Resna tema
Ja, preveč se druživa:). Seveda le virtualno…to je bil stavek za tvojo ženo:))).[/quote]
Misliš, da me bo hotela zaradi tvojega stavka prevzgojit, sklenit kak kompromis ali bo kar vložila vlogo za ločitev/spokala kufre kot bi jih ti če bi prišel domov z belouško v roki?[/quote]
Sigurno! Reprogramirat celotno osebnost:)). Mislim, da boš imel pester vikend:)).
Sumim, da sem bila jaz tisti butelj, ki je dal to izjavo, ki se tebi zdi tako butasta …
Sem osebek, ki vidim le (pretežno svoje) cilje (ne vem čigave bi še morala videti) in delujem in počnem vse v smeri kako jih doseči. Tudi v partnerstvo sem vstopila z enim ciljem, namenom.
Z partnerjem nimava veliko skupnih točk, imava pa tisto pomembno, močno, ki se ji reče ljubezen & privlačnost. Sicer pa sva si zelo zelo različna. Ker imava oba svoje cilje, svoje želje, svojo odločno voljo itd… morava, ne samo vsak dan, temveč v različnih situacijah sprejemati kompromise in to mi sploh ni nerodno povedati. Karkoli že skleneva, narediva to tako, da je sprejemljivo za oba, kajti edino tako ima lahko človek občutek, da se ga spoštuje in je v zvezi enakopraven.
Z drugimi besedami, če bi moj partner na internetu vodil dialog in uporabljal besede za katere bi se mi zdelo, kot pravi it-ka, da bi morali biti rezervirani zame, bi se o tem hotela pogovoriti in doseči zopet kompromis, ki bi bil sprejemljiv za oba. V kolikor bi on to počel, kljub temu, da bi se jaz ob tem počutila neprijetno, bi smatrala, da me ima ob sebi zgolj zaradi nadaljevanja vrste.[/quote]
Mi je zelo žal, če si bila ravno ti in lepo, da vama to uspeva. Še vedno pa me en morebiten primer ne prepriča, da na splošno število kompromisov ni obratno sorazmerno s kilavostjo zveze na daljši rok in fa to ne vpliva na občutek ljubezni (privlačnost je itak druga štorija). Močno tudi dvomim, da je možno prav v vsaki situaciji sprejeti kompromis, ki bi oba zadovoljeval. Mislim pa tudi, da je prav, da morajo biti nekomu v zvezi enako pomembni tudi partnerjevi cilji.[/quote]
Jahh… kaj naj ti rečem, potem se imejte zgolj radi in upajte, da bo ljubezen opravila z “udavi” in vsemi konflikti interesov. Ne vem no, ampak ne bom tajila, da sem ravno od tebe bi pričakovala vse prej kot takšno razmišljanje.
In še to Boom, velika večina zvez, kjer partnerja nista pripravljena na sprejemanje kompromisov se ali spremeni v en sam pogreb, s to razliko, da od nikoder ni tiste “Tišine”, ker se najedata ob vsaki priložnosti, ali pa v odnos, kjer eden od njih brez besed opravlja tlako do konca svojih dni …(ali pa vsaj dokler mu ne poči film).
Mi je zelo žal, če si bila ravno ti in lepo, da vama to uspeva. Še vedno pa me en morebiten primer ne prepriča, da na splošno število kompromisov ni obratno sorazmerno s kilavostjo zveze na daljši rok in fa to ne vpliva na občutek ljubezni (privlačnost je itak druga štorija). Močno tudi dvomim, da je možno prav v vsaki situaciji sprejeti kompromis, ki bi oba zadovoljeval. Mislim pa tudi, da je prav, da morajo biti nekomu v zvezi enako pomembni tudi partnerjevi cilji.[/quote]
Jahh… kaj naj ti rečem, potem se imejte zgolj radi in upajte, da bo ljubezen opravila z “udavi” in vsemi konflikti interesov. Ne vem no, ampak ne bom tajila, da sem ravno od tebe bi pričakovala vse prej kot takšno razmišljanje.[/quote]
Sori, vendar pač mislim, da je za stabilnost partnerstva pomembno, da so interesi in odnos do njih usklajeni oz. da se vsaj dopolnjujejo.
Jaz imam večkrat pester vikend, pa tut čez teden mi ni dolgčas…. 🙂
Ti se dolgočasiš? :D[/quote]
Če te žena “najeda”, zaslišuje, gnjavi, teži, želi pojasnila…hvala za takšno pestrost komunikacijskih oblik in veščin izsiljevanja:).
