Res MONovci tako lepi, pametni… popolni?
Faunus, hiter avto – s tem pri meni dobiš minus. Ja, pa žena je tudi moteč faktor. Vidiš pa le nisi popoln :). Skromnost in opis pa ne gresta skupaj 🙂
Ferbčna, kadilci mi niso ravno pri srcu, razen zelo olikane izjeme, ki ne kadijo vpričo nekadilcev. Poljubit kadilca pa ni ravno prijetno. Vsaj, če si nekadilec, je to precej neprijetno. Sem že probala. Tako, da ne vem, imet partnerja kadilca ni ravno prijetna zadeva. Kolegi kadilci to pa lahko, če so seveda olikani in ti ne kadijo v obraz. Par dni nazaj sem bila besna na tipa na pikniku, ki mi je kadil dobesedno v obraz. On je prisedel k meni, jaz sem sem morala umaknit zaradi njegove neolike.
It, iskreno napisano.
To pa sploh ne verjamem. Sem prepričan, da popolnost obstaja – kot je lahko popoln trenutek sončnega vzhoda v gorah, kot je lahko popoln nasmeh dekleta ob težkem trenutku, kot je lahko popoln piš vetra na vroč poletni dan.
Popolnost obstaja, tako v naravi kot v ljudeh, le očitno je dosti ljudi “slepih” za popolnost.
Ti praviš da si popolen. Popolen moški je “ne po svoji krivdi” samski. Idealen za vsa “ne po svoji krivdi” samska dekleta… :-)[/quote]
Namig: mogoče je pa tisti del laž, da sem še vedno lahko popoln :)[/quote]
Torej poudarek na besedi “zvest”.
Ja, vse ostalo bi lahko, kar se mene tiče, bila čista laž oz. pretiravanje. Še kako pomembna bi bila pa ta izpostavljena beseda. To absulutno bi MORALA!!! biti resnica, če bi jaz bila seveda tvoja žena.
Ne vem Robi, to glede slovencev je nekaj globljega. Pomojem je povezano s tem da se v tujini bolje počutim in posledično tudi v romaničnih vezah s tujci sem bila bolj srečna. Ja saj to kar me ti sprašuješ sem tudi astrologinjo vprašala recimo če bi srečala slovenca, ki bi mu bila tujina tudi bližje in bolj domača kot slovenija, in mi je rekla da bi mi bil slovenec tuj. Saj pravim da težko opišem ampak počutim se res ob slovencu kot da mi je tujec, ni sedaj negativen občutek samo ni pa občutek sreče in domačnosti. Tudi ko mi je Marko rekel da nisem ostala z nobenim tujcem, samo imela sem 2 resni daljši vezi in sem bila v bistvu srečna z njimi. Ko sem prišla v Slovenijo sem hotela začeti z enim slovencem in mi je bil fizično in psihično full privlačen samo ga sploh nisem začutila, tko kot da bi me nekaj odbijalo, v smislu something was wrong. In tako js čutim pri vseh slovenskih moških glede romantičnih razmerij.
Imam pa best frenda slovenca ki je super.
To pa sploh ne verjamem. Sem prepričan, da popolnost obstaja – kot je lahko popoln trenutek sončnega vzhoda v gorah, kot je lahko popoln nasmeh dekleta ob težkem trenutku, kot je lahko popoln piš vetra na vroč poletni dan.
Popolnost obstaja, tako v naravi kot v ljudeh, le očitno je dosti ljudi “slepih” za popolnost.[/quote]
Popolni trenutki obstajajo, seveda, vendar ne obstajajo popolni ljudje, še manj pa popolna življenja.
Torej, v tistem smislu popolnosti, ko si z vsem zadovoljen. Torej popolnost kot absolutno zadovoljstvo.
Obstajajo pa popolni trenutki, ko si tako zelo zadovoljen, da v ničemer ne vidiš napak oz. ti je za njih vseeno.
Popolnost obstaja, tako v naravi kot v ljudeh, le očitno je dosti ljudi “slepih” za popolnost.[/quote]
Popolni trenutki obstajajo, seveda, vendar ne obstajajo popolni ljudje, še manj pa popolna življenja.
Torej, v tistem smislu popolnosti, ko si z vsem zadovoljen. Torej popolnost kot absolutno zadovoljstvo.
