Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resnica o zvezah in zakonih

Resnica o zvezah in zakonih

Doletelo me je to, kar si ne bi nikoli predstavljala. Mož me je varal. Kdor je kdaj to doživel ve, kako te to zadane. Po 25 letih je zdaj vprašanje kako naprej.

V stiski sem iz pogovorov slišala vse mogoče izkušnje in ugotovila, da ima čisto vsak par svoje težave. Kot da se mi je odstranila neka tančica in se zdaj sprašujem, če je sploh možno imet dolgoročno zvezo, zakon? V čem je smisel?

Saj ne vem, kaj točno sprašujem, verjetno le filozofiram in me zanimajo vaše izkušnje. Je komu od vas uspelo rešiti zvezo?

Še najbols bit samski

Kaj bo, ko bo in če bo, ne vem, vem pa, da je za dober odnos potrebno le to, da si ga oba partnerja želita.

Vara ponavadi tisti partner, ki je v odnosu šibkejši.

Tudi jaz sem v zvezi skoraj 25let in si ne predstavljam, da bi se mi kaj takega zgodilo. Med nama ni skrivnosti, ker sva veliko skupaj in se pogovarjava. Vem, da me ima zelo rad in ne predstavljam si, da bi se zgodilo to, kar se je tebi. Poznam pa veliko parov, ki navzven delujejo perfektno in ona misli, da je njen oh in sploh,  v resnici pa dobro vem, da jo vara in se slini okoli drugih.

Ljudje se spreminjamo skozi leta in partnerja se lahko prerasteta. Z drugim človekom lahko napišeš prav lepo novo in edinstveno ljubezensko zgodbo.

Jaz sem bila v taki situaciji, trajalo je 3 mesece, sem upala, obljubljal vse. Na koncu me je zapustil in šel k njej. Zdaj ga je še ona pustila po parih sekl..?Težko je bilo, zdaj se pobiram in pravzaprav je dobro, kar se je zgodilo.

Ti si vsaj izvedela, velika večina ne bo nikoli, pa to ne pomeni, da so njihovi zvesti. Vsi moški varajo, morda ne vsi fizično, a čustveno zagotovo kdaj. Ne poznam enega, za katerega bi lahko dala roko v ogenj in celo vedno bolj dvomim, da obstaja. Očitno je res, da moški niso narejeni za monogamijo.

Kako naprej? Kakor se boš odločila, bo prav. O nekih sanjskih novih zvezah pa jaz ne bi več sanjala. Pisanje “novih ljubezenskih zgodb” kot nekdo gor pravi je za naivne ljudi, ki bodo ponovno razočarani slej ko prej. Morda pri 70 ko se nikomur ne bo dalo več skakati čez plot, prej pa …

Odgovor na objavo uporabnika
Summerflower, 29.12.2021 ob 11:56

Doletelo me je to, kar si ne bi nikoli predstavljala. Mož me je varal. Kdor je kdaj to doživel ve, kako te to zadane. Po 25 letih je zdaj vprašanje kako naprej.

V stiski sem iz pogovorov slišala vse mogoče izkušnje in ugotovila, da ima čisto vsak par svoje težave. Kot da se mi je odstranila neka tančica in se zdaj sprašujem, če je sploh možno imet dolgoročno zvezo, zakon? V čem je smisel?

Saj ne vem, kaj točno sprašujem, verjetno le filozofiram in me zanimajo vaše izkušnje. Je komu od vas uspelo rešiti zvezo?

@ summerflower

Rešuj zvezo samo… če boš še kdaj sposobna ponovno zaupati. V primeru, da se zavedaš, da tega ne boš zmožna se raje niti ne trudi. Škoda časa. ?

.https://www.youtube.com/watch?v=JLUvO8QUmXc

Možno seveda je (dolgoročna zveza), ni pa z vsemi in ni za vse. Pelje v veliko prijetnih trenutkov in navezanost, kako sprejemljivo krmariti znotraj tega je pa zadeva, ki jo vsakič sproti odkriva vsak par.

Mislim da ni univerzalnega recepta niti za način, niti za to kam pelje. Univerzalno je najbrž samo to, da je smiselno, če je dovolj lepih trenutkov, da izbrišejo manj lepe – in pa da sploh ni res grdih trenutkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close