Najdi forum

RE:GVATEMALA

POZDRAVLJENI!

Zanima me,če je kdo v zadnjem letu bil v Gvatemali in Nicaragvi?Oločamo se,da bi šli pa nas skrbi varnost.

HVALA

MAJA

varnost velika, ne razmišljat? pojdite

se strinjam z rogijem.
sploh sta si pa gvate in nikaragva precej razlicni! tako po varnosti kot po ostalih stvareh. sploh je bilo pa na to temo ze veliko napisanega. preberi si tisto, potem pa vprasaj konkretneje. lp

Živjo.

Jest se bom tam od 25 avgusta pa do konca septembra sam potikal nekje po Nikaragvi in pač upam da bo varno:))
Varno je pač tok kokr si sam nardiš.
Lp

Viro

tole je pa mal čudn: Varno je pač tok kokr si sam nardiš.
no izražen je čudno.

viro, kje se bos pol potikal po hond. al po nik.? 🙂

OJLA!

Mene predvsem zanima kako je v hribih z varnostjo!

Živjo.

Mogoče je čudno rečeno…bolj je pa mišljen na to, da pač gledaš bolj globalne politične nevarnosti, kar so pa te manjše zadeve, so pa povsod po svetu enake oz. niso enake ampak povsod se dogajajo, pač največ zveš na licu mesta od ostalih popotnikov kam pa kako…
Potikal se bom pa od Mexico Citija naprej do Manague…..nekje 3 mesece.
Lp

Viro

Katero zavarovanje je najboljse, Vzajemna, Coris….? Za te kraje “Srednja amerika”????

Vzajemna ti pri osnovnem plačilu krije za skoraj še enkrat višji znesek, je pa nekaj tisoč tolarjev( ne vem točno od 4 do 6) dražje kot Coris, za 3 mesece je pri vzajemni osnovno okoli 20.000 SIT, pri Corrisu je pa dodatno okoli 21.000sit(kar pomeni da imaš približno isto kritje v EUR-ih kot osnovna vzajemna.
Jest bom meu Coris.
LP
Viro

neeeeeeeeee corisa. najbolj slabe izkusnje ever!!!!!
vzajemna je kar se tice posredovanja ob nesrecah tut precej bedna.

letos sem poizkusila s triglavom, pa se hvalabogu ni nic zgodilo, tko, da ne morem povedat kaksno je njihovo reagiranje ob nesrecah.

-glede hribov: po pripovedovanju mnogih ljudi, ki so bili tam, bi bil odgovor na vprasanje kaksna je varnost v hribih: NIKAKVA.
hribi so tezko zasciteni, so atraktivni za turiste = stale.

npr.: skupina 5 punc najame vodica in picijo oni na vulkan. hodijo, hodijo, hodijo (po gostem gozdu) in ko pridejo na rob gozda in se jim odpre pogled na vrh, krater vulkana. In v naslednji sekundi vsi zjebani se obrnejo in zacnejo tecti navzdol kokr so dolgi in siroki…..na vrhu je veselo cakala tolpa – oborozena!

glede na pripovedovanja (jaz sem prisla iz sr.am. pred dobrim mescem) je po hribih bolj varno hoditi po nikaragvi in costa rici. prevrejeno lepo in brez panike.

lp

Hola.

Bom upošteval tale nasvet za zavarovanje…hvala. Skratka ogled vulkanov po Gvatemali bolj odsvetuješ kot ne…. a Nikaragva je pa na splošno v redu…bolj varna država za potovat kot Gvatemala??

Lp

nikaragva je poleg costa rice zelo varna. atlantik je bolj divji, ampak tja pa popotniki bolj redko zaidejo. (vzame veliko časa).

Je tako, da je Gvatemala bolj divja kot HD, NIK, CR, PAN. Ne vem za Belize. El Salvador pa odvisno kje si, mesta-vasi.

V Gvatemali je MILJARDO backpackerjev (za moje pojme prevec) pa hitr zves marsikej.

Živjo.

Ful hvala za vse informacije….tud na državah sveta sem si od tebe prebral.
Bom se pa kej direktno kar iz tam oglasil, da še v živo kej povem.
LP

Zdej sem moji kolegi prileteli v Mehiko in sli na ambasado za vizo za Gvatemalo in so jim rekli, da morajo imeti garantno pismo kaksnega Gvatemalca ker je Slovenija na listi D! Seveda tega nimajo in zdej bojo probal dobiti vizo na meji. Sem brala komentarje o Srednji Ameriki (tudi glede viz) na tem forumu pa tega se nisem zasledila. A mi (jim) lahko kdo pomaga?

zivjo
s kolegom sva bila letos spomladi (februar) v mehiki (cancun) in sva dobila vizo za gvatemalo brez problema (izpolnila sva vprasalnik, vsi so bili zelo prijazni, placala sva 25 $ in vizo dobila naslednji dan). Nic nama niso tezili z garantnim listom ali cem podobnim. vendar so se razmere ocitno spremenile ali pa ste naleteli na nepravega uradnika. upam da bo ta informacija kaj pomagala in boste lahko poskusili se dobiti vizo.