Za vikende se pa res ne dolgočasim:).
Malček si se mi začel smiliti:))).
Jaz imam večkrat pester vikend, pa tut čez teden mi ni dolgčas…. 🙂
Ti se dolgočasiš? :D[/quote]
Če te žena “najeda”, zaslišuje, gnjavi, teži, želi pojasnila…hvala za takšno pestrost komunikacijskih oblik in veščin izsiljevanja:).
Malček si se mi začel smiliti:))).[/quote]No ja, nisem imel v mislih pestrosti vikenda skozi reprogramiranje…
Bolj tisto, da si privoščim veter v laseh (kolikor mi jih je še ostalo 😉
A ti se ne dolgočasiš zato, ker te zadnje čase želi nekdo reprogramirat, te gnjavi, najeda, zaslišuje? 🙂
Tudi ti si se meni začela malček smilit. :)))
Sedaj pa nehajva s tem, ker to je resna tema. It lahko naroči moderatorju, da naju zablokira, če se bova neresno obnašala…. :)))
Malček si se mi začel smiliti:))).[/quote]No ja, nisem imel v mislih pestrosti vikenda skozi reprogramiranje…
A ti se ne dolgočasiš zato, ker te zadnje čase želi nekdo reprogramirat, te gnjavi, najeda, zaslišuje? 🙂
Sedaj pa nehajva s tem, ker to je resna tema. It lahko naroči moderatorju, da naju zablokira, če se bova neresno obnašala…. :)))[/quote]
:))) Po moje bo res vse pobrisano:)). In ti boš cel vikend svoji pojasnjeval, da nisi mislil nič resnega in da je ne zanemarjaš:)))). O frka.
lep primer iz moje soseščine: ona bi potovala, a ne sama, sploh pa najraje z njim, on zapečkar, ki mu tudi ne bi bilo vseeno da vandra sama. Kakšen je končni rezultat, si ni težko zamisliti. Kako torej to rešiti?
No ja, nisem imel v mislih pestrosti vikenda skozi reprogramiranje…
Sedaj pa nehajva s tem, ker to je resna tema. It lahko naroči moderatorju, da naju zablokira, če se bova neresno obnašala…. :)))[/quote]
:))) Po moje bo res vse pobrisano:)). In ti boš cel vikend svoji pojasnjeval, da nisi mislil nič resnega in da je ne zanemarjaš:)))). O frka.[/quote]Sklenila bova kompromis, s tabo bi bilo težje, ko te je strah tut belouške in si brezkompromisna. :))) Ni frke. 😉
No ja, nisem imel v mislih pestrosti vikenda skozi reprogramiranje…
:))) Po moje bo res vse pobrisano:)). In ti boš cel vikend svoji pojasnjeval, da nisi mislil nič resnega in da je ne zanemarjaš:)))). O frka.[/quote]
Bolj slabo vreme bo .. vsaj za veter v laseh 🙂
:))) Po moje bo res vse pobrisano:)). In ti boš cel vikend svoji pojasnjeval, da nisi mislil nič resnega in da je ne zanemarjaš:)))). O frka.[/quote]
Bolj slabo vreme bo .. vsaj za veter v laseh :)[/quote]Kaj pa če naredim kompromis in ostanem doma in si prižgem fen? :)))
Ampak to je razhajanje v bistvenih pogledih. S takšnim človekom sploh ne prideš skupaj, ne začneš živeti, ker ima vsak tako različne interese. To je tako kot če bi rekel, da si nekdo želi otroke in družino, drugi ne…tukaj ne sklepaš kompromisov, ne spreminjaš drugih v temeljnih vrednotah.[/quote]Ma ja samo težava je ko se z leti vrednote spreminjajo in nekdo, ki prej ni imel želje bi sedaj šel nekam, drugi je pa še bolj za to da ne gre nikamor….
Razhod?
Ampak to je razhajanje v bistvenih pogledih. S takšnim človekom sploh ne prideš skupaj, ne začneš živeti, ker ima vsak tako različne interese. To je tako kot če bi rekel, da si nekdo želi otroke in družino, drugi ne…tukaj ne sklepaš kompromisov, ne spreminjaš drugih v temeljnih vrednotah.[/quote]Ma ja samo težava je ko se z leti vrednote spreminjajo in nekdo, ki prej ni imel želje bi sedaj šel nekam, drugi je pa še bolj za to da ne gre nikamor….
Razhod?[/quote]
Na to sem tudi pomislila:). A moraš zdaj zakomplicirat situacijo?:)) Tukaj se ustavljamo še pri osnovah:)).
