Revije za žensko publiko
Že dolgo berem revije : Jana Zarja, Ona, Naša žena…pa se mi zdijo vse bolj in bolj dolgočasne :
V pismih bralcev jadikujejo in razpravljajo največ o politiki in o preteklih časih, ki jih že zdavnaj ni več…večinoma pišejo tja upokojenci, ki nimajo drugega dela, kot da jamrajo, ali opisujejo eno revno Micko izpred petdesetih let…
V Zarji Jani so tudi naslovnice več ali manj jamr…Nič veselega, pozitivnega…
Edino iskrive besede ima še vedno bivša urednica Jane gospa Bernarda – kapo dol pred njo.Mi je žal, da ne napiše vsak teden vsaj en članek v revijo – kar je res vedno bilo vredno vsakega branja.Gospa je nekaj let nazaj še celo odgovarjala na vprašanja bralcev, prav žal mi je, da niso zbrane v knjigi!
Kajti nasveti so bili strašno uporabni, pa še za nasmejat zraven!
Kar se tiče revije Ona – sem že napisala…V uvodniku je kritiziranje in jamr…pošta bralcev – samo jamranje in kreganje.Je meso -ni meso na Brdu in o tistih revnih deklicah , ki so prav pohlevno hodile v šolo in kasneje tiho in sklonjeno hodile ob možu…Brrrrr…
Naša žena je preveč resna revija, je pa res, da vsaj jamra ni noter.Še kar dobra revija.Lahko bi bila pa še boljša, če bi bralce in bralke malo povprašali o predlogih za prenovo.
Pa vi, kaj berete revije in kako jih vi ocenjujete?
Jaz berem Geo, Bicikel. Občasno pa History, National Geographic.
Včasih sem rada brala tudi Svet in ljudje. Aja, pa Planinski vestnik tudi rada vzamem v roke.
Od zgoraj naštetih sem pa včasih že brala Ono (to je priloga Dela in Slovenskih novic, a ne?) pa mi je mimo. AJa, brala sem, ker smo imeli v službi Delo. Kupovala pa nikoli.
Ostlaih revij pa ne poznam.
jaz berem, 12.12.2021 ob 21:00
Jaz berem Geo, Bicikel. Občasno pa History, National Geographic.
Včasih sem rada brala tudi Svet in ljudje. Aja, pa Planinski vestnik tudi rada vzamem v roke.
Od zgoraj naštetih sem pa včasih že brala Ono (to je priloga Dela in Slovenskih novic, a ne?) pa mi je mimo. AJa, brala sem, ker smo imeli v službi Delo. Kupovala pa nikoli.
Ostlaih revij pa ne poznam.
Ja, to so dobre in kvalitetne revije.
Mi je pa žal, da je Zarja Jana precej padla na kvaliteti.
Žensko publiko⁉️
“Tudi moški beremo Lady” je bilo, če me spomin ne vara, zapisano že v rubriki, poimenovani “Divji v srcu”.
To počnemo delno iz najočitnejšega razloga, preganjanja dolgčasa, del pripišemo neizmerni radovednosti, ostanek pa je bolj pragmatične narave. Gre za to, da moški preko tovrstne literature posredno začenjamo razumevati “zakonitosti” ženskega sveta, kar lahko kasneje s pridom izkoroščamo pri osvajalskih podvigih. Se morda kdo spomni, kako so nas včasih o teh stvareh “izobraževali” določeni kolumnisti?
Forum je zaprt za komentiranje.