RES JE!

Jaz sem bla aprila v mehiki in sem imela enake težave z vizo, ker bi morala čakat na vizo več kot 14 dni, zato vsem ki potujejo tja svetujem da si rihtajo vizum preko Kompasa. Tudi jaz sem poskusila na meji, vendar brez uspeha kljub ponujeni podkupnini, jaz sem potem prestopila mejo brez štempla, torej ilegalno ter nato pri izhodu iz gvatemale podkupila na meji ljudi, da sem lahko zapustila državo – sem bla z nekom, ki je poznal ljudi na meji, drugače pa sama glih ne bi tvegala…sem jih spoznala kar nekaj ki so zaradi manjših kršitev pristali v ječi za par dni

Hojla.
Jaz Kompasa ne bi predlagala nikoli in nikdar. Navsezadnje zaracuna 30$ za prevoz!!!! Torej se enkrat viza.

Glede viz za gvatemalo smo govorili ze nestetokrat in me cudi, da tega nisi nasla.
Pa se enkrat. Take stvari se dogajajo enim ja drugim ne. Ocitno je, da Gvatemalci nimajo tega postimanga.
Deluje pa naslednja varianta: ko ste na meji in vas vprasajo kera drzava za hudica je to kar pise na potnem listu, preprosto in HLADNOKRVNO odgovorite: ESLOVAQUIA. ja, slovenija po spansko je ESLOVAQUIJA (-to recete). Le-ta je na listi C. Torej placas 15$ in dragi slovak, ze si v gvatemali. :))
mislm, da je to precej bolj varno kot podkupovanje in da se temu raje izogibajte, ker je to namerno krsenje. ce pa uradnik ne pozna drzav, pa to ni vas problem.
se mi pa zdi, da nimajo vsi jajc zato…
cau

Ja no, moji kolegi so prisli do meje in – po pisanju – poskusili tudi z Slovasko pa je bil carinik zelo dobro seznanjem in jim celo pokazal nek dokument kjer je pisalo da je Slovenija na D listi. So hoteli podkupiti pa je bil tko fensi oblecen da potem ocitno niso poskusili. MOrali so se obrniti in so spet v Mehiki (letijo nazaj iz Hondurasa ali NIkaragve). zdej so spoznali ene Gvatemalce in bojo oni probal z vezami kaj ukreniti na konzulatu. In zdaj cakajo…

No na tole ti direktno iz meje odgovarjam(oz. bil tam).
Carinik je seveda hotel potni list in je takoj vedel da gre za Slovenijo in ne Slovasko in tudi takoj je vedel da potrebujemo vizo in pac jajca nimajo nic pri tem(ne pohana ne pecena)…seveda je pa to najbrz odvisno od carinika.
Lp

kaj nej recem….niso vsi cariniki ocitno taki, kot ste jih srecali vi. moja zgodba je drugacna.
vec srece prihodnjic. tudi take stvari se dogajajo. predvsem tistim, ki hodijo na potovanja za 2tedna v 3 drzave! Jaz vsakemu povem: to je srednja amerika! Rabi se cas. MANANA deluje. sej poznate tole: WHEN IN ROME DO AS ROMANS! tko se ima itak najvec od potovanja.

Kompas zaračuna cca 14K kar se mi ne zdi preveč, glede na to kakšno zajebancija je z rihtanjem vize oziroma se je sploh ne da dobiti, v vsemi dodatnimi prevozi do meje pa nazaj in še kakšna podkupnina me je stalo več kot pa če bi si jo tukaj uredila…razen če se ti zdi čakanje na meji da se te usmilijo tako zanimivo

Lp Mateja

A preko kompasa sploh ni problema dobit vize?
potem pa se ziher rajsi odlocis in si vse tukaj uredis, pac malo drazje placas , kot pa da bi se tam s tem zafrkaval.

Zakaj Gvatemala? Za najboljšo destinacijo srednje Amerike ne

potrebuješ vize. To je Honduras!!!

Ste res pravi Slovenci:

Zakaj enostavno, če pa je mogoče komplicirano!

LP!

Samo

Zdaj naj se pa samo še Lord pojavi in vse skupaj prepričuje, da tudi Honduras ni tisto pravo, ampak so to toplice v Topolšici.
Če ljudi zanima Gvatemala, pač ne bodo hodili v Honduras. In obratno.

Je pa tistih nekaj jurjev vredno podariti Kompasu. Ne zaradi morebitne razlike v ceni vize pri nas in na terenu ampak zaradi izgubljenega časa, ki je na potovanju veliko več vreden. Zakaj nekaj dni ali celo tednov nekje čakati na vizo, če lahko ta čas bolj produktivno izkoristimo in si velik del dežele medtem že ogledamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close