, da bo odhod le iz LJ.
Čese točno ne razumeš? Agencija je dala pogoje:
– če je vsaj 25 potnikov, potem je za te potnike odhod iz Mb,
– če potnikov ni 25, potem je odhod iz Lj.
Tisti, ki je potovanje rezerviral, je bil s temi pogoji seznanjen.
Ne moreš se ti sklicevati da je šlo v primeru ko je manj kot 25 potnikov, za spremembo pogojev, če je pa jasno piše, da mora biti za odhod iz Mb potnikov 25. Izlet nikakor ni odpovedan! Še več, niti kraj odhoda ni spemenjen, ker je bilo tako ali tako že prej odločeno, da se gre iz Mb samo če bo potnikov 25.
Sprememba pogojev bi bila samo v primeru, če bi bilo potnikov 25 ali več, pa bi bil kljub temu štart samo iz Lj. Takrat bi pa bili Mb-čani upravičeni do vračila denarja. V prvem primeru pač ne…
[/quote]
Se pravi, da agencija s figo v žepu napiše, da bodo odhodi iz MB, CE in s tem privabi tiste s Štajerkse, da se prijavijo, ker mislijo, da bo res odhod iz tam.
In potem se odhod od tam odpove. Ok, ko se to zgodi 1x, 2x, 3x, ampak meni se je še vsakič zgodilo in zdaj preprost ne verjamem več, da ne delajo s figo v žepu.
Vse je odvisno od tega, kaj ti piše v pogodbi.
Če ti piše, da je odhod iz MB, potem je odhod iz MB, če odhoda iz MB ni, gre za spremembo pogojev in si uporavičena do vračila denarja.
Če pa piše, da je odhod iz MB in v primeru, da je manj kot 25 potnikov, iz Lj, potem pač je odhod iz Lj. Čeprav ne vem, če agencija sploh lahko postavlja take pogoje, to je treba preverit.
Ena zgoraj je lepo napisala, da v takem primeru dobi denar nazaj in to je edino pravilno.
Ja.
Kako veš :)? Nisem jaz hotela napisat imena.
Sem pa jezna, ker tako delajo.
Tudi prodajajo kupone za izlet. Ki so ga že davno odpovedali. Prodajajo ga pa še vedno. Potem pa silijo kupce tega kupona na kak drug izlet. Če zavrneš, vrnejo denar. Je pa čisto mimo, da prodajš nekaj, kar veš, da ne bo izvedeno. Pa sem opozorila na to zadevo, še vedno so prodajali.
Tako, da sedaj sem res zaključila z njimi. Vse to res niso naključja, ampak očitno namerno zavajanje.
V pogodbi piše vstopno mesto MB. In, da je storitev po programu.
V razpisu izleta (programu) je bilo pa navedeno, da bo odhod, če bo dovolj prijavljenih.
V splošnih pogojih pa ni nič omenjeno glede odhodov.
Tudi cena je bila višja za odhod iz MB. Tisto razliko pa drugače vrnejo.
[/quote]
Če ni nikjer omenjeno, da je možno, da je odhod tudi iz kje drugje, potem ti morajo vrniti celoten vplačan znesek.
Verjamem pa, da jim to ne diši in da jim je lažje ljudi izsiljevat, da se pripeljejo do Ljubljane. Samo to ni prav in kakšen obisk tržne inšpekcije bi takoj prekinil s takšno prakso.
Če ni nikjer omenjeno, da je možno, da je odhod tudi iz kje drugje, potem ti morajo vrniti celoten vplačan znesek.
Verjamem pa, da jim to ne diši in da jim je lažje ljudi izsiljevat, da se pripeljejo do Ljubljane. Samo to ni prav in kakšen obisk tržne inšpekcije bi takoj prekinil s takšno prakso.
[/quote]
Zdaj se je pa že tokrat zgodilo, da res ne verjamem, da ne delajo tega namerno.
In sem šla prav preverit. Še vedno prodajajo ta izlet z odhodom iz MB, čeprav je odpovedan že do prejšnjega tedna.
Forum je zaprt za komentiranje.