Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rezanje kremšnit

Rezanje kremšnit

Pozdravljeni!

Prosim za nasvet. Nikoli se še nisem lotila priprave kremšnit. Predvsem, ker se mi zdi, da jih je nemogoče razrezati, ne da bi se spacale. Prosim za kak nasvet ali namig, kako to naredite.

Hvala, N.

Glede samega rezanja – testo spečeš, ohlajenega narežeš na velikost kremšnit in jih daš v pekač, najbolje take velikosti, da pokrije dno, če pa ne, pa tudi ni nič narobe. Nadevaš maso in pokriješ z drugo polovico narezanega testa.
Saj se ne da narezati točno na mm, pa ni zato nič narobe.

LP

Jaz jih delam tako, da na dno pekača položim cel kos testa, nadevam s kremo in pustim nekaj časa v hladilniku. Nato naložim na vrh narezane kose testa. Zrežem na kvadrate. Zloženo nato zrežem po zarezah zgornje plasti do dna. Vedno uspe in kremšnite so lepe oblike, enakomerne.

Sploh ni težko. Ti se kar loti dela.

lp

Julija

Vedno jih režem, ko s narete z nžem na žagico (majhna žagica). Režeš tako kot bi žagala.
lp

Jaz pa spodnje in zgornje testo zdrobim na take lušne flike in nikogar ne moti da je tako, pa še narežeš take kose kot ti paše. Pa ful odštekano zgleda, kot ena zmršana frizurca. Samo pazi, da ne zdrobiš preveč v prafaktorje, potem ni tko fajn, če je sam prah.

Natanko tako, kot pravi binca1, delamo tudi pri nas. Vedno se lepo obnese. Rezi morajo biti kratki in gosti.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close