Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault

Renault

Imam Clio, letnik 2007 februar, prevoženih 50tisoč km. Ali moram res menjat zobtai jermen in
vse kar sodi zraven zaradi starosti 5 let, kljub 40tisoč kilometri manj, ko bi se sicer naj menjal glede na kilometre. Kako dolgo mi lahko zdrži ta jermen, če ga ne menjam ali če ga čez leto
dni..Sicer pa vozim največ tja do 4,5 tisoč obratov. S tem da menjavam na 2-3 tisoč obrati. Tako
je jermen manj obremenjen.

Kaj bi vi storili? Vaša mnenja..

Lp
Tomzi

sam se odloči, samo jaz bi menjal, mogoče počakal še kakega pol leta.

boljš da menjaš pa nič ni, k pa da ti gre jermen v franže in še cel motor poleg

Moj mož bi mi ga zamenjal. Oziroma mi ga zmeraj zelo redno menja.

Pri avtomobilih s ketno teh skrbi ni, stroškov pa tud ne…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Imam megana letnik 06 in prevoženih 65.000 km. In ga bom menjal naslednje leto, torej na dobrih 6 let. Pri renaultih vedno menjam na 6 let.
Znanka ki je imela cliota 10 let ni nikoli menjala jermene, avto je videl v tem času 3x servis na pooblaščenem kjer so zamenjali osnovne stvari (filter, olje..), prevoženih pa 55.000 km.

Bodi brez skrbi, še na servisu so mi rekli, da ni potrebno še, če je malo km, da komot počakam še kakšno leto… Na 5 let oziroma 120.000 (preventivno 90.000) se menja, če avto deluje v težkih pogojih (veliko hribovske vožnje, vožnja v visokih obratih, zelo dinamična vožnja gaz, bremza, vleka prkolice, vožnja bo makadamu…)

Če ima namen ga odtrgati, bi ga že odtrgalo :))) Posameznikom ga vtrga prej kot ve enm letu…

Eni komaj zapeljejo iz salona pa že razbijejo motor, ko se zašaltajo. Poznam enega. 🙂

Sicer pa kot je renojček rekel. Menjal bi ga le v primeru, da so kakšni znaki po tej potrebi.

Sem se odločil, da bom počakal še kakšno leto dni, da imam nekje 65tisoč km in pol menjam.
Sveče pa se menjajo pri 60 tisoč km, je tak?

Renojček, kakšega megana pa voziš, bencinarja ali dizla?

Lp

Brez problema bo še šel par let, seveda pa je boljše menjati prej… Jaz bi počakal še kaki dve leti… Aja dobro bi pa bilo da ti vsaj en mehanik malo pregleda stanje…

bencinarja 1.6 16V

Sej normalno bi moral zdržat jermen sigurno brez skrbi še 2-3 leta kot pravi e4t4.
Menjava je tud odvisna poleg tega še kolko časa misliš avto imet. Jaz preračunam tako, da ko menjam, da ga nimam potem manj kot 4 leta recimo….
Če je pa smola ali slaba kvaliteta, ti ga pa raznese lahko že po 2 dveh letih(tastar pa bit ti recimo še brez problema zdržal), ko ga menjaš, pa tud mislim ni nobene garancije več. To pa ne morš nikol vedeti.

Kolikor slišim veliko ljudi še olja in filtrov ne menajjo redno vsaj 1x letno, kaj šele, da bi menjali jermene he-he

New Report

Close