rehabilitacija v zdravilišču in samska soba
V ponedeljek začnem z rehabilitacijo v zdravilišču. Kličem jih vse od vabila, ker želim samsko sobo, a imajo menda vse zasedeno. Kaj lahko storim? S tujcem ne morem biti v sobi.
Tega si res ne predstavljam! Ponoči sem veliko budna, delam na računalniku. Zaradi rehabilitacije tega ne bom spreminjala.
Tudi voziti se domov menda ne smem! Je daleč, ampak vseeno raje to, kot takšno bivanje!
A lahko zahtevajo, da sem v sobi z neznanko?
neprilagojena, 19.11.2024 ob 10:24
V ponedeljek začnem z rehabilitacijo v zdravilišču. Kličem jih vse od vabila, ker želim samsko sobo, a imajo menda vse zasedeno. Kaj lahko storim? S tujcem ne morem biti v sobi.
Tega si res ne predstavljam! Ponoči sem veliko budna, delam na računalniku. Zaradi rehabilitacije tega ne bom spreminjala.
Tudi voziti se domov menda ne smem! Je daleč, ampak vseeno raje to, kot takšno bivanje!
A lahko zahtevajo, da sem v sobi z neznanko?
V bolnici ne moreš zahtevati da si sama v sobi.
Sončica439, 19.11.2024 ob 11:02
Če greš v Dolenjske toplice, je katastrofa od sob preko ZZZS
@Sončica: kaj se ti je pa tako zamerilo v Dolenjskih toplicah? Letos poleti sem bivala v hotelu Vital, sicer v dvoposteljni sobi z doplačilom za enoposteljno. Vse je bilo nad pričakovanji, od terapij do prehrane in odnosa osebja do gostov.
Avtorica, še sitnari za enoposteljno sobo. Vedno imajo kakšno v rezervi. Kam točno greš?
Ja, plis napiši katero zdravilišče je to, da potem tja sploh ne mislim it, ko bo čas za to. Vem pa, da sin pred leti v Šmarjeških kljub ponujenemu doplačilu ni mogel dobiti svoje sobe. 2x je bilo nemogoče, čeprav potem na koncu mu je bilo všeč, pa tudi nista bila skoz po dva, ker imajo različne prihode. Sam vseeno, jaz hočem bit sama in pač doplačam.
Sem se spomnila, da je pred leti ena moja frendica prisilno bivala še z eno cimro v toplicah, ker enoposteljnih sob “niso imeli” . Drugi dan bivanja se je pritožila v recepciji, da zaradi smrčanja cimre ne more spati. Takoj je dobila svojo sobo. Tako da še ni vse zamujeno, avtorica. Je pa dostikrat odvisno od receptorja, če se mu da iskati drugo sobo. Upaj, da boš naletela na razumevajočo osebo.
ena finta, 19.11.2024 ob 14:11
Sem se spomnila, da je pred leti ena moja frendica prisilno bivala še z eno cimro v toplicah, ker enoposteljnih sob “niso imeli” . Drugi dan bivanja se je pritožila v recepciji, da zaradi smrčanja cimre ne more spati. Takoj je dobila svojo sobo. Tako da še ni vse zamujeno, avtorica. Je pa dostikrat odvisno od receptorja, če se mu da iskati drugo sobo. Upaj, da boš naletela na razumevajočo osebo.
Hvala. Močno upam.
Pa še nekaj. Glede na to, da v soboto popoldan in v nedeljo ni terapij. Se gre lahko domov? Rekli so mi, da ne. Si ne predstavljam, da cela 2 tedna ne grem domov, res ne.
Ne bo potrebe, da greš domov. Oba dni boš lahko koristila bazen in telovadnico. Moraš vedeti, da je zdravilišče odgovorno zate ves čas tvojega bivanja. Če bi se ti v času odsotnosti karkoli zgodilo (nesreča, poškodba…), bi nakopala celo štalo tebi in zdravilišču. Sploh boš pa do prvega vikenda spoznala nekaj ljudi, s katerimi se boš družila in ti niti slučajno ne bo dolgčas. Doma bodo pa že vzdržali 14 dni brez tebe. Ne domišljaj si, da si nepogrešljiva?
ena finta, 19.11.2024 ob 14:33
Ne bo potrebe, da greš domov. Oba dni boš lahko koristila bazen in telovadnico. Moraš vedeti, da je zdravilišče odgovorno zate ves čas tvojega bivanja. Če bi se ti v času odsotnosti karkoli zgodilo (nesreča, poškodba…), bi nakopala celo štalo tebi in zdravilišču. Sploh boš pa do prvega vikenda spoznala nekaj ljudi, s katerimi se boš družila in ti niti slučajno ne bo dolgčas. Doma bodo pa že vzdržali 14 dni brez tebe. Ne domišljaj si, da si nepogrešljiva?
