Najdi forum

remote desktop dostop

Lep pozdrav!
Jaz bi rad naštimu moj računalnik v ljubljani (študentu) tako, da se bi lahko nanj povezal od doma. Berem help od microsofta in sem vse naštimu kot je treba. Nisem še probu se konektat, ampak bi moralo deloavti.

Zanima ma, ali bi mogel imeti statični ip, ker če ne moram vedno prvo vedeti ip od mojega rač. v ljubljani(what is my ip.com) in šele nato se lahko povežem nanj.

V ljubljani imam ruter, ker nas je sedem v mreži, in tam sem odpru dva porta, tako kot piše. TCP port 3398 in TCP port 1783, ki sem ga jaz izbral za remote desktop.

ni mi točno jasno kako bi jaz to poštimal, ker nima s tem dosti izkušenj. Zato sem se obrnil na vas da mi malo pomagate in svetujete kaj moram narediti.
Hvala lepa že vnaprej

1. ALi imaš dostop do routerja in ga lahko konfiguriraš.
Če imaš dostop potem poglej če imaš v routerju funkcijo DynDns – service,
namreč če imaš to funkcionalnost, potem si na (odvisno kateri servis) tam
kreiraš račun in naslednjič ti ni potrebno vedeti IP naslova, temveč samo
odtipkaš nekaj v stilu: studentje.dyndns.com, ker bo tvoj router vsake
toliko časa pošiljal podatke na strežnik.

2. v Ljubljani imam ruter, ker nas je sedem v mreži, in tam sem odpru dva porta, tako kot piše. TCP port 3398 in TCP port 1783, ki sem ga jaz izbral za remote desktop.

tole pa prosim malce bolje napiši in opiši, namreč remote desktop potrebuje samo port tcpip 3389 in nobenega 1783 porta !!!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ko se mu boš enkrat uspešno skonektal, bo njemu ekran samo žmrknil in ne bo videl kaj počneš :))))
Meni je bolj včeš program PC Anywhere…

JA, ko sem čital v navodilih, da moram nek port( ki je po defaultu 80), forwardirat na ruterju. Potem sem port 80 spremenu v neko xxxx cifro.

ja mam dostop do ruterja. V bistvu nimam ruterja, imam štaro škatlo brez diska in gor Coyote Server. Sem gledal in kar je podobno DynDns je to;

DNS Information
Primary Nameserver 193.189.160.11
Secondary Nameserver 193.189.160.12

Kje bi pa dobil kako pomoč kako to naštimat?

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close