Če se z leti tako močno oddaljiš od partnerja ali on od tebe, da se pojavljajo močne razlike pri bistvenih stvareh…ja, potem je razhod edina smiselna opcija. Vprašanje pa je, kdaj (in zakaj) se je začelo dogajati to, da se je nekdo začel spreminjati v drugo smer. To se ne zgodi čez noč.
Ampak to je razhajanje v bistvenih pogledih. S takšnim človekom sploh ne prideš skupaj, ne začneš živeti, ker ima vsak tako različne interese. To je tako kot če bi rekel, da si nekdo želi otroke in družino, drugi ne…tukaj ne sklepaš kompromisov, ne spreminjaš drugih v temeljnih vrednotah.[/quote]
Točno to trdim. Kompromisi enostavno niso vedno niti možni ali pa jih nismo vedno sposobni najti. Ali pa se predlagam kompromis zdi drugemu bolj “kompromis”.
gumijasta anakonda press
Jahh… kaj naj ti rečem, potem se imejte zgolj radi in upajte, da bo ljubezen opravila z “udavi” in vsemi konflikti interesov. Ne vem no, ampak ne bom tajila, da sem ravno od tebe bi pričakovala vse prej kot takšno razmišljanje.[/quote]
Sori, vendar pač mislim, da je za stabilnost partnerstva pomembno, da so interesi in odnos do njih usklajeni oz. da se vsaj dopolnjujejo.[/quote]
Se strinjam in morebiti bi ta tvoja teorija tudi vzdržala, če bi bili partnerji skozi ves čas zveze neke konstante. Ampak niso.
Ampak to je razhajanje v bistvenih pogledih. S takšnim človekom sploh ne prideš skupaj, ne začneš živeti, ker ima vsak tako različne interese. To je tako kot če bi rekel, da si nekdo želi otroke in družino, drugi ne…tukaj ne sklepaš kompromisov, ne spreminjaš drugih v temeljnih vrednotah.[/quote]
Točno to trdim. Kompromisi enostavno niso vedno niti možni ali pa jih nismo vedno sposobni najti. Ali pa se predlagam kompromis zdi drugemu bolj “kompromis”.
gumijasta anakonda press[/quote]
Da ne ponavljam glede tvoje avanturistične sosede: strinjam se z Goldfish.
S takim človekom najbrž niti ne greš v zvezo in so tudi vsa nadaljnja “pogajanja” brezplodna.
Nekaj od vas ima pa res iznakaženo predstavo o partnerski zvezi. Pa kaj vem je s temi kompromisi?
halooo možnosti za res pravi kompromis so redke. Nikakor pa to ni možnost reševanja razhajanj v zvezi. Ker razhajanj so in bodo, v vsaki vezi. Pa naj bosta partnerja še tako hudo dobro med sabo usklajena. In ker razhajanje slej kot prej pride a potem pa kar razhod. Res ni čudno da je toliko ločitev. A za vsako bolečino v zobeh tečete k zobarju naj ga izpuli. Najbrž ne ane?
To, da bi ona “na stara leta” šla na kako potovanje, je bistveni pogled? Četudi sta se skozi leta spremenila in je s to idejo prišla na dan zdaj, jaz mislim, da taka zveza še ni kar za odpis, če ostale stvari štimajo, ali pač? Poznam dolgoletne pare, kjer si je ona zaželela plesat, on ne (šla je z drugim); on želel skupaj kolesarit, ona ne (šel s kolegom).. Seveda to ni isto, a vseeno- je kompromis. Saj pa gre za prosti čas, ki ga lahko preživita tudi ločeno, ali??
To, da bi ona “na stara leta” šla na kako potovanje, je bistveni pogled? Četudi sta se skozi leta spremenila in je s to idejo prišla na dan zdaj, jaz mislim, da taka zveza še ni kar za odpis, če ostale stvari štimajo, ali pač? Poznam dolgoletne pare, kjer si je ona zaželela plesat, on ne (šla je z drugim); on želel skupaj kolesarit, ona ne (šel s kolegom).. Seveda to ni isto, a vseeno- je kompromis. Saj pa gre za prosti čas, ki ga lahko preživita tudi ločeno, ali??[/quote]
Ne vidim smisla, da vsak po svoje preživlja ves prosti čas. Potem je to enako kot da z nekom nisi v zvezi. S partnerjem preživljaš prosti čas. Seveda ima vsak tudi kakšne svoje interese, ampak o teh se pogovarjamo v urah, ne pa dnevih, tednih, ko dva nista skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.