Obstajajo pa popolni trenutki, ko si tako zelo zadovoljen, da v ničemer ne vidiš napak oz. ti je za njih vseeno.[/quote]
Zakaj ne? A je tebi pomembna absolutna popolnost ali popolnost zate? Že tako ne obstaja le en svet, ampak jih je toliko, kot je bitij, sposobnih ga zaznati in občutiti. Moje mnenje je, da je del sveta nesrečen ravno zaradi tega, ker ne verjamejo v popolnost, je ne občutijo, itd. Če je zame dekle v nekem obdobju popolno, jo sprejmem z vsemi napakami, muhami, a tudi dobrimi lastnostmi in vidim v najini interakciji, medsebojni energiji popolnost – zakaj bi to bila manjša popolnost od absolutne, če jaz občutim le to mojo popolnost. Tudi glede življenja ti bom takole rekel – popolnoma nič ne bi v svojem življenju spremenil, vse dogodke, obrate, izzive sem sprejel kot mojo osebno izkušnjo – zame je tole popolno življenje.
Popolnost živim vsak posamezen dan….in prekleto dobro paše! Stopijo na pot izzivi, dosti je preizkušenj, še več je trenutno dela za kasnejše življenje, ampak mi ne kvari to izkušnje.
Kako je lahko neka stvar ali oseba popolna, če ima napake ?
Bom ti prodal avto z napakami in pričakujem, da mi ga plačaš po ceni, kot da je brez napak oz. popoln. Velja ? :))
Prav tako se Einstein ne bi strinjal s tabo glede absolutnosti. Nič ni absolutno in človek ni sposoben zaznati absolutnega.
V bistvu je pa vseeno, če vsemu stvarstu rečeš, da je popolno ali pa nepopolno. Ljudje so nesrečni zato, ker ne morejo sprejemati sebe, ker občutijo bolečino ali žalost…In če občutiš bolečino, boš težko temu rekel, da je to popolnost.
Saj ravno to sem napisal, pa zgleda nisi sposoben izluščiti iz mojega komentarja – gre za samo občutenje popolnosti kljub “napakam”. Perfect imperfection! Tvoj avto bi bil recimo tvoje videnje popolnosti, ki se pa ne bi skladal z mojo, torej ti ne bi dal pet € zanj!
Glede Einsteina le tole: vsak dan se ukvarjam z množico njegovih idej, teorij, enačb in jih tudi praktično uporabljam, se zavedam njegovega stališča.
In potem imava problem, kljub najinemu občutenju popolnosti…Jaz pričakujem od tebe za avto 500 evrov, ti pa mi ne bi dal niti 5 evrov..:)
Podobno je, če ležim na kavču in se počutim čudovito v vsej svoji popolnosti..Pa pride žena, pa zakriči name, da samo ležim…..Ker je njena ideja popolnosti, da moram pomiti posodo..:)
Torej..Oba sva popolna, le odnos ni popoln…:)
Jaz pa imam ravno nasprotno mnenje. Mislim, da se tu na MON-u dogajajo enake stvari kot v reali. Sodelujoči si tu upajo celo več napisati, kot povedati v reali, ker imajo “lažni občutek anonimnosti”. Za nobenega sodelujočega ne mislim, da zase misli, da je popoln, razen če kdo to reče bolj v hecu. In tudi šalo je treba razumeti. Če pa kaj napišeš tu na MON-u in te kdo napade, ker te morda niti ni dobro razumel, verjemi, da je v reali podobno, le da ti ne bodo rekli direktno v obraz, ampak za hrbtom.
Kje ti srečuješ na tem forumu navidezne in hvalisave popolneže, jaz jih ne najdem. O službi skorajda nobeden ni pisal, o lepoti tudi ne (razen o urejenosti). Mogoče pa se imaš ti težave z lažno skromnostjo in ponižnostjo.
[/quote]
Praviš, da nisi preveč pametna, v isti sapi pa sodiš in blatiš ta forum kot nižji nivo … Ta izjava deluje bolj posmehovanje manj pametnim (torej si na nek način vzvišena nad nami, čeprav pišeš, da si preprosta), s čimer prihajaš v nasprotje s tvojo trditvijo. kot Spet pod krinko lažne skromnosti? Meni se zdi ta forum kar na nivoju in zanimiv v primerjavi s Starševskim čvekom, Velikimi družinami, Učitelji in učenci, Seksom v mestu (pa tam praviloma pišejo še starejši in “zreleljši” – no vsaj naj bi bili – kot tu). Res pa je, da v Čustveni inteligenci odgovarjajo tudi strokovnjaki in terapevti.
