regrat
Hej! Jedla, jedla -tudi pozimi. Na obali, se mi zdi, kar na naprej poganja.
Cistmi ga najraje kar na terenu, ko ga izvrtam; moz se vedno jezi, da se toliko casa zamudim. Potem doma samo operem. Pri letosnji susi je bilo nabiranje prijetno opravilo.
Najraje ga imam s popeceno domaco slanino, vanjo vlijem kis in polijem po regratu s krompirjem. Tudi kuhan je dober. Lp
Hej, avokado!
Ga skuham na malo vode ali usoparim in zabelim z olivnim oljem, kisom in nasekljanim cesnom. Tako naredim tistega, ki je malo trsi.
Naredila sem ze tudi tako, da sem ga malce na maslu ali olju zdusila in na njem ocvrla jajcek. Seveda je malce grenko, a kljub temu dobro.
” Frtalja” primorska zeliscna jajcna jed ( malo gostejsa kot palacinkino testo) na panceti z narezanim regratom je tudi njami. No, meni je vsec, ker grenkoba malce ubije okus jajcka:)
Lep pozdrav
ja tudi pri nas smo ga jedli ze zelo zeeellllooo veliko…. pa 8 kg sem ga nabrala in prodala v gostilno, kjer ga od mene jemljejo ze 2 leti….
meni pa je najboljsi z:
-ocvirki in med njih na koscke narezan suh mesek-prekajen…to vse skupi das v ponvico in malce poprazis, potem zalijes z malo kisa in vode, se malo pokuhas malce pocakas da ne zlijes gor kropa in nato polijes po regradu, na katerega smo ze prej dali malo olja, jajcka in malo krompircka….
– lahko pa isto naredimo samo z zaseko- oz. zasko, ni pa potrebno dati koscke meska……..
pa je to super super njami, no nam je vsec upam da bo tudi vam – poskusite..
lp
natasa
Forum je zaprt za komentiranje.