Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resnica bo dosegla da bo referendum da se ukine prisilni rtv.prispevek

Resnica bo dosegla da bo referendum da se ukine prisilni rtv.prispevek

@v redu je!
RTV je pač edini medij, ki ima program – izobraževalni, kulturni, otroški.  In tudi poceni je, v drugih državah so zneski precej višji kot pri nas.

NE, ni vredu!
Sem desetletja zivela v drugih drzavah EU in NIKOLI PLACEVALA DRZAVNE TV! Never – ever!

Lahko se tudi pomeniva KAKSEN IZOBRAZEVALEN “program” ima RTV SLO  ?

Najhujs je pa dejstvo, da zahteva gledanje RTV SLO drzanje daljinca v roki, ko placas mesecno kurbarijo od njihovih REKLAMAH, ker so reklame na 15 minut!

@8409 – se strinjam. Kdor hoce gledati to skropucalo od TV, naj se naroci in placa.

Odgovor na objavo uporabnika
v redu je!, 16.09.2025 ob 18:29

S plačevanjem prispevka za RTV nimam nobenih problemov, zato referenduma ne mislim podpreti.

Če samo pomislim, kakšne svinjarije so objavljali “novinarji” tipa Svetina v času zadnje Janševe vlade, pa prenosi Ruparjevih shodov, kjer je Petrovčička vsakič dodala eno nulo pri številu pleničarjev na tistih shodih, (baba je po korejsko naštela po 40 tisoč glav ob napol praznem Trgu osvoboditve…), pa ukinitev gledljivih oddaj,  pregon novinarjev…  Hvalabogu je te grozljivke konec.

Glede poročanja je jasno, da gre poročanje RTV v smeri večine medijev, ampak še vedno ima vsak možnost da preklopi na Norotv in si tam zadovolji svoje potrebe ob Butlu in ostalih prismodah na tisti tv.

RTV je pač edini medij, ki ima program – izobraževalni, kulturni, otroški.  In tudi poceni je, v drugih državah so zneski precej višji kot pri nas.

“V Redu je!” – evo, takole kot ti pa izgleda tipična levo indoktrinirana ovca! In ti boš druge zmerjalo z butlji! Škoda, ker se možganov ne da kupiti, te jaz častim z eno porcijo.

P.S. Katero gledljivo oddajo so ukinili za časa Janševe vlade? Studio City s tvojim idolom Marcelom??? Za bruhat!

8409, 16.09.2025 ob 18:51

Anonimno 6411, 16.09.2025 ob 18:39

Julij Cezar, 16.09.2025 ob 18:32

saj…v miru lshko.placujes pprostoboljnimprispevek tepec….in se to….predlagam ti da nredis anketo o gledanju rtv….ko ima dnevnik 10000 gledslcev se vpradas o smislu….te tboje izobrszevslne odsje si vttakni v rit…mladina tega ne gleda butec

Mi imamo subvencije za vse božje in nebožje stvari, ki jih nikoli uporabljam, RTV pa gledam. Tako, da če bo referendum, jaz obkrožim ZA, ker če jaz drugim plačam, tudi drugi meni plačajo – edino pošteno.

To ni argument, to je kot da bi se tat branil , da drugi tudi kradejo in eni še veliko več kot on, to je whataboutism in je v logični debati prekršek.

Vas res ne moti, da nimate pravice sami odločat, na katere medije, če sploh katerega, se boste s svojim denarjem naročili?

Nisem nič rekel da sem proti referendumu, rekel sem, da bom glasoval ZA. Če pa večina hoče RTV da propade pa lahko glasuje drugače. V vsakem primeru bo večina zmagala.

Levičarji ste prifuknjeni kreteni, 16.09.2025 ob 18:56

“V Redu je!” – evo, takole kot ti pa izgleda tipična levo indoktrinirana ovca! In ti boš druge zmerjalo z butlji! Škoda, ker se možganov ne da kupiti, te jaz častim z eno porcijo.

P.S. Katero gledljivo oddajo so ukinili za časa Janševe vlade? Studio City s tvojim idolom Marcelom??? Za bruhat!

Marcel je resnični patriot, ki pove resnico o gnilem zahodu in NATU

>>DebelaKrota

RTV ima od vseh kanalov najmanj reklam.

In kaj potem, če mladina ne gleda poročil?  Saj jih jaz tudi ne.  Vse info so dandanes dosegljive na netu, ljudje gledamo v telefone in kompe in smo o vsem seznanjeni pred tistimi poročili na televiziji.

Mladina pač ne gleda nobenih poročil, ne glede na to ali so na RTV ali na POPTV ali na NoraTV.

In sploh nimajo veze poročila, ampak ostali program.  Ko/če bo kakšna televizija imela gledljivo lastno produkcijo, boš lahko govorili o ukinitvi RTV, prej pač ne.

