Repa – kako vse jo pripravljate?
Obozujem repo, ima tak prvinski okus, da imaš občutek, kot da bi s tabo za mizo sedeli predniki za 10 generacij nazaj. 🙂
Najveckrat si jo samo skuham, pustim, da zavre, čez pa dam malo ocvirkov. Mmmmm. Za družinsko kosilo to seveda ni, meni pa paše.
Vem, da se jo lahko uporabi v joti, pa ob krompirju, matevžu, fižolu, krvavicah.
Kako jo še pripravljate? Uporablja kdo nekisano, kako tisto uporabite? Hvala za nasvete.
Me pa res zanima, zakaj ni primerno za družinsko kosilo? Mi jo drugače uporabljamo tudi enako kot ostalo gomoljasto zelenjavo, se pravi, lahko narediš dušeno na čebuli ali brez, s smetano, paradižnikom, z obojim, brez obojega, z mlekom, sirom, gratinirano, pač, kot vso ostalo zelenjavo.
Meni je sicer še vedno najboljša kisla iz vrečke na poti iz tržnice 🙂
Me pa res zanima, zakaj ni primerno za družinsko kosilo? Mi jo drugače uporabljamo tudi enako kot ostalo gomoljasto zelenjavo, se pravi, lahko narediš dušeno na čebuli ali brez, s smetano, paradižnikom, z obojim, brez obojega, z mlekom, sirom, gratinirano, pač, kot vso ostalo zelenjavo.
Meni je sicer še vedno najboljša kisla iz vrečke na poti iz tržnice 🙂
[/quote]
pa še boljša ))
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.kresnik.eu/uploaded/slike/repa_kisla_repa_zdravilne_lastnosti_zdravje_.jpg[/img]