Uh, dvomim, da bom našla družbo. O vremenu se ne maram pogovarjati, še manj o politiki in podobnem. Ne gledam nadaljevank, uh,…… Čez dan niti ne jem, večino hrane zaužijem ponoči.
Ne sekiraj se, bil nedavno v toplicah na rehabilitaciji, po poškodbi, sam sem imel s sabo ženo , videl pa sem da so ga tisti M/Ž kateri so bili v dvopostelni sobi kar dobro krasili po hotelu, tako da sprosti se , ne bodi zadrgnjena, zvečer po večerji boste dol sedle, si naročile koktail , muska bo špilala, v glavi pa tudi in jutri bo nov dan…
Za avtorico – imaš obrnjen bioritem? Jaz sem enaka. Je kar problem ja, ker svet deluje kontra nas. Upoštevaj, da bodo obroki čez dan in ne vem, kaj boš jedla ponoči. Boš zmogla aktivnost, ki se menda začne že ne vem ob 8h?
Dolga leta sem mislila, da je moj obrnjen bioritem posledica tega, da se ne potrudim dovolj itd, čeprav sem pri sebi vedela ,da ni res. Zadnja leta vem, da gre za motjo, in si tega ne izbereš sam.
Prav zaradi tega jaz toplic ne bi zmogla in jih ne bom, ker je vse kontra mojemu bioritmu.
Anonimno 8189, 19.11.2024 ob 15:45
Za avtorico – imaš obrnjen bioritem? Jaz sem enaka. Je kar problem ja, ker svet deluje kontra nas. Upoštevaj, da bodo obroki čez dan in ne vem, kaj boš jedla ponoči. Boš zmogla aktivnost, ki se menda začne že ne vem ob 8h?
Dolga leta sem mislila, da je moj obrnjen bioritem posledica tega, da se ne potrudim dovolj itd, čeprav sem pri sebi vedela ,da ni res. Zadnja leta vem, da gre za motjo, in si tega ne izbereš sam.
Prav zaradi tega jaz toplic ne bi zmogla in jih ne bom, ker je vse kontra mojemu bioritmu.
Hvala. Mi je malo lažje, ko sem prebrala tvojo izkušnjo, mnenje. Poznam ta občutek. Da se ne potrudim dovolj, da bi drugače časovno funkcionirala. se trudim leta in leta. Neuspešno.
Dolenjske toplice katastrofa kar se tiče namestitve. Na vsak način želijo napolniti sobe, tudi če želiš doplačati te hočejo strpati v sobo z nekom. Sama sem si Plačal tri dni nočitev v ene manjšem penziomu, ker si res nisem predstavljala biti z nekim tujcem v sobi. Zdravstveni del je na nivoju, nastanitev pa ne.
Jaz sem se z rehabiltacije vrnila konec oktobra.Bila sem v Čatežu.V sobi sem bila sama.Težko zaspim,se prebujam in če bi bila se z nekom bi še težje zaspala.Super mi je bilo sami v sobi.V soboto zvečer sem šla k sorodnikom in se v hotel vrnila v nedeljo zvečer.Nisem edina,ki je šla za vikend kam drugam.
Sem pa Čatež izbrala sama in to napisala na vlogo za zdraviliško zdravljenje.V primeru,da ne bi izrazila želje bi me poslali v Dobrno.
V katero zdravilisce pa gres? Jaz v teh dneh pricakujem datum za Smarjseke toplice. Ko sem dobila odlocbo ZZZS sem jih vprasala za doplacilo enoposteljne sobe (isto jaz delam z racunalnikom v poznih urah in ampak, ko pa zaspim, grdo smrcim ? – vcasih slisim sebe), pa sem dobila odgovor, da naj najprej pocakam na datum in jih potem poklicem, da bodo pogledali, ce bo kaj moznosti. Zdaj me pa posteno skrbi, ker v nasprotnem primeru bova nezadovoljni obe: jaz, ker ne bom sama in cimra, ker ne bo mogla spati ?.
Forum je zaprt za komentiranje.