Najdi forum

rekci

Živjo!

Pred kratkim sem si iz časopisa strgala recept za špagete z rakci in špinačo. Ideja je bila, da kuhane špagete zaviješ v paketke iz štaniola , poliješ s smetano in daš zapečt v pečico. Mislim, da je bila avtorica recepta Sasa Einsidler.
Mogoče ima katera ta recept?

Mogoče kakšna druga ideja kako naj porabim repke (nekateri jim pravijo tudi garnele)?

Hvala in lep dan!

Barbara

Jaz jih delam v paradižnikovi omaki ali v smetanovi z rižem ali pa testeninami. K rižoti včasih dodam še drugo zelenjavo (npr. por, korenje in paprika – super kombinacija s smetano).
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

na sasin recept sem nekje “naletela”, a se ga,zal, ne spomnim!!

lahko pa naredis coctail iz repkov

repki
zelena solata-listi
paradiznikov pire
majoneza
vodka
paradiznik
limona
pomaranca
sol,poper

repke skuhamo v slanem kropu,odcedimo in pocakamo,da se ohladijo. se bolje:prelijemo jih s hladno vodo.
v visok kozarec polozimo list solate,nanj kuhane repke,narezan paradiznik,krhelj limone in pomarance.
prelijemo z mesanico par.pireja,majoneze,vodke,lim soka,malo soli,popra /vse to res dobro zmesamo/.

sicer pa z repki lahko naredis tudi rizoto,ali preliv za makarone… lp petra

da ne bo pomote. dobro zmesamo samo preliv ! sestavin v kozarcu -ne ! petra

Hej!

Tudi sama sem to brala in se slikce so bile zraven; vendar me ni zanimalo , ker rakcev in podobnih morskih sadezev ne bi nikoli mesala s smetano. Zame je olivno olje, petersilj,cesen, vino ali limona – cimbolj naravno.

Je pa res nalozila kuhane spagete v te posodice; prej je zmesala smetano z rakci in ne vem tocno, ali je dodala tudi kaj petersilja.
Tista smetana naj bi delovala kot besamel. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close