Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek res dober pralni prašek

res dober pralni prašek

Rada bi en dober pralni prah za belo perilo. Zdaj imam Faks pa bi malo menjala, ker sem se po parih letih naveličala tega vonja oz. ga sploh ne voham več. Kateri je vaš najljubši? Se obnesejo tudi tisti iz Spina in Lidla? Hoferjev mi žal smrdi, Ava se pred leti ni obnesla, ker smo se vsi praskali po njej. Torej, kaj imate in priporočate?

Po moje je vse več ali manj isti šmorn.
Jaz kupujem malo mešano, enkrat tega, drugič onega, v bistvu med tanajcenejšim Mercatorjevim in recimo Persilom ali kakim drugim nisem opazila neke bistvene razlike.
Hoferjev (gel) pa tudi meni ni bil všeč. Se mi zdi, da edina zadeva iz Hoferja (pa precej kupujem), ki mi ne odgovarja.

Dash 🙂

Ja, ampak verjetno kupljen v Italiji in ne v Sloveniji v Merkatorju?

mi smo v ita pred neki cajt akupili marsiglio od biochimica (proizvajalec), blagovna znamka je soft. Stvar deluje do 60 C in je zakon. za 95 bi ti vsekaokt rpiporačl dasha, za nižje temp pa omenjeno marsiglio. Majo tud pralne prahe bu mehčalce, koliko dso okej pa preveč prašaš

okej sta tud winnis (econatura) Lalbero verde (štancajo ga francozi). sta pa tekoča in samo do 60 C. mata pa tud mehčalce v svoji ponudbi (bolj take prijazne oz neagresivne zadeve)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ja, ampak verjetno kupljen v Italiji in ne v Sloveniji v Merkatorju?[/quote]

kolikor sem gledal letošnji izplen sta mela tko špar (ta bolj tko tko) kt najbolju susjed (ta jo je mel in zna bviti da ga še vedno ma) oriđinale robo. je pa res da si za ceno tega dasha pri i nas čez mejo dobil tavelko pakungo tisto za cca 100 praj, pri nas pa so ble te za 45

Ja, ampak verjetno kupljen v Italiji in ne v Sloveniji v Merkatorju?[/quote]

kolikor sem gledal letošnji izplen sta mela tko špar (ta bolj tko tko) kt najbolju susjed (ta jo je mel in zna bviti da ga še vedno ma) oriđinale robo. je pa res da si za ceno tega dasha pri i nas čez mejo dobil tavelko pakungo tisto za cca 100 praj, pri nas pa so ble te za 45[/quote]
Kak pa veš, da je prašek original? Jaz sem jih videal v Mercatorju, Šparu, leclercu in na vseh je pisalo na škatlah v italijanščini, pa made in Italy. A je možno da je narejen v Italiji pa za vzhodni trg (tud za nas) ali to nima nobene veze in je za vse enak? Do Italije imam pa malo predaleč, da bi se samo po prašek peljala..

Jaz sem včasih kupovala Dash v Merkatorju, samo se mi zdi, da so kako leto nazaj začeli prodajati čisto drugo robo, tudi po tisti njihovi modri škatli se je očitno videlo, da ni več ista. Včasih je bila škatla močna, trda in debela zdaj pa je čisto tanka …. da o prašku sploh ne govorim.
Jaz v glavnem kupujem v Mullerju Persil ali Ariel. Upam, da je delan za zahodni trg in s tem boljše kvalitete.

kolikor sem gledal letošnji izplen sta mela tko špar (ta bolj tko tko) kt najbolju susjed (ta jo je mel in zna bviti da ga še vedno ma) oriđinale robo. je pa res da si za ceno tega dasha pri i nas čez mejo dobil tavelko pakungo tisto za cca 100 praj, pri nas pa so ble te za 45[/quote][/quote]
Kak pa veš, da je prašek original? Jaz sem jih videal v Mercatorju, Šparu, leclercu in na vseh je pisalo na škatlah v italijanščini, pa made in Italy.

iste pakunge je imela tud Italija. POpolnoma identične, tako veliak kot mala pakiranja.

A je možno da je narejen v Italiji pa za vzhodni trg (tud za nas) ali to nima nobene veze in je za vse enak? Do Italije imam pa malo predaleč, da bi se samo po prašek peljala..

letos so meli dasha za izvoz. verjento kak izpad zaradi sankcij rusiji in podobno. V Ipercoopu so recimo meli tavelke dashe znižane iz 25 na 12 €, mel si jih pa 1x1m v višin opa 1,5-2 m. pa to samo ipercoop. k temu prištej še familo (no, tle je za cca 4 € dražji kt v ipercoopu), tigoto, pa še kako drugo štacuno.

jaz sm omenjeni prah kupil kak mesec nazaj v Famili po ceni 16 €

če si daleko stran, daj se registrirat, poišči kakega forumaša iz naših koncev, ki gre večkrat tja in naj ti sporoči ko majo kake akcije takih zadev. Ker recimo če ti prah odgovarja se zapeleš kupiš 3,4 kartone, potem pa še mogoče kokolinota in maš okej prah po taki ceni (vključno z gorivom) kot če bi pri nas kupovala.

Leta in leta sem kupovala vsakič drug prašek, zadnje leto ali dve pa ne in ti povem, da je vsakič drug prašek zakon in to gre zdaj pri nas spet nazaj v prakso.
Vsi praški perejo približno enako (kar zadeva čistočo) in vsak pusti na perilu svojo sled, en malo bolj beli, drugi bolj sivi, tretji to, četrti ono. Če jih menjaš, obrabljaš perilo bolj počasi. Sem pa ravno kupila Faks, mi je en boljših za zmerno ceno. Formil in Tandil sta mi tudi v redu, Eurospinov mi ni nič posebnega, Mercatorjev ni slab, Ariel in Dash kupujem ob znižanjih. Edino Duel mi je za pisano ok, za belo pa nikoli in nikdar, ker perilo po nekaj pranjih posivi.

Jaaa coccolino :)))

Meni osebno je daleč najboljši Tide od P&G. Samo ga v Slovenijo ne uvažajo. Tudi v Italiji ga nisem zasledila. Hodim po njega na Hrvaško.

Dash iz Müllerja, vedno

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

A je tam italijanski ali nemški?

A pa ni Tide samo preimenovan nekaj? Tako se mi zdi…

A to v tekoči ali prašek? Daj točno napiši kateri je dober, da ga kupim! Plizzzzzz!

A to v tekoči ali prašek? Daj točno napiši kateri je dober, da ga kupim! Plizzzzzz![/quote]
Oba. Prašek za belo, gel za pisano perilo.

kupujem samo prašek za belo perilo, taka modra embalaža. Za ostalo uporabljam Ariel kapsule.

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

Sem dolga leta kupovala razne gele, pa tabletke, drage ko pes. Kadarkoli je bil kak madež, ga ni opralo. Pa me je razjezilo in sem začela kupovati prašek za “stare mame”. Jst temu pravim za prašek v prahu. Kupim tisto kar je v akciji. Nikakor pa ne trgovinskih znamk Spara in Mercatorja.

OMO pralni prašek.

Frosch uporabljam ze nekaj casa in mi je super. Pa se ekoloski je

PLAVI RADION definitivno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close