res dobri vitamini za otroke?
se podpišem, brez ameriškega slamnika. sicer pa moja ima rada marsovce, ma jih konzumiramo v jesenskem času.
drugače pa se drži tega da dovolj pije, najbolje saj veš kaj (voda in nesladkan čaj), vsak trenutek izrabit da ste zunaj na prostem, dovolj zrači stanovanje/hišo, uživajta sezonsko sadje in zelenjavo, ter prava mera spanja. nekateri pravijo da pomagajo tudi te probiotične kulutre, ma mi jih ne konzumiramo, ker jihne smemo tako da ne bi vedela kako je z tem v resnici.
Včasih je potrebno dvigniti oziroma okrepiti imunski sistem-po antibiotikih, operacijah, itd.
Iz izkušenj priporočam Imunoglukan (nam je pomagal zelo, dostim pa nič). Je treba bit dosleden, ga jemati lepo tri tedne, narediti premor in ponoviti. Nam je zelo pomagam med jesensko-zimskimi obolenji. Bili smo na bolniški 2 dni. 🙂
Če imaš blizu Avstrijo, ti svetujem Imunn 44. Zelo dobrega okusa, zelo pomaga.
Malo poguglaj in preberi. Veliko sreče!
To zgoraj navedeno je itak naš vsakdanji življenjski stil. Večino časa smo zunaj, na kolesu, rolarjih, tečemo, vrtnarimo, skačemo (pozmi smo tudi non stop na snegu,..) surovega sadja in zelenjave ogromno poje. Pri kuhani hrani je sicer malo bolj zbirčen. …. samo sedaj pa ne vem kaj je to. Pojavile so se ene gljivice, vnetje ustne votline, zabasan nos…..
Tudi jaz prisegam na ameriški slamnik, samo dosedaj še nisem zasledila primerne “oblike” za otroka, razen čaj kuham iz doma pridelanega.
Vit Heroes: http://najvitamini.si/
Multivitamini, Vitamin C ali Kalcij & Vitamin D. Brez umetnih sladil, umetnih arom in barvil, brez konzervansov in ojacevalcev okusov, pa se privlacni za otroke, ker so v obliki gumijastih medvedkov. Jih ze imajo nekatere lekarne in specializirane trgovine.
Zgoraj našteto brez Am. slamnika.[/quote]
enako. od hrane mogoče malo več probiotičnega jogurta v katerega zamešaj sveže sadje.[/quote]
Tudi pozimi v casu prehladov nic ne dodajate?
Hm… saj v bistvu mi tudi prej nismo, ampak zadnja leta so moji fantje v puberteti in rastejo in rastejo, imunski sistem pa na nuli. Enkrat smo naredili tudi kuro s Supradynom po nasvetu dr., ampak za preventivo je meni ljubsi am. slamnik.
Oprosti, ni mišljeno osebno, a tole je blažev žegen. Že lahjko da so brez konzervansov, ojačevalcev okusa ipd. a vsebujejo tako malo, pa še zavedaj se, da absorbcija je pri umetnih vitaminih zelo zelo slaba 8par odstotkov), da od tega otrok, razen poptešitve želje po sladkem, nima nič.
In ja, tudi jaz jim dodajam. Otrocio so bili tako slabega zdravja, pa čeprav se držali vseh načel zdrave prehrane, svežega zraka idr., da sem na lastno pest dala naredit analizo krvi in manjkalo jim je skoraj vsega. npr. primankljaj b vitaminov je bil pa katastrofalen … Lahko da je to posledica hitre rasti, ne vem. Z zdravniki si nimam kaj pomagati, ker oni hočejo hudo krizo, za ukrepanje pač dodajam in ja, po parih mesecih se je zdravstveno stanje 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popravilo. In kura 1 mesec ne zaleže nič. Takrat se šele začne telo odzivat na dodatke …
če bi bili tako super truper, bi bila sestava izdelka navedena pod opisom, ker pa so sintetično pridobljeni, pa sestave ni
kaj otrokom rabijo vsi ti vitamini, če so sintetične sestavine, to pa pomeni, da jih telo ne more izkoristiti in od njih pridobiti potrebnih vitaminov, ker so umetni
ker pa so umetni, pa mora telo to sranje nekam odlagat… zdaj se pa vprašajte, kam
V naših ekoloških trgovinah se dobijo tudi povsem naravni otroški vitamini z ekološkim certifikatom, G&G Vitamins, Kid’s Rainbow Food.
Jaz dajem svojim otrokom od firme NOW kids vitamine. Dobri so jim pa mislim, da so zdaj manj bolani. Poglej https://www.hisa-zdravja.si/now-otroski-multivitamini-120-zvecljivih-tablet/
Forum je zaprt za komentiranje.