Najdi forum

rent-a-car ZDA

Hojla!

Zanimajo me vaše izkušnje z rent-a-carji. Kako je s tem, ce najameš avto na eni strani obali in ga pustiš na drugi? Katera zavarovanja je obvezno imet in kje te lahko okol pr’nesejo?

Kakršnekoli info bi bile full dobrodošle!

LP!

ojla,

Mi smo vse uredili v Sloveniji, agencija POPAIR. Tam smo se odlocili za velikost avta, vzeli vsa zavarovanja, stirje vozniki…
Potem sem jst, ker sem zadnji prisel v ZDA, na letaliscu na salterju dal vaucherja in se odpeljal z avtom.
Naslednji dan smo ga cisto brez problemov zamenjali za enega se vecjega, ker se nam ta ni zdel prostoren za izbrani velikostni razred (ceprav je bil kategoriziran v tistem razredu…). Sem se ze mentalno pripravljal na pregovarjanje na agenciji :-)))) Pac smo navajeni takih stvari pri nas, ko moras zatrjevati, dokazovati, se kregat… preden bi ti mogoce zamenjali avto, ali kaj drugega.

Je bilo pa lani na tem forumu kar vroca debata ali se bolj splaca najet avto preko interneta ali kar na agenciji po prihodu v ZDA. Poglej nazaj…

Glede vzema in vracila avta na dgugem koncu pa sigurno ni nobenih problemov. Vse agencije to omogocajo in imajo poslovalnice po celi drzavi.
Za informativne cene in lokacije pa si poglej malo na njihove spletne strani.

Lp

Andrej

oJLA,

Jz k grem gor si ze vse pri nas zrihtam,tko da gor ne komplicirajo,in še ceneje te pride.
Pejt na POP AIR pišči gospo Darinko,ji povej kaka je situacija in ti res v roku enga dneva vse zrihta.Jz sem si pri nej že ene parkrat tko zrihtu in nikoli nmi bilo gor problema.Še včasih se mi je zgodilo da avta niso imeli in so mi pol brez doplačila dali avto višje kategorije,brez dodatni plačil.
Če kaj rabiš me poklič na 040-237006 Simon

BYE

Taksni enosmerni najemi znajo biti precej drazji kot ce avto vrnes na isto lokacijo.

Kakorkoli ze, priporocam, da si pred rezervacijo kjerkoli ze naredis par izracunov na web-u na budget.com hertz.com avis.com, itd in si ustvaris boljso sliko, koliko to stane. Dodaj vsa zavarovanja, v Sloveniji bi smatrali enega obvezno zavarovanje (ce drugim kaj naredis), drugega pa kasko (ce svoj avto poskudujes). Stane pa vsaj ene $10/dan.

Obvezno naredi rezervacijo. Hertz, Avis, Alamo, Budget, National. To so najboljznane in imajo na vsakem mednarodnem letališču svoje baze.
Zavarovanje pa zna kar veliko nanesti. Tu te znajo prinesti na okrog. Ponujajo tudi varjanto, da lahko oddaš avto s praznim rezervarjem. Tudi tukaj lahko zgubiš nekaj dolarjev. Ne vzemi tega.
Je pa tudi starostna omejitev, za najem avta. Mislim, da je 25 let.

Pustiti avto drugje kot ga vzeti je dražje. Vendar če je potovalni načrt tak pa nimaš kaj storiti. Nikjer ne komplicirajo, saj je to tudi del ponudbe.

Tradicionalno najcenjšli rentacar v USA je v Miamiu.

čav!

mi smo sve rezervirali pri nas preko agencije. zdi se mi, da ima najcenejše ponudbe alamo in tudi avti so dobri. priporočam ti, da najameš avto za vse dni, ko imaš namen potovati. mi smo nekaj bluzili in si za prve dni v L.A. nismo najeli avta. potem so nas pa prevozi iz letališča in po mestu prišli toliko, kot če bi še 3 dni imeli avto.

glede zavarovanja – res te pride še kar nekaj zraven, ampak če si bolj ziheraš se ti splača vzeti polno zavarovanje (zavarovano vse od nesreče, kraje, oseb, pa še poln tank bencina dobiš zraven).

Mene pa zanima koliko je zavarovanje za avto na teden?

Na www. straneh posamezne firme imaš informativne izračune.

Ce avto pustis na drugem kraju je kar nekaj drazje… jaz sem na letaliscu najel avto, pa se da kar handlat z prodajalci, najprej sem sel do ene agencije, pa so mi dali ceno, potem pri drugi je bila mnogo cenejsa, potem pa sem sel se enkrat k prvi in rekel da so oni drugi mnogo cenejsi, in potem so mi tudi tu spustili ceno, tako da je bilo na koncu se ceneje…
verjetno pa je se bolje rezervirat po netu… imajo veckrat kaksne posebne ponudbe

Najlepša hvala vsem!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close