Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika REZANJE KREMŠNIT

REZANJE KREMŠNIT

Pozdravljene,

sem pro prebiranju tegale foruma videla, da se nekatere ubadate s tem, kako narezati kremšnite. Jaz prakticiram tako, da spečem dve plasti testa, eno za spodaj drugo za zgoraj. Navadno spečem malo večje kot gredo v posodo, kjer jih potem dokončujem. Se dajo pač lepo obrezati in še hči ima najraje ostanke tega testa. Ko dam zgornjo plast na kremo in smetano, ( torej na končni izdelek ), jo enostavno “narežem” s škarjami za rezanje piščanca ali obrezovanje trte, kar pač je pri roki. Tako brez težav naredim lepe zgornje kvardratke, ali manjše, ali večje, odvisno pač od tega, kako se odločim. Ko tako narežem samo zgornje testo, po liniji razreza zgornjega testa z ostrim nožem zarežem še čez maso do spodnjega testa. Le-to se v tem času že malo zmehča, tako da ni problema, da se razreže tudi spodnja plast testa. Nazadnje posipam preko cedila še z zmletim sladkorjem in resnično so tako lepe kot dobre.

Želim obilo kulinaričnih užitkov.

Marjana

Majabo hvala za nasvet. Tudi sama imam probleme z rezanjem kremšnit.

Lep pozdrav, Marija

Tudi jaz jih režem tako, kot majabo. Res fantastično. Nobene packarije in lep končni izdelek.

lp

Julija

Narežem zgornjo in spodnjo plast, še preden namažem. Ni ravno do mm točno, ampak do zdaj še nisem imela težav.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close