Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Res preveč rekreacije?

Res preveč rekreacije?

Že drugi fant mi pravi, da sem obsedena z rekreacijo, športom. S prvim sem ravno zato šla narazen, ker se menda preveč rekreairam.
Pa se mi ne zdi, da se preveč. Med tednom nekje 1 uro na dan, včasih mogoče kaj več, ampak potem kak dan ne. Med vikendom pa recimo 2-4 ure, včasih pa kak pohod v gore, ki je pa cel dan. Meni se to ne zdi veliko, sploh, ker gre za različne športe.

Težko je reči, kaj je veliko in kaj ne. Pri tebi je očitno to vplivalo tako na prejšnji kot zdajšnji odnos s parnerjem. Če trpi zveza, potem se je potrebno vprašati zakaj in kaj bi se dalo narediti drugače, bolje. Prilagajanje in usklajevanje sta ključni komponenti v vsaki zvezi. To pa ne pomeni, da se moraš v celoti spremeniti, podrediti in zanemariti svoje aktivnosti, tisto kar ti je všeč in rada počneš. Pogovori se s partnerjem, izberita win-win sitaution:).

Veliko, malo, srednje, vse so relativni pojmi. Za nekoga je 2 kosa kruha v enem obroku malo, drugi pa bil presrečen, če bi toliko dobil v enem tednu.
Vidva se bosta morala sama dogovorit, kaj je prav vama.
Kaj pa on pravi? Preveč v kakšnem smislu? Se boji, da ti toliko športa škodi zdravju, da boš preveč postavna ali kaj tretjega? Kakšen je njegov argument? Kaj bi v resnici rad?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Oba, bivši in sedanji sta smatrala, da preveč časa potratim za šport. En in drugi sta migala bolj malo, recimo po 3-4 ure na teden.
Sedanji bi raje videl, da sem več doma, da greva v kino, na pijačko ali kaj takega.

Potem si ali izbrala (morda) ponovno takšnega, ki se ne ujema s tvojim slogom, ali pa pa ne zmoreš/upaš postaviti svojemu partnerju meje, kaj ti lahko “prepoveduje” in kaj ne. Ali pa si ti tista, ki je preveč neprilagodljiva. Namreč, meni je razumljivo, da ko sem živel sam, sem ta časa posvečal le sebi, ko sem pa v zvezi, pa ga z veseljem posvezim tudi njej, kar pomeni, da imam manj časa za svoje aktivnosti. Še vedno pa jih ne opustim, s tem oba pridobiva, ker sva pač rada skupaj.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kako pa kaj ostali migate, koliko ur na teden?
Kako ste storili, če ste bili samski in športali tam nekje 10-15 ur na teden, potem ste pa dobili partnerja, ki to počne 3-4 ure na teden? In ga moti, da vi tako ‘veliko’ športate?
Meni se namreč tam nekje 10-15 ur na teden ne zdi veliko. Sploh, ker je med tednom le 1-1,5 ure na dan?
Ste opustili del svojega miganja, ko ste bili v vezi?

Dejstvo je, da so fantje, mladi moški vse bolj leni, kar se tiče športa. 30, 40 letniki, bi najraje vsak dopust prelenarilia, ob vikednih tudi, to, da miga 4 ure na teden je za mladega moškega še veliko.
Stvar je pač taka, da so ti mladi moški ali res hudi športniki, ki trenirajo na polno, ampak večina je pa onih, ki nič ne miga. Takih zmernih rekreativcev je pa malo. Tako, da išči, mogoče ti uspe dobit kakega rekreativca.

Da ji bo po možnosti očital, da premalo športa. Potem se bo pa spet znašla tu na forumu. 🙂

To, da tule sprašuje je tako ali tako napaka. Tu gor ni ravno moških, ki bi kaj športali :).

No, to je pa morda le tvoje napačno prepričanje. 🙂 Sicer pa sem ni prišla po moškega (še), se mi zdi. 🙂

Ne, sem nisem prišla po moškega. Je pa res, da obupujem nad nemiganjem moških :). Ja, sem opazila, da MON ni ravno zbirališče športnih moških.

Mogoče si izbiraš moške, ki “visijo” preveč na tebi. Ne verjamem, da je tvoje športno udejstvovanje glavno jabolko spora, ampak posredno. Da se posvečaš svojim konjičkom, ni nič napačnega, celo priporočljivo je, ker nas osrečujejo. Pri tebi gre za rekreativni šport, kar je normalno, če si vzameš čas zase 2 urci dnevno.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Za maraton je treba malce potrenirat, moški pa tega nočejo razumet :(.