Aja, pa tisti Grah Whatwhat, ko je bil direktor v času Janševe vlade je omenjal, da bo treba prispevek dvigniti.  Takrat so podgance mislile, da se bodo na RTV-ju lahko ugnezdile ker bo na volitvah zmagal Janša, no pa temu ni bilo tako.  Torej dvojni vatli. A tega z Whatwhatom in njegovim omenjanjem po povišanju prispevka pa ne omenjaš, kaj?  Daj spizdi, hinavec.

v Švici stane letna najemnina tv-ja okoli 3.000,00 šf. Pri njih ne vidiš satelitskih krožnikov na bajtah. Vse urejeno tako kot mora biti.

v redu je!, 16.09.2025 ob 19:07

In kaj potem, če mladina ne gleda poročil?  Saj jih jaz tudi ne.  Vse info so dandanes dosegljive na netu, ljudje gledamo v telefone in kompe in smo o vsem seznanjeni pred tistimi poročili na televiziji.

Mladina pač ne gleda nobenih poročil, ne glede na to ali so na RTV ali na POPTV ali na NoraTV.

In sploh nimajo veze poročila, ampak ostali program.  Ko/če bo kakšna televizija imela gledljivo lastno produkcijo, boš lahko govorili o ukinitvi RTV, prej pač ne.

Aja, pa tisti Grah Whatwhat, ko je bil direktor v času Janševe vlade je omenjal, da bo treba prispevek dvigniti.  Takrat so podgance mislile, da se bodo na RTV-ju lahko ugnezdile ker bo na volitvah zmagal Janša, no pa temu ni bilo tako.  Torej dvojni vatli. A tega z Whatwhatom in njegovim omenjanjem po povišanju prispevka pa ne omenjaš, kaj?  Daj spizdi, hinavec.

Jaz berem rtvslo.si, televizije pa res ne gledam. Druge strani so preveč polne smeti, recimo 24ur spletna stran je kot en kup smeti nametanih skupaj. Občasno pogledam na Noro24, da vidim kako kaj njim. Recimo, ko je Trump vrgel Zelenskega ven iz bele hiše je bilo kar zabavno brati njihov kopium

8409, 16.09.2025 ob 18:48

anonimno 9010Men, 16.09.2025 ob 18:27

Obstaja drugačna rešitev o kateri sem že pisal. Razvoj elektrotehnike omogoča evidentiranje za vsak TV sprejemnik kdaj in na kateri kanal je priključen, enostavno napisano, vsako gledanje TV programov je v spominu, kar omogoča zaračunavanje gledanja TV programov dosledno po načelu plačam le tisto kar gledam. Ljudje ne bodo gledali slabih oddaj in tudi plačali jih ne bodo. TV postaje s slabimi programi bodo propadle ali se preusmerile v kvalitetnejše programe s katerimi bodo pritegnile gledalce. Gledalci filmov, nadaljevank in podobnih del so v večini in vprašajmo se kaj je kvaliteten program? Povprečje sigurno ne, ker povprečje je rezultat statističnega spremljanja, tu pa imamo reklo: Laž, večja laž, statistika.

Je to mogoče brez dodatnih naprav? Kako?

Drugače je po moje najboljša rešitev, tudi za RTV samo, prehod na prostovoljno naročnino, kdor to rabi, kdor jim zaupa, se pač naroči in plačuje, vsi pa imamo pravico sami odločati, na kaj se bomo s svojim denarjem naročil.

Če ima pa RTV res kake tako nujne in nepogrešljive vsebine, da jih je je treba nujno javno financirat, v kar sicer dvomim, naj pa dokažejo, da je nekaj res nujno in v javnem interesu in se objavi javni razpis in se lahko prijavijo tako oni, kot vsi drugi, ki bi to morda naredili ceneje. Zdrava konkurenca je najboljši antiseptik.

Pri operaterju točno vidijo kaj kdo gleda, to ni nova zadeva.

Že desetletja, 16.09.2025 ob 19:22

Pri operaterju točno vidijo kaj kdo gleda, to ni nova zadeva.

zakaj potem rabijo Nielsen za rejtinge?

Skratka, si pravi čebinar. Če hočeš imeti svojo TV Pjongjang, si jo kar plačuj! Ne pa nas prisiljevat v to.

Iz reklam!, 16.09.2025 ob 18:28

Rtv naj se lepo sama oglašuje tako kot 24 ur, programsko vsebino ima še bolj primitivno kot 24 ur, razne japajade show, a to mi plačujemo, za takšne stvari naj zbirajo denar z reklamami, tudi ne zastopa javnega interesa ampak interese političnih strank, lobijev , politikov. Zato naj se plačuje iz reklam in političnih strank, na pa iz proračuna, v katerega vplačujejo podjetniki, ki pa dejansko delajo.

Saj že od nekdaj oglašujejo, naročnino pobirajo in še od države dobivajo.

To je vreča brez dna! Celo leglo pijancev zaposlenih. 5 jih dela, 20 jih razglablja kateri profil je bolj fotogenicen in katera oblačila bolj pristajajo, pa kdaj bo sedla placa, pa kater ketering bodo naročili.

