Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rentanje avtomobila

Rentanje avtomobila

Pozdravljeni. Imam vprašanje za vse tiste, ki so kadar koli rentali avtomobil izven Slovenije (npr. Grčija, Italija, Španija).

Na vsakem potovanju do sedaj, so nam predstavniki potovalnih agencij svetovali, da rentamo avtomobil, preko njih osebno, saj je pri rentanju avta v lastni režiji velika možnost, da nam trgovec kaj podtakne (npr. nekaj je okvarjeno/poškodovano že ob izposoji prevoznega sredstva, kar oni vedo, vi pa ne, ob vrnitvi avta, pa to okvaro ali poškodbo nemerno pripišejo tebi, itd.).

Zdaj pa me res zanima, če se je že komur koli izmed vas popotnikov, kdaj to zgodilo … da so ga za nekaj obdolžili ali zahtevali poplačilo škode, ki pa je ni povzročil?!
Pa ne mi pisati, da se je to zgodilo nekemu znancu ali kolegu oz., da ste slišali od nekoga … tudi jaz sem že slišal na desetine takšnih zgodbic, a do sedaj še nisem spoznal nikogar, ki bi mi rekel, da se je to njemu zgodilo … ker se mi vedno bolj dozdeva, da je vse skupaj en velik nateg s strani predstavnikov agencij, da še tu potegnejo neko provizijo.
Hvala za odg., pa čim lepša in sproščujoča potovanja/dopustovanja v tem letu vam želim.

Živjo,

rentala že nekajkrat (Grčija, Anglija, Škotska), pa se mi nič takšnega zgodilo. Je pa res, da je zelo dobro prebrati vse zadeve in vzeti najvišje možno zavarovanje v primeru, če se ti slučajno kaj zgodi, da nimaš nobenih stroškov.

Mi smo rentali že v Španiji, na Portugalskem, v Grčiji, Turčiji in na Cipru – povsod brez problemov, vedno pa smo vzeli full insurance.

zelenci, rentalka hvala za odgovor.

Je padla odločitev, da pa letos rentamo avto mimo posrednikov. Do sedaj smo vedno preko turističnega vodiča (prav tako imeli full insuriance) in posledično plačevali skoraj 1x več, kot bi pri samem rentmanu osebno.
Lp

Tule so še navodila kako rentat avto http://www.freeholiday.info/rent-a-car.html , od tega, da je lokalni jezik običajno najcenejši, do tega da ima večina strani garancijo najnižje cene. Predvsem pa preveri vse pogoje.

Zmeraj rentava avto sama, ker tudi potujeva sama, v lastni režiji. Preko agencije najbrž ne dobiš najugodnejše variante.
Nikoli ni bilo nobenih težav.

Rentala avro Malta, Portugalska, Španija.
Povsod brez problemov.

2alice je podala en koristen link.
Tam je kar nekaj koristnih informacij, se pa ne strinjam z mnenjem, da so kombinirani ponudniki vedno ugodnejši. Le ti pogosto ponujajo storitve, ki niso povsem ekvivalentne storitvam podjetij, ki v resnici oddajajo avto. Tako se vam lahko zgodi, da boste morali dati kreditno kartico, kot garancijo kritja odbitne franšize, čeprav vam kombinirani ponudnik s svojim podzavarovanjem jamči kritje odbitne franšize.
V primeru prometne nesreče, kjer ste vsaj sokrivi boste morali kriti škodo v višini odbitne franšize (lahko tudi 1000€ in več) in vam bodo kasneje povrnili založena sredstva.
Neugodno je lahko le ker ti tak pripetljaj lahko nepričakovano blokira kreditno kartico s katero si jamčil pri najemu vozila. Vsekakor je pogoje najema in podrobni opis zavarovanja potrebno pazljivo prebrati.
Tudi to da počakaš, če bo vozil rezerviranega razreda zmanjkalo je lahko tveganje. Če je z avtomobilom, kaj narobe (ni očiščen, vtičnica za napajanje GPS-a ne dela, klima ne dela,…) lahko dobiš drugega če si med prvimi, če pa si zadnji pa pogosto to ni mogoče, sploh pri večernih ali nočnih prihodih, ko je le dežurna služba na letališču.
Tudi glede pravil glede točenja goriva nekateri precej služijo. Pogosta je opcija kjer moraš kupiti poln rezervar goriva, recimo po precej višji ceni in potem lahko pustiš avto s praznim rezervarjem (seveda nihče ne tvega, da mu goriva zmanjka). Na ta način zaslužijo vsaj nekaj 10€ pri najemu.
Pogosto se splača avto najeti nekaj mesecev pred odhodom, predvsem kadar je precejšnje zanimanje in pri ponudniku, ki omogoča brezplačno odpoved rezervacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close