rezanje obnohtne kožice
Mikimiška pozdravljeni!
Osnovna naloga obnohtne kožice je zaščita matrixa to je,predela kjer se tvori noht in pridobiva močnejšo obliko.Če obnohtna kožica ni omehčana in dobro oblikovana ostajajo odmrle celice na telesu nohta,zaradi česaje videti krajši in upočasnjujejo rast.Če pustimo,da se obnohtna kožica drži zgornje plasti nohta jo noht,ki raste potiska naprej in naposled poči,kar tudi povzroča vraščanje nohta.Temu se lahko izognemo,če vedno poskrbimo,da zgornja plast nohta ni nikoli spojena z obnohtno kožico.Kot prvo je treba obnohtno kožico omehčati s kremo za kožico in negovalnim oljem,z posebnim strojčkom jo previdno vzdignemo z zgornje plasti nohta.Pri tem moramo biti zelo pozorni,da ne pritiskamo premočno na mehki del nohta,ki se nahaja pod obnohtno kožico,ker lahko pride do poškodb.Odmrlo kožico,ki smo jo odstranili od nohta nikoli ne režemo.
Pozdravljena ga.Branka!
Najlepša hvala za odgovor, imam še pa nekaj dodatnih vprašanj. Namreč, sem včasih že poizkusila, da si kožice ne porežem, ampak jo samo privzdignem, potem se mi je pa dogajalo to, da se mi je po domače povedano ”začesnila” kar me je pa bolelo..kako potem to preprečit?in ravno iz tega razloga sem si jo vedno rezala.Mi mogoče lahko predlagate kakšno posebno dobro kremo oz. olje za mehčanje kožice in pa ta posebni strojček, ki ga omenjate?
Hvala za vaš odgovor že vnaprej.
lp, mikimiska
priporočila bi vam:
PHENOMEN OIL
zdravi suho razslojeno in počeno obnohtno kožico in obenem jo obnavlja.Zelo dobri rezultati se dosežejo,če ga uporabljamo skupaj z NOURISH KREMICO.Olje zelo dobro navlaži kožo in ga lahko uporabljamo povsod kjer je koža izsušena(komolci,podplati,kolena,itd.)
NOURISH KREMICA
Vzdržuje vlažno stanje obnohtne kožice.Pomaga nohtu in obnohtni kožici,da zadrži lastno naravno maščobo.Preprečuje pokanje in cepljenje obnohtne kožice.
Prdukti so vsi JESSICA,strojček pa se uporablja samo v profesionalne namene,saj je treba biti zelo previden.Lahko me pokličete in se oglasite na čisto neobvezen posvet.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.