PIKULET, 16.09.2025 ob 21:51

Skratka, si pravi čebinar. Če hočeš imeti svojo TV Pjongjang, si jo kar plačuj! Ne pa nas prisiljevat v to.

Čobane, ti ne veš kako davki delujejo. Plačaš za neke stvari, ki ti niso všeč, v zameno pa ti drugi plačajo stvari, ki njim niso všeč. Razumeš?

Imam močan občutek, da bo RTV preživel referendum. Zato pa toliko akterjev na enem kupu, kot predreferendumska kampanija. V resnici je kar zabavno.

Kje lahko podpišem?

Levaki bodo uničili svet, 16.09.2025 ob 23:36

Kje lahko podpišem?

Ste že meli peticijo leta 2014 in do 2024 še vedno nima 40.000 podpisov XD

8409, 16.09.2025 ob 20:03

zakaj potem rabijo Nielsen za rejtinge?

Ker nimajo vsi istega operaterja.

Julij Cezar, 16.09.2025 ob 17:47

upam da vsi z zdravo pametjo podprete referendum in da se ukine rtvs davek

Ne prispevek RTV je treba ukiniti !

jz, 16.09.2025 ob 17:50

Resnica se je usmerila v cilj, ki je sporen ali je dober ali slab. Istočasno ignorira ressss pomembne teme, ki bodo res prizadele ljudi.

RTV je vendarle nacinalni medij je pa res da je takšno propagandno trobilo, da si zasluži, da gredo vsi na cesto. Prav nagravžni so.

Stevanović je podtaknjenec istih globalistov čeprav v stranki so nekateri tudi dobri ljudje.

RTV je lažniv medij.Novinarjev ni,zlovinarji.Kdo želi gledat lažne novice,vladno trobilo,zahodno propagando,… naj plača in naj gleda.

RTV že dolgo ne služi več javnemu interesu, že dolgo ni več javni servis. Niti dolgo več sploh ne dela po Zakonu o RTV. Dan za dnem krši svojo lastni zakon.

Med informativnim programom RTV in 24kur že dolgo ni več nobene razlike. Oboje ista smrdljiva greznica laži in propagande.

Za RTV pa moraš celo prisilno plačevati, da te poneumljajo. S svojim denarjem plačuješ poneumljanje.

Vsi takoj podpisati, do 30.10.2025, imate čas. 

take ”resnice” s takim liderjem Slovenija ne potrebuje. Lider je balkanska resnica samo zase…, slovenska raja pa kot slovenska raja, hinavska, neuka, zavistna,…voli kar mu mediji rečejo naj voli, ali za nove obraze ali za ali proti janšatu,….

RTV kot javni servis mora obstajati tudi, če nima veliko gledalcev. Ponujati mora kakovostne vsebine – poleg poročil še izobraževalni program, otroški program, predstavljati kulturne novosti, kvalitetne filme… RTV ni le TV, je tudi radio, MMC… Val 202 ima npr. super program (od dobrega izbora glasbe, pogovornih oddaj), ARS prinaša kulturne novosti in resnejšo glasbo… RTV mora imeti vsega po malem. Resničnostni šovi in slovenski turbo folk spada na komercialo, saj se lahko sam preživlja. Ostalo se ne more, kot se ne more npr. gledališče, knjižnice… Al je prispevek al iz proračuna niti ni tako pomembno, ampak če bo namesto prispevka ni v davek, boste spet noreli. Naj ostane kot je.

Se pa strinjam, da je prav, da se res dela tudi na RTV. Ne poznam razmer tam in ne morem soditi, ali res delajo ali delajo premalo. Kar delajo pa za moje pojme večinoma naredijo dobro.

Gnili zahod, 16.09.2025 ob 19:06

Marcel je resnični patriot, ki pove resnico o gnilem zahodu in NATU

>>DebelaKrota

RTV ima od vseh kanalov najmanj reklam.

Gnili zahod, tako bedastočo si zapisalo: “Marcel je resnični patriot, ki pove resnico o gnilem zahodu in NATU”.

Oh, a res? Glede na tvoj nick “gnili zahod” tudi tebi ne odgovarja, tako kot Marcelu ne. Ne vem, takaj taki osebki ne spopade na lepše, v boljše in čudovitejše demokracije, kot npr. Rusija, Severna Koreja, Venezuela, Jemen ali kaj podobnega, če vam gre gnili zahod tako na jetra.

a je kdo sploh prebral njihov predlog – ne ukinjajo prispevka, ga samo preusmerjajo v drugo obliko….ja ukinili bi klasično pobiranje in nadomestili to s financiranjem iz državnega proračuna….nov prispevek, ki ga bo plačevalo delovno ljudstvo vsi…bomo kot v zdravstvo metali denar v novo luknjo….ja ja zahtevajo zmanjšanje zaposlenih pa neke posebne preglede in bedenje nad porabo…pa koga vi hecate….

Plačevanje lastnih reklam pomeni črpati denar iz naročnin, ker reklame postanejo predvajani obratovalni čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close