Tvoji moški. 🙂

Mogoče ti niso kos, ker si preveč vzdržljiva tudi na drugem področju, kjer bi se morali dokazati. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ah, Marko, moških si ne lastim. Mi je pa jasno iz tvojega pisanja, da tudi tebi ni kaj veliko do miganja :).

Matjazko, ne vem, ne vem, bo že kaj na tem.

Zdaj smo spet pri relativnem (veliko, malo). Meni ustreza, njej ustreza, oba migava, obema ustreza.To je pomembno a ne? 🙂

Mislim da si ti malo napačno definirala besede…

1 do 2 uri na dan sem jaz treniral, ko sem se udeleževal tekem na mednarodni ravni. To več ni rekreacija, ampak je bližje vrhunskemu športu. Tudi pripravam na maraton ne moreš ravno reči rekreacija.

Kot rekreacija se šteje (in priporoča) gibanje 3x na teden v trajanju od 30 minut pa do 1 ure.

Ko boš iskala naslednjega partnerja mu le povej, da nisi ravno rekreativka ampak da se kar konkretno ukvarjaš s športom…

mitko, jaz se ne smatram za športnico. 10-15h na teden je daleč od resnega treninga, sploh, če upoštevaš, da je v ta čas vštet kak pohod v hribe, ki vzame kar nekaj ur. Pa ni resen trening.

Marko, koliko ur športaš na teden? Da ne bomo o relativnosti, povej ure :).

Privat zadeve na privat sporočila. 🙂
Ne vem, kaj ti bo ta podatek. Na koncu je še vedno pomembno, da se uskladiš s svojim partnerjem tako, da boš ti športala, kolikor si želiš in da se on ne bo počutil ogroženo. Ali obojestranski kompromis, ali razhod, ali pa poslušanje očitkov ves čas. Dejstvo je, da se ne počuti varno ob tem in noben podatek, koliko športajo drugi, ti tega ne bo rešil, ampak bo odnos samo še poslabšal, saj on ne bo dobil občutka, da ga razumeš, tako ko ga sedaj ti nimaš, kot ti on očita, da preveč športaš. Komunikacijo bo treba popravit. Morda spustit kako urco teka in se posvetit temu. 😉

Tudi če Marko trenira enako kot ti, še ne pomeni da je tudi on rekreativec…

Sicer pa ni problema. Ti lahko trmariš po svoje še naprej in stokaš po monu zakaj se fantje pritožujejo. Lahko tudi njih kriviš za težave, ker je to pač najlažje. Dokler ne boš dojela, da se ključ do tvoje sreče skriva v tebi in da si ti tista, ki lahko pri tem največ naredi sama, tako dolgo pač ne boš ravno srečna. Razen po športanju seveda, ker takrat telo sprošča endorfine… 🙂

Dejstvo je, prav imaš.

Tdu meni se zdi, da ima mitko prav. Ti si kar “resna” športnica in pod pojmom “rekreacija” si nas večina predstavlja 3-4 ure na teden, ne pa 1 ali 2 na dan.

Najdi si športnika po duši, če že ne po poklicu, in bodo vsi tvoji problemi rešeni. Če se ne motim, smo se o tvojem bivšem že pogovarjali tu, pa je bil isti problem. Zdaj si zamenjala tipa, problem je pa ostal isti 🙂 Torej – izbiraš napačno.

Driži se tega fanta, ki ga imaš, ta še veliko športa. Večina ostalih moških, ki so še samski, še toliko ne športa. Vse bolj leno in brez kondicije.

Sicer sem ženka, mama in imamo tudi veliko hišo za pedenat….pa si vzamem 30 min na na dan ali vsak drugi dan časa za tek….takrat, ko nihče od mene ničesar ne potrebuje:) Ker moj mož trenutno ne more zaradi poškodbe z mano, grem sama….
To kar ti počneš je zame že kar konkreten poseg v tisti čas po službi:) Namreč, če predvidevamo, da si nekje med 16 in 17 uro doma, malce pospraviš, kaj skuhaš, trgovina, in greš na rekreacijo za 1 do 2 uri….potem predvidoma okoli 21 ure vsa vesela prideš ispod tuša…in kje je potem čas za partnerja?
Po mojem se počutijo odrinjene na stran, ker ti je šport bolj pomemben…bo potrebno malce usklajevanja, če ne želiš biti na stara leta fit a sama:)
Vse se da , če se hoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close