Heh, meni je tudi uspelo shujšati že pred leti, še vedno pa nimam popolne postave, ker imam pač tako konstrukcijo, nikoli je ne bom imela in veš kaj … Sploh se ne sekiram Fuzbalerske noge (debela meča) bom vedno imela, ker imam take kosti, obraz bo vedno poln in nikoli graciozen … Haha. Pa mi prav dol visi. Še vedno nosim spete lase in kratke oblekice, ker mi je to všeč in mi dol visi za zlobne komentarje.
Bravo Antilopa, super post. Tudi jaz sem ji rekla da so to neke floskule lažne skromnosti in js tega ne prenesem. Itak si vsak želi biti uspešen in lep in nadarjen ampak za te scene se je treba trudit. Še z en gnili špeh, ki se nam naredi če preveč žremo se je treba zelo potruditi da se ga znebi in se shujša.
Se strinjam Antilopa, ni sedaj fora da mora biti ženska/tip perfektne postave, gre se za to da se nekdo dobro počuti v svojem telesu. Torej če je predebu da se shujša na težo s katero se oseba dobro počuti. Da se iz telesa čim več ven potegne. Meni je pa to full lepo ko vidim tudi ženske, ki imajo kot ti praviš fuzbalerske noge pa še vedno furajo oblekce pa krila. V bistvu js osebno tega sploh ne opazim. Ravno prehle sem šla v mesto pa sem videla ene par žensk v lepih poletnih oblekicah pa niso bile suhe trlice samo so se lepo napravile štikle, malo make upa, polikani lasje ali v čupi in se opazi pri takih tisto kar je lepega, tisto kar so povdarile.
Zdj če si pa neurejen, pa hodiš tak okoli, te pa valda ne bo noben opazil.
In tut to se strinjam. Tukaj na forumu se točno ve kdi je kdo, se zelo dobro začuti energijo človeka, ki piše. Tisti ki ti tukaj upa kaj več napisati bi ti v reali naredil tako da bi te drugim opravljal za hrbtom ali pa hinavsko zavijal oči v kakšnih situacijah, ali bi te pa namerno sramotil, poniževal pred drugimi. Saj vsi poznam takšne hinavce. Ljudje so itak samo ljudje, na net-u in v reali s tem da se na net-u mogoče kdo kaj več upa ker je tukaj ta pregrada navidezne anonimnosti.
Princeska, meni je smešno le to, ko se nekateri tu na forumu “umetelno” izražajo, s takim “vzvišenim, učenim” tonom. No, lepo prosim, saj ostali nismo nepismeni. Sicer pa tudi v reali srečaš take ljudi, ki te želijo impresionirati z govorjenjem, ko pa je potrebno kaj narediti, pa ugotoviš, da imajo dve levi roki :)).
Ja to sem tudi jaz opazila. Recimo mene ženske na tem forumu nekatere hočejo tako tretirati kot da sem ena glupača. Že na podlagi mojega nickname si predstavljajo eno airhead osebo.
Saj zato se strinjam s tvojo izjavo da bi v reali počeli takšni enako samo na bolj prefinjen način. Sem tudi že srečala ženske, ki so me tako hotele tretirati samo sem jim takoj pokazala kdo in kaj sem. Potem na koncu so mi pa vse v rit lezle in hotele biti best friends, full hinavsko, takoj zavoham tako energijo in me odbija.
Tistih nekaj visoko “na”učenih besed se lahko vsak idiot nauči in jih potem ponavlja do konca svojega lajfa, da bi potem kao izpadel bolj učen. Na koncu se pa izkaže da je isti kot vsi ostali, ki smo v tej šoli lajfa. Vem da kdaj pa kdaj pišem po kranjsko ker sem gorenka in rada kdaj pa kdaj govorim v našem slengu, sam to še ne pomeni da ne znam pravilno slovensko.
Forum je zaprt za komentiranje.